Hyvä kissanruoka

hyvä kissanruoka

Hyvä kissanruoka voi olla myös kohtuuhintaista vaikka helposti usein ajatellaan, että hyvä kissanruoka aina kallista. Tähän pätee siis sama sääntö kuin ihmistenkin ruokiin. Jos ruoka on valmistettu hyvistä, laadukkaista raaka-aineista, se on aina hieman kalliimpaa ja terveellisempää kuin heikkolaatuisista raaka-aineista valmistetut, epäterveelliset ruoat. Mersua ei siis saa Ladan hinnalla. Tosin yksi kissa syö niin vähän, että suurta säästöä ei saa aikaiseksi, vaikka aina valitsisi sen kaikkein halvimman vaihtoehdon. Esimerkiksi Lyder Possu kissanruoka on suomalainen, kohtuuhintainen kissanruoka, joka sopii kaikille kissoille.

Mistä on heikkolaatuinen kissanruoka tehty?

Koska kissa on lihansyöjä, sen ravinnon pääraaka-aine tulisi olla aina liha. Liha on kallein raaka-aine kissan ruoassa ja jos ruoka on kovin halpaa, on hyvin todennäköistä, että ruoassa on lihaa vain vähän tai liha on heikkolaatuista. Lisäksi halvoissa tai heikkolaatuisissa kissanruoissa on tavallisesti paljon halpoja raaka-aineita kuten vehnää, soijaa ja muita viljoja ja usein makua parantavia ainesosia kuten suolaa ja sokeria.

Usein halvan tai heikkolaatuisen kissanruoan tuoteselosteessa on mainittu sellaisia raaka-aineita, joiden merkitystä on vaikea ymmärtää. Heikkolaatuinen kissanruoka altistaa kissan ylipainolle, virtsatieongelmille ja monelle muulle sairaudelle. Yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että jos kissanruoka sisältää jotain, mitä et tunnista, se kannattaa jättää hyllyyn.

Heikkolaatuinen kissanruoka voi olla myös kallista. Hinta ei takaa sitä, että kissanruoka olisi valmistettu laadukkaista raaka-aineista, joten vastuu kissan hyvästä ravinnosta ja hoidosta on viime kädessä aina kissan omistajalla.

Mistä on hyvä kissanruoka tehty?

Hyvä kissanruoka on aina valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Siinä käytetty liha, rasvat ja öljyt on korkealaatuisia, ihmisravinnoksi luokiteltuja raaka-aineita. Ne auttavat kissaa pysymään terveenä läpi koko sen elämän. Lisäksi hyvälaatuinen kissanruoka on kissojen mielestä maistuvaa eivätkä ne eivät sisällä lisättyjä väri-, maku- tai säilöntäaineita.

Hyvä kissanruoka tukee kaikin tavoin kissan terveyttä. Ja koska ravinnon laatu pitkälti määrittää kissan elämän laadun, korkealaatuiseen ravintoon kannattaa aina panostaa.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Kissan virtsakiteet on viheliäinen ongelma
  Kissan ylipaino ei ole ainoastaan kosmeettinen asia
 Omega-3 ja omega-6 rasvahappojen merkitys koirille ja kissoille

Kaikki Lyder kissanruoat on valmistettu Suomessa, parhaista suomalaisista raaka-aineista. Eikä korkealaatuinen kissanruoka ole edes kallista, sillä Lyder kissanruokia saa aivan tavallisen kissanruoan hinnalla.

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Kotimaiset Lyder kissanruoat valmistaa: Lyder.