Koiran hammaskiven poisto kotona

Koiran hammaskiven poisto kotona onnistuu silloin, kun koiralle on vasta alkanut kertyä hammaskiveä. Runsas, koko hampaan tai hammasrivin peittävä hammaskivi vaatii käyntiä eläinlääkärillä. Koira kannattaa totuttaa jo nuorena siihen, että se antaa käsitellä itseään, tarkistaa hampaita ja kosketella kuonoa ja suuta. Silloin koiran hampaiden hoito onnistuu helposti myös kotona ja eläinlääkärin käynneillä tehdään vain eläinlääkärin ammattitaitoa vaativia toimenpiteitä, joihin lasketaan vaativa hammashoito.

koiran hammaskiven poisto kotona
Terveillä hampailla on kiva touhuta

Koiran hammaskiven poisto kotona

Koiran hammaskiven ehkäisyyn ainoa tehokas keino on hampaiden säännöllinen puhdistus. Säännöllinen ei tarkoita säännöllisesti kerran vuodessa, vaan säännöllisesti päivittäin tai vähintään joka toinen päivä. Jos koiran hampaisiin on jo kertynyt hammaskiveä, siitä ei pääse enää eroon harjaamalla koiran hampaita.

Vinkki: Lyder Dental on erikoisruoka koiran hammaskiven torjuntaan. Terveellinen ruoka ja hammashoito samassa paketissa! Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa tehokkaasti koirien hampaita ilman harjaamista.

Eläintarvikeliikkeissä on myynnissä erilaisia koiran hammaskiven poistamiseen tarkoitettuja työkaluja, jotka on tarkoitettu koiran hampaiden raaputtamiseen ja joissa on terävä kärki koiran hammaskiven irrottamiseen. Koska koiran hammaskivi on kivikovaa ja se on tiukasti koiran hampaissa kiinni, hammaskiven mekaanisen irrottamisen kanssa pitää olla erittäin varovainen. Pienikin lipsahdus rikkoo herkästi koiran ikenet. Koiran hampaiden mekaaninen raaputtaminen vahingoittaa helposti myös hampaiden kiillettä ja siksi koiran hammaskiven rapsutuksesta saattaa koitua koiralle huomattavasti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lisäksi koiran hammaskivi on tavallisesti koiran takahampaissa, missä on ahdasta työskennellä ja minne ei tahdo kunnolla edes nähdä. Näistä syistä erilaisten terävien työkalujen käyttöön koiran suussa liittyy aina riskejä eikä niitä voida suositella kotikäyttöön.

Koiran hammaskiven poisto kotona vaatii oikeat tuotteet

  • Lyder Dental on erikoisruoka koiran hammaskiven torjuntaan. Terveellinen ruoka ja hammashoito samassa paketissa! Helppoa ja vaivatonta!
  • Oxyfresh hammasgeeli puhdistavat tehokkaasti koiran hampaita. Se annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammaskiven poisto
  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?