kissan hammaskivi

Kissa ei pysty itse pesemään hampaitaan

Kissan hammaskivi on usein sisätiloissa elävien lemmikkissojen ongelma, sillä luonnossa kissojen hampaat pysyvät puhtaampina, kun ne syövät saaliseläinten lihaa ja luuta. Kesyn lemmikkikissan saalistus rajoittuu useimmiten valmisruokapurkkiin. Koska luonnollinen puhdistus kissan hampailta jää puuttumaan, jää omistajan tehtäväksi tarkkailla kissan hampaiden kuntoa, jotta mahdollinen plakki, hammaskivi, ientulehdukset ja hammassyöpymät huomataan ja hoidetaan ajoissa.

Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat toimenpiteitä

Likaisille kissan hampaille kertyy helposti plakkia. Plakki aiheuttaa ientulehdusta ja hoitamattomana se kovettuu ajan kanssa hammaskiveksi. Tulehdukset ja muut hammasongelmat ovat kissalle kivuliaita, heikentävät sen yleiskuntoa ja voivat aiheuttaa hampaiden ennenaikaisen irtoamisen tai pahimmassa tapauksessa jopa verenmyrkytyksen.

Jos kissan hampaisiin on jo kertynyt plakkia ja hammaskiveä tai ikenet ovat tulehtuneet, ongelmat eivät poistu itsestään antamalla ajan kulua, vaan kissan suu ja hampaat tarvitsevat nopeasti hoitoa.

Kissan hampaiden tarkistus eläinlääkärillä

Eläinlääkärit hoitavat ja putsaavat kissojen hampaita työkseen. Ensin eläinlääkäri rauhoittaa tai nukuttaa kissan, jotta sen suu ja hampaiden kunto voidaan rauhassa tarkastaa ja mahdollisesti hampaiden pinnoille kertynyt hammaskivi saadaan poistettua. Samalla unella voidaan tarvittaessa poistaa heiluvia ja heikosti kiinni olevia hampaita. Toimenpiteen jälkeen kissa saa kotihoito-ohjeet ja pääsee kotiin toipumaan.

Eläinlääkärin tekemän hampaiden puhdistuksen jälkeen hampaita on syytä ryhtyä hoitamaan kotona heti seuraavana päivänä. Muuten puhdistuksesta ei ole kuin hetkellinen hyöty.

Miten kissan hampaita pestään ja puhdistetaan kotona?

Hyvä tapa puhdistaa kissan hampaita on pestä ne päivittäin hammasharjaa ja hammastahnaa apuna käyttäen. Kissoja varten on myynnissä pieniä hammasharjoja ja eri makuisia hammastahnoja. Pienen suun puhdistamiseen tarvitaan oikeat välineet, harjoittelua ja kissalta yhteistyötä. Varsinkin takahampaiden pesu saattaa olla hankalaa ja saattaa vaatia hieman mielikuvitusta.

Kissan hampaita voidaan puhdistaa myös käyttämällä PetzLife hampaidenpuhdistusgeeliä. PetzLife hammasgeeli on helppo ja kätevä käyttää, koska sitä ei tarvitse harjata. Geeli annostellaan suoraan kissan suuhun ja jätetään sinne vaikuttamaan. Tehokas, hampaiden puhdistukseen takoitettu PetzLife geeli ei ainoastaan ennaltaehkäise suu- ja hammasongelmia, vaan auttaa poistamaan jo olemassa olevaa plakkia ja hammaskiveä samalla, kun se hoitaa ikeniä ja raikastaa suun. Erittäin helppo ja edullinen vaihtoehto hampaiden harjaukselle.

Tutustu myös artikkeleihin Kissan hammaskiven poisto ja ehkäisy ja Kissan hampaat ja niiden hoito.

  • PetzLife Oral Care - Hammasgeeli ja hammassuihke hammaskiven ja hampaiden hoitoon

    PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

    Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
    19,9039,90