Koiran hammaskiven ehkäisy

Koiran hammaskiven ehkäisy on jokaisen koiranomistajan tärkeä tehtävä, sillä koiran hammaskivi ja ientulehdus ovat niin yleisiä koirien sairauksia, että jossakin vaiheessa lähes jokainen koiranomistaja huomaa lemmikkinsä hampaiden tarvitsevan hoitoa. Siksi koiran hammaskiven ehkäisy tulee aloittaa ajoissa, ennen kuin hammasongelmat alkavat.

koiran hammaskiven ehkäisy
Koiran hampaiden terveys on tärkeää

Koiran hammaskivi ja ientulehdus vaativat hoitoa

Tutkimusten mukaan jopa yli 80 % aikuisista koirista kärsii huonosta suuhygieniasta. Tämä tarkoittaa, että ainoastaan yhdellä koiralla neljästä on terveet hampaat. Useimmin huonoista hampaista kärsii vanhat, pienet ja kapeakuonoiset koirat, mutta hammaskiveä voi kertyä ihan kaikille koirille, jopa aivan nuorille.

Ensimmäinen merkki siitä, että koiran suuhygienia ei ole kunnossa, on koiran pahalta haiseva hengitys. Jos koiran henki haisee pahalta, kannattaa katsoa koiran suuhun ja tarkistaa, ovatko ikenet turvonneet tai punaiset ja näkyykö koiran hampaissa hammaskiveä. Yleensä hammaskiveä muodostuu ensin koiran takimmaisiin hampaisiin, aivan hampaan ja ikenen rajalle. Jos koiran hammaskiveä ei hoideta, hammaskivi leviää helposti koko hampaan pinnalle ja muihin hampaisiin.

Koska koiran hammaskivi ja ientulehdus aiheuttavat koiralle jatkuvaa kipua ja altistavat sen muille sairauksille, ongelmaan on syytä tarttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä koiran hammaskiven ehkäisy on koiran kannalta helpompaa kuin sen poistaminen. Ja omistajalle paljon halvempaakin.

Vinkki: Oxyfresh hammasgeeli ja Lyder Dental erikoisruoka auttavat helposti ja edullisesti pitämään koiran hampaat puhtaana.

Koiran hammaskiven ehkäisy aloitetaan heti puhdistuksen jälkeen

Eläinlääkärit hoitavat työkseen koirien hampaita ja poistavat koirilta hammaskiveä. Eläinlääkärin tekemä koiran hampaiden puhdistus ja hammaskiven poisto vaatii aina anestesian, mikä ei koskaan ole täysin riskitöntä. Toimenpiteen jälkeen koiran suu on pitkään kipeä ja toipuminen vie aikaa.

Kun eläinlääkäri on poistanut koiralta hammaskiven, koiran hampaiden päivittäinen puhdistus ja samalla koiran hammaskiven ehkäisy kotona tulee aloittaa saman tien. Ei ole tarkoituksenmukaista, että hampaiden puhdistuksen jälkeen koiran suu ja hampaat jäävät jälleen hoitamatta ja jonkin ajan kuluttua koira taas viedään eläinlääkärin vastaanotolle hampaiden vuoksi.

Koiran hammaskiven ehkäisy ja hampaiden puhdistus kotona

  • Lyder Dental on erikoisruoka koiran suuhygienian hoitoon. Terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa!
  • Oxyfresh hammasgeeli ja annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Puhtaat hampaat on ainoa keino ehkäistä koiran hammaskiven syntyminen.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Lyder Dental, Terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa!

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran ientulehdus on yleinen sairausKoiran hammaskiven poisto
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?