Kissan hammaskiven poisto ja ehkäisy

Kissan hammaskiven poisto on varsin yleinen toimenpide, jota eläinlääkärin vastaanotolla tehdään. Tutkimusten mukaan jopa 70% aikuisista kissoista kärsii huonoista hampaista. Alttius hammaskivelle ja muille hammassairauksille lisääntyvät merkittävästi kun kissa vanhenee. Kuten ihmisillekin, rikkinäisten ja hoitamattomien hampaiden kanssa eläminen on kissalle erittäin kivuliasta, joten kissan hampaita on syytä hoitaa kotona.

kissan hammaskiven poisto
Terveillä hampailla on mukava touhuta

Kissan hammaskiven poisto eläinlääkärillä

Siinä vaiheessa jos kissan hampaissa on jo runsaasti hammaskiveä ja kissan ikenet ovat pahasti tulehtuneet, kissa tarvitsee eläinlääkärin hoitoa. Pitkään jatkunut huono suuhygienia  ei hoidu itsestään antamalla ajan kulua, vaan ainoa vaihtoehto on viedä kissa eläinlääkäriin.

Eläinlääkärin tekemä kissan hammaskiven poisto vaatii aina anestesian, missä on aina omat riskinsä. Kun kissa on nukutettu, eläinlääkäri voi rauhassa tutkia kissan suun ja hampaat, poistaa hammaskiven ja mahdollisesti heiluvia hampaita sekä kiillottaa hampaat. Tarvittaessa otetaan myös röntgenkuvat.

Eläinlääkärin tekemän hammaskiven poiston jälkeen kissan hampaita tulee alkaa HETI hoitamaan kotona. Esimerkiksi Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa kissan hampaat ilman harjaamista ja pitää tehokkaasti hammaskiven loitolla.

Kissan hammaskiven poisto itse kotona

Kissan hammaskivi on erittäin kovaa ja hammaskiven huomaa kissan hampaiden pinnalla ruskeana alueena ienrajassa. Ensimmäiset merkit hammaskivestä tulevat usein kissan takahampaisiin, joita on hankala hammasharjalla harjata. Kissan hampaiden harjaaminen on tehokas ennalta ehkäisevä hammashoito, mutta harjaaminen ei poista jo olemassa olevaa hammaskiveä.

Vähäisen kissan hammaskiven poisto onnistuu myös kotikonstein. Kissan hampaita ei ole turvallista raaputtaa millään terävällä esineessä, sillä mekaanisella raaputtamisella voidaan vahingoittaa helposti hampaiden kiillettä ja vaurioittaa kissan hampaita ja ikeniä. Siksi se ei ole suositeltavaa.

Oxyfresh hampaidenhoitotuotteet puhdistavat tehokkaasti kissan hampaita ja ne toimivat ilman harjaamista. Oxyfresh hammasgeeli annostellaan suoraan kissan suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa!

Täsmätuote kissan hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella kissan suuhun, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa
  Kissan hampaat ja niiden hoito

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?