kissan hammaskiven poisto

Terveillä hampailla on mukava touhuta

Kissan hammaskiven poisto on toimenpide, joka tulee jossain vaiheessa eteen useimmille kissoille ja kissojen omistajille, sillä jopa 70% aikuisista kissoista kärsii huonoista hampaista. Alttius hammaskivelle ja muille hammassairauksille lisääntyvät merkittävästi kun kissa vanhenee. Kuten ihmisillekin, hammasongelmat ovat kissoille erittäin kivuliaita ja joihin voidaan merkittävästi vaikuttaa hoitamalla kissan hampaita kotona.

Kissan hammaskiven poisto eläinlääkärissä

Siinä vaiheessa jos kissan hampaissa on runsaasti hammaskiveä, sen ikenet ovat jo tulehtuneet. Näin pitkälle edenneessä tapauksessa ongelma ei poistu itsestään antamalla ajan kulua eikä sitä voi hoitaa enää kotikonstein, vaan ainoa vaihtoehto hoitaa kissan hampaat ja poistaa kissan hammaskivi, on viedä se eläinlääkäriin.

Eläinlääkärin tekemä hammashoito vaatii aina anestesian, missä on aina omat riskinsä. Kun kissa on nukutettu, eläinlääkäri voi rauhassa tutkia kissan suun ja hampaat, poistaa hammaskiven ja mahdollisesti heiluvia hampaita sekä kiillottaa hampaat. Tarvittaessa otetaan myös röntgenkuvat.

Kissan hammaskiven poisto itse kotona

Hammaskivi on erittäin kovaa ja se näkyy kissan hampaiden pinnalla ruskeana alueena ienrajassa. Ensimmäiset merkit hammaskivestä tulevat usein kissan takahampaisiin, joita on hankala hammasharjalla harjata. Kissan hampaiden puhdistukseen on saatavana erilaisia kissoille tarkoitettuja hammasharjoja ja hammastahnoja. Hampaiden harjaaminen on tehokas ennalta ehkäisevä hammashoito, mutta se ei poista jo olemassa olevaa hammaskiveä.

Vähäisen kissan hammaskiven poisto voi onnistua kotikonstein. Jotkut kissan omistajat raaputtavat kissan hammaskiveä jollakin terävällä esineellä, mutta mekaanisella raaputtamisella voidaan vahingoittaa helposti hampaiden kiillettä ja vaurioittaa hampaita ja ikeniä. Siksi se ei ole suositeltavaa.

Mikäli kissan hampaiden harjaaminen ei onnistu, hampaiden puhdistamiseen voi käyttää PetzLife hampaidenpuhdistusgeeliä. Geeli annostellaan suoraan kissan suuhun eikä harjaamista tarvita, joten toimenpide on helppo ja nopea. Geeli leviää syljen mukana kaikkialle ikeniin ja hampaisiin, myös hankaliin takahampaisiin. Se puhdistaa hampaita, hoitaa ikeniä ja raikastaa hengitystä. Geeliä on saatavana myös suihkeena, mikä on joidenkin mielestä vieläkin helpompi käytössä. Puhtaat hampaat on ainoa keino ehkäistä kissan hammaskiven syntyminen.

Tutustu myös artikkeleihin Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa ja Kissan hampaat ja niiden hoito.

 • PetzLife Hammasgeeli - koirien ja kissojen hammaskiven hoitoon

  PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  19,9039,90
 • koiran hammaskivi

  PetzLife Hammassuihke – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 4.94 / 5
  19,9039,90