koirien hammaskivi

Puruluut ehkäisevät hammaskiven syntymistä

 

Koirien hammaskivi on yleinen koirien vaiva ja eläinlääkärit ovat taatusti kyllästymiseen asti neuvoneet meitä koirien omistajia harjaamaan lemmikkien hampaita säännöllisesti. Ja kyllähän me kaikki tiedämme, että pitäisi, mutta… En luettele kaikkia niitä loistavia syitä ja selityksiä, joita olen itse vuosien saatossa keksinyt tai kuullut, vaan yritän asettua koiran asemaan ja tarkastella asioita koiran näkökulmasta.

Koirien hammaskivi on yleinen riesa

Tutkimusten mukaan jopa yli 80 % aikuisista koirista kärsii huonosta suuhygieniasta. Eli neljästä koirasta vain yhdellä on terveet hampaat. Varma merkki siitä, että koiran hampaat vaativat hoitoa, on pahanhajuinen hengitys. Usein ajatellaan, että koiran hengityksen kuuluukin haista pahalle, koska se syö ja tonkii ulkona kaikkea epämääräistä. Onhan se näinkin, mutta jos koiran henki todella haisee, kannattaa kurkata sen suuhun ja tarkistaa,näkyykö merkkejä ientulehduksesta vai onko koiralla hammaskiveä. Ientulehduksen aiheuttaa hampaiden pinnalle kertynyt plakki, joka kovettuessaan muuttuu hammaskiveksi. Ja näitä hammaskiviä eläinlääkärit poistavat työssään päivittäin.

Koiran hammaskiven poistaminen eläinlääkärillä

Kun eläinlääkäri puhdistaa koiran hampaat, se on omistajan kannalta varsin helppo toimenpide, sillä omistajan ei tarvitse tehdä itse muuta kuin maksaa lasku. Vaikka tokkopa kenenkään mielestä laskun maksaminen oikeasti on päivän hohtohetki. Siinä vaiheessa, kun lompakko on eläinlääkärin vastaanotolla auki ja uusi hammasharja ja hammastahna taskussa, on helppo päättää ahkera hampaiden harjaaminen.

Koiran kannalta katsottuna kaikki ei olekaan niin yksinkertaista. Hoitamattomat hampaat ja tulehtuneet ikenet ovat särkeneet ja jomottaneet jo pitkään ja aiheuttaneet mahdollisesti jo muitakin terveysongelmia. Eläinlääkärin tekemä hampaiden puhdistus ja hammaskiven poisto vaatii aina anestesian, mikä ei ole koiralle riskitöntä eikä lainkaan mukavaa. Ja toimenpiteen jälkeen koiran suu on pitkään kipeä ja kipeillä hampailla pitäisi pystyä syömään.

Eikä ole tavatonta, että sama kierre alkaa alusta. Uudelle hammasharjalle ja hammastahnalle löytyy paikka edellisenä vuonna ostettujen, vielä käyttämättömien kanssa samasta kaapista, suu ja hampaat jäävät jälleen hoitamatta ja muutaman kuukauden, tai ehkä vasta vuoden päästä koira makaa taas eläinlääkärin pöydällä letku suussa.

Koiran hampaiden puhdistus kotona

Niille koirien omistajille, joille koiran hampaiden ei ole sopiva vaihtoehto, suosittelen lämpimästi PetzLife hampaidenpuhdistusgeeliä. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun eikä harjaamista tarvita, joten toimenpide on helppo ja nopea. Geeli leviää syljen mukana kaikkialle ikeniin ja hampaisiin, myös hankaliin takahampaisiin. Meillä PetzLifen hammasgeeli on ollut päivittäisessä käytössä jo vuosia, eikä eläinlääkärin tekemään hampaiden putsaukseen ole ollut tarvetta. Geeliä on saatavana myös suihkeena. Kannattaa kokeilla myös suihketta, jos se tuntuu kätevämmältä käytössä.

Tutustu myös artikkeleihin Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaaKoiran ientulehdus on yleinen sairaus, Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja ja Koiran hammaskiven poisto.

 • PetzLife Hammasgeeli - koirien ja kissojen hammaskiven hoitoon

  PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  39,90
 • koiran hammaskivi

  PetzLife Hammassuihke – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 4.94 / 5
  39,9079,80