Koiran pahanhajuinen hengitys

Koiran pahanhajuinen hengitys askarruttaa monia koiranomistajia, mutta miksi koiran henki haisee pahalle? Ja onko koiran pahalta haiseva hengitys vaarallista vai normaalia? Usein koiran pahanhajuisen hengityksen syynä on koiran huono suuhygienia.

koiran pahanhajuinen hengitys
Koiran pahanhajuisen hengityksen syy kannattaa tutkia.

Mistä koiran pahanhajuinen hengitys johtuu?

Usein koiran omistajat ajattelevat, että koiran pahalta haiseva hengitys on normaalia, sillä monet koirat syövät mielellään kaikkea epämiellyttävää vapaana ulkona liikkuessaan. Tästä syystä koiran haisevalle hengitykselle helposti vain naureskellaan eikä asiaan kiinnitetetä sen enempää huomiota. Pahanhajuinen hengitys voi olla kuitenkin merkki siitä, että koiran hampaat tarvitsevat hoitoa. Koiran huono suuhygienia ja siitä johtuvat hammasongelmat ovat yleisin syy siihen, että koiran hengitys haisee pahalle.

Vinkki: Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa koiran hampaat ja raikastaa hengityksen, ilman harjaamista.

Koiran hampaiden tarkastaminen itse kotona

Koiran hampaiden silmämääräisen tarkastuksen voi tehdä jokainen koiranomistaja itse. Koiran suu ja hampaat tulisikin tarkastaa rutiininomaisesti esimerkiksi kerran viikossa, vaikkapa kynsienleikkuun yhteydessä.

Jos koiran suuhun ei ole katsottu aikoihin, se kannattaa tehdä nyt. Se, mitä jokainen koiranomistaja voi itse tarkastaa, on hampaiden puhtaus ja ikenien kunto. Terveet ikenet ovat vaaleanpunaiset, kun taas ientulehduksesta kärsivän koiran ikenet ovat turvonneet ja kirkkaanpunaiset, pahimmassa tapauksessa jopa verestävät. Terveet, puhtaat hampaat ovat valkoiset, kun taas plakista ja hammaskivestä kärsivän koiran hampaat ovat likaiset ja ruskeaa hammaskiveä saattaa olla kertynyt etenkin takimmaisiin hampaisiin.

Milloin koiran pahalta haiseva hengitys tarvitsee eläinlääkärin apua

Koiran pahanhajuinen hengitys on syytä tutkia eläinlääkärissä, jos koiran hampaiden puhdistus ja kotihoito ei ole tuottanut tulosta. Eläinlääkäri tarkastaa koiran suun ja hampaat ensin silmämääräisesti. Tämän jälkeen tarvittaessa rahoittaa/nukuttaa koiran, puhdistaa hampaat, poistaa hammaskiven ja mahdollisesti huonokuntoiset hampaat. Lopuksi koiran hampaat vielä kiillotetaan. Jos koiran suun ja hampaiden kunto on ollut todella huono, koira saa vielä kipulääkkeet ja antibiootit mukaan kotiin.

Eläinlääkärin tekemän hammashoidon jälkeen koiran hampaiden hoito kotona tulee aloittaa heti.

Vinkki: Oxyfresh hammasgeeli ehkäisee tehokkaasti hammasongelmien uusiutumisen. Se puhdistaa koiran hampaita. Ilman harjaamista!

Miten koiran pahanhajuinen hengitys torjutaan kotikonstein

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat nykyaikaisia koirien omia hampaidenhoitotuotteita, joilla saadaan tehokkaasti puhdistettua koiran hampaita ja hoidettua ikeniä. Molemmat annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta. Hyvästi koiran pahanhajuinen hengitys!

Täsmätuotteet koiran hengityksen raikastamiseen ja hampaiden hoitoon

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata

Kaipaatko lisää tietoa aiheesta? Tutustu myös artikkeleihin:

  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona
  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
 Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?