Ilotulitus ja raketit pelottavat koiraa

Pelottaako ilotulitus?
Pelottaako ilotulitus?

Ilotulitus, rakettien pauke sekä muut vuoden vaihtumiseen liittyvät kovat ja epämiellyttävät äänet aiheuttavat monelle koiralle ja kissalle ahdistusta ja pelkoa.

Vuoden vaihteeseen valmistautuminen

Tuskin kenellekään lemmikin omistajalle vuosittainen ilotulitus ja siihen liittyvät lemmikkien pelkotilat ja ahdistus tulee yllätyksenä, joten koirien ja kissojen olon lievittämiseen kannattaa varautua ajoissa.

Uuden vuoden aattona, ennen kuin ensimmäisiä raketteja ammutaan, kannattaa ulkoiluttaa lemmikit, jolloin niitä ei tarvitse viedä ulos kaikkein pahimpaan aikaan. Tämän jälkeen kannttaa pitää kaikki lemmikit kytkettynä, sillä yllättävät, kovat ja epämiellyttävät äänet saattavat säikäyttää ne karkuteille.

Ilotulitus ja raketit

Ulkoilun jälkeen lemmikit kannattaa pitää rauhallisessa ympäristössä sisätiloissa, missä on mahdollisimman rauhallista ja olla niiden seurana ja turvana niin kauan, että tilanne normalisoituu.

Pelkäävää ja ahdistunutta lemmikkiä ei tule jättää edes hetkeksi yksin eikä sitä tule missään nimessä viedä ulos “siedätyshoitoon”.

Koiran ja kissan pelkotiloja ei kannata vähätellä

Kun koira tai kissa pelkää tiettyjä tilanteita, pelkotiloja ei kannata vähätellä vaan hoitaa. Olipa kyseellä ukkonen, automatkat, käynnit eläinlääkärillä, trimmaajalla tai vaikkapa koiranäyttelyssä, se saattavat jäädä lemmikkien mieleen ahdistavina tapahtumina, joita ne pelkäävät jatkossakin.

Näihin stressitilojen oireisiin voidaan lisätä myös eroahdistus, joka on monelle lemmikille ja lemmikin omistajalle jokapäiväinen harmaiden hiusten aiheuttaja, sillä kukapa haluaisi jättää aamulla töihin lähdettäessä lemmikkinsä itkemään oven taakse.

Markkinoilla on useita pelkotiloja ja ahdistusta lievittäviä valmisteita, joita on hyvä käyttää apuna. Esimerkiksi PetzLife Calming Gel on tehokas ja turvallinen rauhoittava geeli, joka annostellaan suoraan koiran tai kissan suuhun tai ruoan sekaan ja se helpottaa lemmikin oloa ja lievittää ahdistusta.

Stressin ja pelkotilojen lievittäminen

Tehokas ja nopeasti vaikuttava PetzLife Calming Gel on rauhoittava geeli koirille ja kissoille eroahdistuksen ja erilaisten pelkotilojen hoitoon. Se vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan ja rauhottumaan pelottavissa ja ahdistavissa tilanteissa kuten ukkosella, automatkoilla, eläinlääkärissä, koiranäyttelyissä, ilotulituksen aikaan ja muissa uhkaavissa ja pelottavissa tilanteissa. Soveltuu myös päivitäiseen käyttöön kuten lievittämään ikävää, yksinoloa ja eroahdistusta. PetzLife Calming Gel on 100% luonnontuote.