fbpx

Kissan hammaskivi on monien sisätiloissa elävien lemmikkissojen ongelma, sillä luonnossa kissojen hampaat pysyvät puhtaampina, kun ne syövät saaliseläinten lihaa ja luuta. Kesyn lemmikkikissan saalistus rajoittuu useimmiten valmisruokaan. Koska luonnollinen puhdistus kissan hampailta jää puuttumaan, jää omistajan tehtäväksi tarkkailla kissan hampaiden kuntoa, jotta mahdollinen plakki, hammaskivi, ientulehdukset ja hammassyöpymät huomataan ja hoidetaan ajoissa.

kissan hammaskivi

Kissa ei pysty itse pesemään hampaitaan

Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa

Kissan likaisille hampaille kertyy helposti plakkia ja hammaskiveä ja kissan hampaiden puhdistus onkin ainoa keino pitää kissan hampaat puhtaana ja terveenä. Plakki aiheuttaa ientulehdusta ja hoitamattomana se kovettuu ajan kanssa hammaskiveksi. Tulehdukset ja muut suu- ja hammassairaudet ovat kissalle kivuliaita, heikentävät sen yleiskuntoa ja voivat aiheuttaa hampaiden ennenaikaisen irtoamisen tai pahimmassa tapauksessa jopa verenmyrkytyksen.

Jos kissan hampaisiin on jo kertynyt plakkia ja hammaskiveä tai ikenet ovat tulehtuneet, ongelmat eivät poistu itsestään antamalla ajan kulua, vaan kissan suu ja hampaat tarvitsevat nopeasti hoitoa.

Kissan hampaiden puhdistus eläinlääkärillä

Eläinlääkärit hoitavat ja puhdistavat kissojen hampaita työkseen. Ensin eläinlääkäri rauhoittaa tai nukuttaa kissan, jotta sen suu ja hampaiden kunto voidaan rauhassa tutkia ja mahdollisesti hampaiden pinnoille kertynyt kissan hammaskivi saadaan poistettua. Samalla unella voidaan tarvittaessa poistaa heiluvia ja heikosti kiinni olevia hampaita. Toimenpiteen jälkeen kissa saa kotihoito-ohjeet ja pääsee kotiin toipumaan.

Eläinlääkärin tekemän hampaiden puhdistuksen jälkeen hampaita on syytä ryhtyä hoitamaan kotona heti seuraavana päivänä. Muuten puhdistuksesta ei ole kuin hetkellinen hyöty. Oxyfesh hammasgeeli puhdistaa kissojen hampaita, ilman harjaamista.

Kissan hampaiden hoito kotona

Ainoa tapa pitää kissan hammaskivi poissa, on pitää kissan hampaat puhtaana. Pienen suun puhdistaminen hammasharjalla ja hammastahnalla vaatii oikeat välineet, harjoittelua ja kissalta yhteistyötä.

Hyvästi kissan hammaskivi! Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat hampaidenhoitotuotteita, jotka annostellaan suoraan kissan suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Ei vaadi harjaamista. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana kissan juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet kissan hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella kissan suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta kissan suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan kissan juomaveteen, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Kissan hammaskiven poisto ja ehkäisy
  Kissan hampaat ja niiden hoito

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?