Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa

Kissan hammaskivi on monien sisätiloissa elävien lemmikkikissojen ongelma, sillä luonnossa kissojen hampaat pysyvät puhtaampina, kun ne syövät saaliseläinten lihaa ja luuta. Kesyn lemmikkikissan saalistus rajoittuu useimmiten valmisruokaan. Koska luonnollinen puhdistus kissan hampailta jää puuttumaan, jää omistajan tehtäväksi tarkkailla kissan hampaiden kuntoa, jotta mahdollinen plakki, hammaskivi, ientulehdukset ja hammassyöpymät huomataan ja hoidetaan ajoissa.

kissan hammaskivi
Kissa ei pysty itse pesemään hampaitaan

Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa

Koska likaisille hampaille kertyy helposti plakkia ja hammaskiveä, kissan hampaiden puhdistus onkin ainoa keino pitää kissan hampaat puhtaana ja terveenä. Plakki aiheuttaa ientulehdusta ja hoitamattomana se kovettuu ajan kanssa hammaskiveksi. Tulehdukset ja muut suu- ja hammassairaudet ovat kissalle erittäin kivuliaita, heikentävät sen yleiskuntoa ja voivat aiheuttaa hampaiden ennenaikaisen irtoamisen tai pahimmassa tapauksessa jopa verenmyrkytyksen.

Jos kissan hampaisiin on jo kertynyt plakkia ja hammaskiveä tai ikenet ovat tulehtuneet, ongelmat eivät poistu itsestään antamalla ajan kulua, vaan kissan suu ja hampaat tarvitsevat nopeasti hoitoa.

Kissan hampaiden puhdistus eläinlääkärillä

Eläinlääkärit hoitavat ja puhdistavat kissojen hampaita työkseen. Ensin eläinlääkäri rauhoittaa tai nukuttaa kissan, jotta sen suu ja hampaiden kunto voidaan rauhassa tutkia ja mahdollisesti hampaiden pinnoille kertynyt kissan hammaskivi saadaan poistettua. Samalla unella voidaan tarvittaessa poistaa heiluvia ja heikosti kiinni olevia hampaita. Toimenpiteen jälkeen kissa saa kotihoito-ohjeet ja pääsee kotiin toipumaan.

Eläinlääkärin tekemän hampaiden puhdistuksen jälkeen hampaita on syytä ryhtyä hoitamaan kotona heti seuraavana päivänä. Muuten puhdistuksesta ei ole kuin hetkellinen hyöty. Esimerkiksi Oxyfesh hammasgeelillä on helppo puhdistaa kissojen hampaita, sillä se toimii myös ilman harjaamista.

Kissan hampaiden hoito kotona

Ainoa tapa pitää kissan hammaskivi poissa ja suu terveenä, on pitää kissan hampaat puhtaana. Kissan pienen suun puhdistaminen hammasharjalla ja hammastahnalla vaatii oikeat välineet, harjoittelua ja kissalta yhteistyötä.

Hyvästi kissan hammaskivi! Oxyfresh hammasgeeli on hampaidenhoitotuote, joka annostellaan suoraan kissan suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Se ei vaadi harjaamista. Helppoa ja nopeaa!

Täsmätuotteet kissan hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella kissan suuhun, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Kissan hammaskiven poisto ja ehkäisy
  Kissan hampaat ja niiden hoito

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?