Koiran hammaskiven poisto

Koiran hammaskiven poisto on yksi yleisimmistä toimenpiteistä, joitan eläinlääkärit työssään tekevät. Koiran hammaskivi on yleinen koiran suun sairaus, sillä jopa 80% aikuisista koirista kärsii huonoista hampaista. Erityisesti pienet ja kääpiökoirat kuten chihuahua ja tiibetinspanieli ovat alttiita hammasogelmille. Samoin hammaskivi vaivaa muita useammin pitkäkuonoisia koiria, kuten villakoiria, vinttikoiria ja collieita. Alttius hammaskivelle lisääntyy kun koira ikääntyy.koiran hammaskiven poisto

Koiran hammaskiven poisto eläinlääkärissä

Mikäli koiralla on hammaskiveä runsaasti, silloin koiran hammas voi olla kauttaaltaan hammaskiven peitossa tai hammaskivi muodostaa jopa siltoja hampaasta toiseen. Jos tilanne on päässyt näin pahaksi, koiran ikenetkin ovat jo tulehtuneet ja hammaskiveä on myös ikenien alla eikä hammaskiven poistaminen kotikonstein enää onnistu, joten koiran hammaskiven poisto tehdään eläinlääkärissä.

HETI eläinlääkärin tekemän koiran hammaskiven poiston jälkeen on syytä ehkäistä hammaskiven syntymistä uudestaan. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti Oxyfresh hammasgeeli, joka auttaa tehokkaasti pitämään koiran hammasongelmat loitolla. Ilman harjaamista.

Koiran hammaskiven poisto kotikonstein

Koiran hammaskivi on erittäin kovaa ja koiran hammaskiven huomaa koiran hampaiden pinnalla ruskeana alueena ienrajassa. Ensimmäiset merkit hammaskivestä tulevat usein koiran takahampaisiin, joita on hankala hammasharjalla harjata. Vielä hankalampaa koiran takahampaiden harjaaminen on, jos jos koiralla on pieni suu tai hyvin kapea leuka. Hampaiden harjaaminen ei myöskään poista jo olemassa olevaa hammaskiveä.

Koiran hampaiden ja hammaskiven raaputtamien jollakin terävällä esineellä, on erittäin riskialtista ja sillä voidaan helposti saada aikaiseksi enemmän ongelmia kuin hyötyä. Koiran hampaiden raaputtaminen vahingoittaa helposti hampaiden kiillettä ja vaurioittaa hampaita eikä poista ientaskuissa olevaa hammaskiveä. Siksi mekaaninen koiran hampaiden raaputus ei ole suositeltavaa.

Koiran hammaskiven poisto kotikonstein onnistuu Oxyfresh hammasgeelin tai Oxyfresh hammassuihkeen avulla jos koiralla ei ole hammaskiveä kovin paljon. Molemmat ovat tehokkaita täsmätuotteita, jotka auttavat pitämään koiran hampaat puhtaana ja taistelevat plakkia, hammaskiveä ja ientulehdusta vastaan sekä raikastavat  hengitystä.

Päivittäiseen käyttöön tarkoitetut Oxyfresh -tuotteet sopivat kaikille koirille ja niiden käyttö voidaan aloittaa heti, kun koiran pysyvät hampaat ovat vaihtuneet. Geeli ja suihke annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista tarvita. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi voidaan käyttää koiran juomaveteen sekoitettavaa Oxyfresh liuosta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona
  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?