fbpx

Kissan hampaat vaativat säännöllistä kotihoitoa kotona, sillä kissan hampaiden hoito on tärkeä osa kissan terveydenhoitoa ja hyvinvointia. Kissa on luonnossa petoeläin ja luonnossa elävän kissan pääasiallinen ravinto on raaka liha ja lihan raatelu pitää tehokkaasti oman ravintonsa itse saalistavan kissan hampaat puhtaana. Entäpä kotona elävän kissan hampaat. Miten kissan hampaita tulisi hoitaa?

kissan hampaat

Terveellä kissalla on terveet hampaat

Kissan hampaat vaihtuvat pysyviin hampaisiin

Jo kuukauden ikäisellä kissanpennulla on maitohampaat, jotka vaihtuvat pysyviin hampaisiin kissan ollessa noin puolivuotias. Kissan hampaiden vaihtuessa on hyvä tarkistaa kissan hampaat päivittäin ja varmistaa, että kaikki maitohampaat tipahtavat pois pysyvien hampaiden puhjetessa. Samalla kissanpentu tottuu siihen, että sitä käsitellään ja sen suuta kosketellaan.

Kissan hampaiden hoito on osa kissan terveydenhoitoa

Kun kissalle tulee pysyvät hampaat 5-7 kk iässä, on hyvä aloittaa kissan hampaiden säännöllinen hoito. Käytännössä kotona tehtävä hoito on ennalta ehkäisevää hampaidenhoitoa eli hampaiden puhdistusta. Kuten meillä ihmisilläkin. Jos kissan hampaita ei puhdisteta, niihin kertyy helposti plakkia ja hammaskiveä ja kissan ikenet saattavat tulehtua. Näin voi toki joskus käydä, vaikka kuinka tunnollisesti hoitaisi kissan hampaita. Silloin on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Kissan hampaat puhdistetaan säännöllisesti

Kissojen hampaiden harjausta varten tarvitaan pieni kissojen hammasharja, joita saa eläinlääkäreiltä ja eläintarvikeliikkeistä. Kissoille on saatavana myös omia hammastahnoja, joihin on lisätty sellaisia makuja, joista kissat tykkäävät. Kun kissan opettaa pennusta alkaen hampaiden harjaukseen, se sujuu.

Kissan hampaiden puhditukseen voi käyttää myös Oxyfresh hammasgeeliä, joka puhdistaa kissan hampaita tehokkaasti ilman harjaamista.

Kissan hampaiden harjaus ei onnistu

Joskus saattaa käydä niin, että kissan hampaiden harjaaminen ei vaan onnistu. Syitä on monia; kissan suu on todella pieni ja sitä on vaikea harjata, ajan puutteen takia jää hampaat jää harjaamatta tai kissa ei suostu yhteistyöhön.

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat tuotteita, jotka puhdistavat kissan hampaita ilman harjaamista. Ne annostellaan suoraan kissan suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana kissan juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet kissan hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella kissan suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta kissan suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan kissan juomaveteen, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Kissan hammaskiven poisto ja ehkäisy
  Kissan hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?