Koiran hammaskiven poisto kotona

Koiran hammaskiven poisto kotona onnistuu silloin, kun koiralle on vasta alkanut kertyä hammaskiveä. Runsas, koko hampaan tai hammasrivin peittävä hammaskivi vaatii käyntiä eläinlääkärillä. Koira kannattaa totuttaa jo nuorena siihen, että se antaa käsitellä itseään, tarkistaa hampaita ja kosketella kuonoa ja suuta. Silloin koiran hampaiden hoito onnistuu helposti myös kotona ja eläinlääkärin käynneillä tehdään vain eläinlääkärin ammattitaitoa vaativia toimenpiteitä, joihin lasketaan vaativa hammashoito.

koiran hammaskiven poisto kotona
Terveillä hampailla on kiva touhuta

Koiran hammaskiven poisto kotona

Koiran hammaskiven ehkäisyyn ainoa tehokas keino on hampaiden säännöllinen puhdistus. Sännöllinen ei tarkoita säännöllisesti kerran vuodessa, vaan säännöllisesti päivittäin tai vähintään joka toinen päivä. Jos koiran hampaisiin on jo kertynyt hammaskiveä, siitä ei pääse enää eroon harjaamalla koiran hampaita.

Vinkki: Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa tehokkaasti koirien hampaita ilman harjaamista. Oxyfresh geeli on tehokas koiran hampaiden puhdistaja ja helpottaa koiran hampaiden hoitoa etenkin silloin, jos koiran hampaiden harjaaminen ei onnistu.

Eläintarvikeliikkeissä on myynnissä erilaisia koiran hammaskiven poistamiseen tarkoitettuja työkaluja, jotka on tarkoitettu koiran hampaiden raaputtamiseen ja joissa on terävä kärki koiran hammaskiven irrottamiseen. Koska koiran hammaskivi on kivikovaa ja se on tiukasti koiran hampaissa kiinni, hammaskiven mekaanisen irrottamisen kanssa pitää olla erittäin varovainen. Pienikin lipsahdus rikkoo herkästi koiran ikenet. Koiran hampaiden mekaaninen raaputtaminen vahingoittaa helposti myös hampaiden kiillettä ja siksi koiran hammaskiven rapsutuksesta saattaa koitua koiralle huomattavasti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lisäksi koiran hammaskivi on tavallisesti koiran takahampaissa, missä on ahdasta työskennellä ja minne ei tahdo kunnolla edes nähdä. Näistä syistä erilaisten terävien työkalujen käyttöön koiran suussa liittyy aina riskejä eikä niitä voida suositella kotikäyttöön.

Koiran hammaskiven poisto kotona vaatii oikeat tuotteet

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat molemmat nykyaikaisia tuotteita, jotka puhdistavat tehokkaasti koiran hampaita. Kumpikin annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi Oxyfresh -tuotesarjassa on koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä hammasgeelin tai hammassuihkeen kanssa tehostamassa niiden vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata
  4. Oxyfresh hampaidenhoitosetti, sisältää hammastahnan, hammasliuoksen ja sormiharjat

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammaskiven poisto
  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?