Hyvä kissanhiekka edistää kissan terveyttä

biohajoava kissanhiekka

Hyvä kissanhiekka on sellaista, joka on laadukasta ja jota kissa käyttää mielellään. Tämä on tärkeää, sillä kissalle mieleinen kissanhiekka edistää myös kissan terveyttä. Ajan hengen mukaan hyvä kissanhiekka on myös biohajoavaa, sillä betoniittipohjaisten kissanhiekkojen kuljettaminen ja hävittäminen kuorimittaa ympäristöä kohtuuttomasti.

Hyvä kissanhiekka ei pölyä

Hyvä kissanhiekka on pölyämätöntä, sillä pölyävä hiekka on asunnossa epämiellyttävää ja irtonainen pöly kulkeutuu kissan hengityksen mukana kissan elimistöön. Täysin pölyämätöntä kissanhiekkaa tuskin on olemassa, mutta lähes pölyämättömiä kissanhiekkoja on makkinoilla hyvä valikoima.

Hyvä kissanhiekka on tiiviisti paakkuuntuva

Hyvälaatuisesta kissanhiekasta muodostuu tiiviit paakut ja kun paakut on helppo poistaa, kissan vessalaatikko on vaivatonta pitää puhtaana ja hygieenisenä. Koska kissa on siisti eläin, se asioi mielellään sellaisessa vessalaatikossa, mikä on siisti ja puhdas. Paakkujen säännöllinen poistaminen kissan vessasta on siis ensiarvoisen tärkeää.

Suurin syy kissan siisteysongelmiin on epäsiisti vessa, joka saa kissan tekemään tarpeitaan ei-toivottuihin paikkoihin ja altistaa kissan virtsatieongelmille.

Hyvä kissanhiekka sitoo tehokkaasti hajut

Tänä päivänä kissakodin ei tarvitse haista kissan pissalle. Hyvä kissanhiekka sitoo tehokkaasti hajut ja pitää kodin raikkaana. Kun kissan virtsa ja ulosteet imeytyvät nopeasti kissanhiekkaan ja hiekka paakkuuntuu tiiviiksi paakuiksi, myös hajut pysyvät poissa. Pieni määrä biohajoavaa kissanhiekkaa voidaan hävittää wc:ssä, mutta betoniittipohjaista hiekkaa ei voi.

Hyvä kissanhiekka pitää kissan tassut terveinä

Monet kissanhiekat on valmistettu liian kovasta tai tervävästä materiaalista, jotka eivät sovellu kissan herkille tassuille. Ne rikkovat kissan tassujen ohuen ihon ja aiheuttavat kissalle turhaa kipua. Lisäksi jotkut kissarodut ja yksilöt ovat muita altiimpia tassuongelmille, jollin kissanhiekan valinnassa tulee olla entistä tarkempi ja valita herkkätassuiselle kissalle todella pehmeä ja täysin särmätön kisanhiekka.

Samanlaisia tassuongelmia kuin kissalla on, esiintyy myös marsuilla. Jos hiekan vaihto ei auta kissan tassuongelmiin, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Hyvä kissanhiekka on ympäristöystävällistä

Biohajoava kissanhiekka on monen nykyaikaisen kissanomistajan valita. Biohajoava kissanhiekka valmistetaan yleensä puu- ja kasvikuiduista tai näiden sekoituksesta ja sillä on ympäristön kannalta monta hyvää ominaisuutta.

Biohajoava kissanhiekka on kevyempää kuin perinteinen benoniittipohjainen hiekka, joten se säästää luontoa, koska sen kuljetuskustannukset ovat pienemmät. Hyvälaatuinen, puupohjaisen hiekka valmistetaan sertifioidusta puusta, joten se on kissalle, omistajalle ja ympäristölle kestävä ja turvallinen valinta. Sen tuottamiseen ei myöskään tarvitse kaivaa maata ja turmella luontoa. Lisäksi puu on uusiutuva luonnon oma materiaali.

Biohajoava kissanhiekka ei myöskään kuormita ympäristöä käytön jälkeen, sillä se voidaan asuinpaikasta riippuen polttaa, kompostoida tai toimittaa muun kotitalousjätteen mukana sekajäteastiaan, mistä se kulkee poltettavaksi, jolloin siitä tulee energiaa.

Betonipohjaisen kissanhiekan hävittäminen on ongelmallista. Kun se viedään sekajätteeseen, se jatkaa matkaa muiden sekajätteiden mukana polttolaitokselle, missä se ei pala vaan haittaa polttouunien toimintaa ja palamattomana jätteenä se kuljetetaan vielä eteenpäin. Usein ongelmajätelaitokselle. Betoniittipohjaisen kissanhiekan hiilijalajälki on siis todella suuri.

Miten valita laadukas kissanhiekka?

Hyvän kissanhiekan löytäminen ei tänä päivänä ole vaikeaa, sillä monet valmistajat ovat panostaneet kissanhiekan laatuun ja ympäristöasioihin jo vuosia.

Haluan esitellä kaksi loistavaa tuotetta:

  La Toilette kissanhiekka, myös erittäin herkille kissantassuille
  La Toilette kissanvessa, jota ei tarvitse pestä

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?