fbpx

CLINIVET Light Cat – Kevytruoka ylipainoisille ja leikatuille kissoille

(3 tuotearviota)

14,9062,90

Kissan kevytruoka kaikille kissoille, jotka tarvitsevat vähäenergistä dieettiruokaa ylipainon hoitoon tai ehkäisyyn. CLINIVET Light Cat sopii myös leikatulle kissalle.

CLINIVET Light Cat kissanruoassa on optimaalinen pH-arvo ja mineraalien tasapaino, jotka suojaavat kissan virtsateitä ja ehkäisevät tehokkaasti kissan virtsakivien syntymistä (FLUTD = Feline Lower Urinary Tract Disease). Lisäksi ruoan tarkasti muotoillut palat ja optimaalinen pH arvo yhdessä edistävät kissan hampaiden hyvinvointia.

CLINIVET Light Cat on kuitupitoisempi kuin aikuisen kissan ravinto. Kuitupitoinen ravinto ehkäisee karvapallojen muodostumista samalla kun se täyttää vatsan ja pitää kissan kylläisenä. Ja mikä tärkeintä, kissat rakastavat CLINIVET Light Cat kissanruoan makua.

  Valmistettu ilman eläinkokeita.

  Toimitus 4,90 €.
  Ilmainen toimitus yli 70 € tilauksille.

Pakkauskoot: 1,5 kg (9,93€/kg) ja 10 kg kasvattajasäkki (6,20€/kg).

Poista

Kuvaus

Kissan kevytruoka ylipainoiselle ja leikatulle kissalle

Kissan kevytruoka kaikille kissoille, jotka tarvitsevat vähäenergistä dieettiruokaa ylipainon hoitoon tai ehkäisyyn. CLINIVET Light Cat sopii myös leikatulle kissalle.

CLINIVET Light Cat kissanruoassa on optimaalinen pH-arvo ja mineraalien tasapaino, jotka suojaavat kissan virtsateitä ja ehkäisevät tehokkaasti kissan virtsakivien syntymistä (FLUTD = Feline Lower Urinary Tract Disease). Lisäksi ruoan tarkasti muotoillut palat ja optimaalinen pH arvo yhdessä edistävät kissan hampaiden hyvinvointia.

CLINIVET Light Cat on kuitupitoisempi kuin aikuisen kissan ravinto. Kuitupitoinen ravinto ehkäisee karvapallojen muodostumista samalla kun se täyttää vatsan ja pitää kissan kylläisenä. Ja mikä tärkeintä, kissat rakastavat CLINIVET Light Cat kissanruoan makua.

Koostumus:

Kananliha (tuore kananliha ja kuivattu kananliha), maissi, kokojyväkaura, kanan rasva, sokerijuurikas, kuivattu silli, kananmuna, tomaattimurska, kaali, vihreä papu, panimohiiva, kokonainen pellavansiemen, lohiöljy, mineraalit, vitamiinit, selluloosa, luomu-juusto, DL-metioniini, L-karnitiini, prebiootit FOS.

Ravintoaineet:

Raakaproteiini 26%, raakarasva 8%, raakatuhka 7%, raakakuitu 4%.

Vitamiinit/kg:

A-vitamiini (retinyyliasetaatti) 25,000iu, D3-vitamiini (kolekalsiferoli) 1,200iu, E-vitamiini (alfa-tokoferoli) 160iu. Kuparisulfaatti 18mg.

Kosteus: Alle 8%.

Kissan kevytruoka täynnä terveyshyötyjä

  Luonnollinen koostumus ilman keinotekoisia lisäaineita
  Gluteeniton, ei sisällä sianlihaa, naudanlihaa, lammasta tai soijaa
  Matalan glykeemisen indeksin vuoksi energia vapautuu hitaasti
  Alhainen rasvapitoisuus auttaa painonhallinnassa
  L-karnitiini edistää kissan rasva-aineenvaihduntaa ja tukee lihasmassaa
  Optimaalinen pH-arvo ja mineraalien tasapaino suojaavat kissan virtsateitä ja ehkäisevät kissan virtsakivien muodostumista (FLUTD = Feline Lower Urinary Tract Disease)
  Prebiootit FOS tukevat ja tasapainottavat kissan suolistobakteerikannan tervettä toimintaa ja ruoansulatusta
  Erityisen maukas ilman lisättyjä makuaineita

 Kissan ylipaino

Syitä kissan ylipainoon on monia. Tänä päivänä lähes kaikki lemmikkikissat ovat leikattuja ja sterilointi ja kastrointi vähentävät kissan energian tarvetta jopa kolmanneksen. Tästä syystä on hyvä ehkäistä kissan painon nousua heti leikkauksen jälkeen. Kissan ylipaino ei ole ainoastaan kosmeettinen asia. Liikakilot rasittavat kissan elimistöä ja saattavat lyhentää kissan elinikää sekä johtaa nivelrikon, diabeteksen, virtsatieongelmien ja monen muun vakavan sairauden syntyyn.

 Kissan ikääntyminen

Kun kissa vanhenee, sen aineenvaihdunta ja elintoiminnot hidastuvat, jolloin sen ravitsemustarpeetkin muuttuvat. Seniori-ikäisille, yli 8-10 vuotiaille kissoille, suosittelemme CLINIVET Senior Cat kissanruokaa, joka on kehitetty varta vasten ikääntyville kissoille.


Sopivan kissanruoan valinta

CLINIVET -täysravinnoista löydät kissan kaikkiin elämänvaiheisiin sopivan vaihtoehdon. Pentuikäisen, aikuisen ja seniori-ikäisen kissan ravitsemustarpeet eroavat toisistaan, joten on hyvä muuttaa ravinto vastaamaan näitä kissan muuttuvia tarpeita. Valikoimasta löytyy myös leikatuille ja painonhallintaa tarvitseville kissoille sopivat vaihtoehdot. Kaikki CLINIVET -täysravinnot ovat hypoallergeenisia, joten voimme suositella niitä myös herkkävatsaisille ja herkkäihoisille kissoille.

Sopiva määrä ravintoa

Kissan tarvitsemaan ravinnon määrään vaikuttavat monet asiat, kuten esimerkiksi kissan ikä ja sen aktiivisuus. Tavallisesti sisäkissana elävä lemmikkikissa saa vähemmän liikuntaa ja tarvitsee vähemmän ravintoa kuin sen ulkona vapaana liikkuva lajikumppani.

Siksi kaikki kissanruokataulukot grammoineen ja desilitroineen ovat ainoastaan arvio kissan ravinnon tarpeesta. Sopivan ravinnon määrän oppii helposti arvioimaan seuraamalla oman kissan vyötärön ympärystä.

Mikäli kissa on aiemmin syönyt jonkin toisen valmistajan ruokaa, kannattaa se totuttaa uuteen ravintoon vähitellen.

On tärkeää pitää raikasta juomavettä saatavilla koko ajan.

Hyvät tietää

Hyvä tietää ylipainoisen tai leikatun kissan ravitsemuksesta

Tiesitkö, että ylipaino ei ole ainoastaan kosmeettinen asia, sillä se rasittaa kissan elimistöä ja saattaa lyhentää sen elinikää sekä saattaa johtaa nivelrikon, diabeteksen, virtsatieongelmien ja monen muun vakavan sairauden syntyyn. Ylipaino on yksi kissojen yleisimmistä vaivoista, sillä jopa kolmannes kissoista on ylipainoisia.

Ylipainosta kärsivillä kissoilla erilaiset iho-ongelmat ja peräpään ihotulehdukset ovat myös yleisiä, sillä lihavan kissan on hankalaa, jopa mahdotonta huolehtia turkin hyvinvoinnista ja hygieniasta. Myös huonotuulisuus tai apaattisuus saattavat johtua siitä, että kissa on liian tuhdissa kunnossa ja sen vuoksi väsynyt tai ärtynyt.

Sterilointi ja kastrointi vähentävät kissan energian tarvetta jopa kolmanneksen. Siksi kissa kannattaa siirtää kevyemmälle ravinnolle heti leikkauksen jälkeen, ennen kuin ylipainoa ehtii kertyä.

CLINIVET Light Cat on herkullinen, kevyt täysravinto painonhallintaan ja leikatuille kissoille. Se on vähärasvainen, mutta runsaskuituinen, joten se täyttää vatsan ja pitää kissan kylläisenä, mutta ei kerry vyötärölle.

Lisäksi CLINIVET Light Cat –ravinnon tarkasti muotoillut palat edistävät hampaiden ja ikenien hyvinvointia ja optimaalinen pH-arvo ja mineraalien tasapaino suojaavat virtsateitä ja ehkäisevät virtsakivien muodostumista (FLUTD = Feline Lower Urinary Tract Disease).

Kuitupitoinen CLINIVET Light Cat ehkäisee myös karvapallojen syntymistä, sillä ravinnon sisältämät kuidut puhdistavat tehokkaasti suolistoa karvoista ja tehostavat ruoansulatuksen toimintaa. Vatsassa vaivaavat karvapallot ovatkin varsin tavallinen syy siihen, että kissa oksentaa. Jos karvapallot eivät poistu oksennuksen mukana, ne saattavat kulkeutua pidemmälle kissan suolistoon ja aiheuttaa ummetusta tai jopa suolitukoksen.

Koska ravinnon laatu pitkälti määrittää kissan elämän laadun, korkealaatuiseen ravintoon kannattaa aina panostaa.

Mistä on CLINIVET -kissanruoka tehty?

CLINIVET -täysravinnot on valmistettu vihreästä luonnostaan tunnetussa Pohjois-Irlannissa, paikallisesta kananlihasta, Ranskassa pyydetyistä Atlantin valtameren pienistä, rasvaisista kaloista ja norjalaisesta lohiöljystä. Myös CLINIVET -kissanruoassa käytetyt kananmunat ja kasvikset ovat eurooppalaisia.

Me Clinivetillä pidämme tärkeänä, että ruokaan käytetyn lihan laatu ja kasvatusolot ovat eurooppalaisten vaatimusten mukaisia, kananliha, kalat ja lohiöljy eivät sisällä hormoneja eivätkä turhia antibiootteja ja kanat ovat saaneet kasvaa vapaana.

Yhtä tärkeää meille on ravinnossa käytettyjen kalojen valinnoilla ja pyynnillä tehdyt vastuulliset valinnat sekä kasvien viljelyssä käytettyjen kasvinsuojeluaineiden asianmukainen ja kestävä käyttö.

CLINIVET -kissanruoassa käytetty riisi on viljelty Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsevassa harvaan asutussa Guyanassa, joka on kuuluisa henkeäsalpaavan vihreästä, puhtaasta luonnosta ja missä on edelleen jäljellä koskematonta sademetsää. Olemme tästä erittäin ylpeitä, sillä suurin osa maailman riisistä viljellään Intiassa ja Kiinassa, jotka ovat tiheästi asuttuja maita ja joissa maaperä, vesi ja ilmasto ovat paikoin erittäin saastuneita.

Kaikki CLINIVET -täysravintojen sisältämät raaka-aineet on yhtä helposti luettavissa ja ymmärrettävissä kuin meidän ihmisten ruokien sisältämät valmistusaineet. Ne eivät sisällä mitään epämääräistä, kuten ”eläinperäisiä”, ”kasviperäisiä” tai ”EU-alueella hyväksyttyjä” ainesosia, joiden sisältöä tai merkitystä pitää arvailla.

Korkealaatuiset, ihmisravinnoksi luokitellut raaka-aineet takaavat sen, että CLINIVET -täysravinnot ovat erittäin herkullisia ja maku tulee puhtaasti luonnon omista raaka-aineista.

Ei eläinkokeille

Suuri osa Suomessakin markkinoilla olevista koirien ja kissojen ruoista on testattu epäeettisillä eläinkokeilla, joissa on aiheutettu tarpeetonta kipua koe-eläiminä olleille koirille ja kissoille. Eläimillä testataan eri ainesosien ja koostumusten vaikutusta esimerkiksi erilaisten vaivojen parantamiseen tai painonhallintaan.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) on maailman suurin eläinten oikeuksia puolustava järjestö. PETA on laatinut listan yrityksistä, jotka eivät suorita eläimille haitallisia tutkimuksia. CLINIVET löytyy PETAn listalta, sillä CLINIVET ei suoraan tai epäsuorasti suorita eläimille haitallisia tutkimuksia. Ainoastaan ruokien maittavuus testataan eläimillä.

3 arviota tuotteelle CLINIVET Light Cat – Kevytruoka ylipainoisille ja leikatuille kissoille

  1. Ritu & Karwinen

    Kuivaruoka, joka on pitänyt leikatun kissan sutjakassa kunnossa.

  2. Aulis N

    Maistuva ruoka.

  3. Ritu

    Pientä säätöä tilauksen kanssa. Sapuskan lisäksi asiakaspalvelulle pisteet, samoin nopealle toimitukselle.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *