herkkävatsaisen koiran ruokaKoiran herkkävatsaisuus on varsin yleinen ongelma, joka ilmenee tavallisesti oksenteluna, vatsan kipuiluna ja ilmavaivoina. Muitakin oireita voi esiintyä kuten intohimoinen ruohon tai vaikkapa oman tai muiden koirien ulosteiden syönti.

Mistä koiran herkkävatsaisuus johtuu?

Yleisin syy koiran vatsaongelmille on ravinto. Ruoka voi olla joko heikkolaatuista tai kokonaan koiralle sopimatonta. Tällaisen puutteellisen ravinnon raaka-aineet voivat olla huonolaatuisia tai vaikeasti sulavia tai niistä puuttuu koiralle tärkeitä ravinteita. Lisäksi ravinto, missä on liikaa rasvaa voi aiheuttaa koiralle vatsaongelmia.

Ruokavalion lisäksi koiran herkkävatsaisuus saattaa johtua muistakin tekijöistä. Esimerkiksi jotkut rodut ovat muita alttiimpia herkkävatsaisuudelle ja jollekin muulle vatsaongelmalle kuten vaikkapa mahalaukun kiertymälle.

Herkkävatsaisen koiran hoito on kuitenkin hyvä aloittaa ruokavaliosta, joka tunnetusti on yleisin syy koiran vatsaongelmille.

Herkkävatsaisen koiran ruoka-ajat

Herkkävatsaiselle koiralle kannattaa ruoka tarjoilla huoneenlämpöisenä ja tasaisin väliajoin. Lisäksi päivän ateriat kannattaa jakaa useampaan osaan, jolloin ravinnon sulattaminen koiran herkälle vatsalle on helpompaa. Myös raskasta liikuntaa juuri ennen ja jälkeen aterian on hyvä välttää.

Mitä herkkävatsaisen koiran ruoka sisältää?

Herkkävatsaiselle koiralle suositellaan kanaa ja/tai kalaa sisältäviä ruokia, sillä ne ovat helposti sulavia, paljon proteiinia sisältäviä lihoja. Lisäksi ruoan sisältämät probiootit tukevat suolistobakteerikannan tervettä toimintaa. Korkealaatuiset hiilihydraatit, kuten kaura, joka tunnetaan todellisena vatsan hellijänä, ovat suositeltavia.

Jos ruokavalion vaihtamisesta ei ole hyötyä, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Hyviä koiranruokia herkkävatsaiselle koiralle

CLINIVET -koiranruokasarjassa on useita koiranruokia, jotka sopivat herkkävatsaiselle koiralle. CLINIVET Adult Small pienille koirille, CLINIVET Adult Junior keskikokoisille koirille ja CLINIVET Adult Large isoille koirille. Ne ovat kaikki hypoallergeenisia koiranruokia ja sopivat niin herkkävatsaisille kuin aivan terveillekin koirille.

Tutustu myös artikkeleihin Minkälainen on paras koiranruoka, Aikuisen koiran ravinto ja ruokinta sekä Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta.