Koiran plakki ja hammaskivi vaativat puhdistusta

Koiran plakki ja hammaskivi ovat niin yleisiä koirien vaivoja, että jossakin vaiheessa lähes jokainen koiranomistaja huomaa lemmikkinsä hampaiden tarvitsevan hoitoa. Muita alttiimpia hammasongelmille ovat pienet ja vanhat koirat sekä pitkä- ja kapeakuonoiset rodut, mutta plakkia ja hammaskiveä voi tulla kaikille koirille, jopa ihan nuorille.

koiran plakki
Puhtailla hampailla on mukava olla

Koiran plakki ja hammaskivi tarvitsevat puhdistamista

Ensimmäinen merkki siitä, että koiran hampaat tarvitsevat hoitoa, on sen pahalta haiseva hengitys. Jos koiran henki haisee epämiellyttävältä, on syytä katsoa koiran suuhun ja tarkistaa, onko koiran ikenet turvonneet tai punaiset tai onko koiran hampaisiin kertynyt plakkia tai hammaskiveä. Plakkia ja hammaskiveä muodostuu koiralla usein ensin takimmaisiin hampaisiin ja ihan hampaan ja ikenen rajalle.

Jos hampaita ei puhdisteta ja plakkia poisteta, plakki ja hammaskivi leviää helposti koko hampaan pinnalle ja kaikkiin hampaisiin.

Koska koiran hampaisiin kertynyt plakki ja hammaskivi ja ikeniä vaivaava ientulehdus aiheuttavat koiralle jatkuvaa, raastavaa kipua ja altistavat sen muille sairauksille, ongelmaan on syytä tarttua pikaisesti. Mitä nopeammin koiran hampaat puhdistetaan, sen parempi se on koiran kannalta ja eikä hirvitä omistajan kukkaroa.

Oxyfresh hammasgeelillä on helppo puhdistaa koiran hampaat, ilman harjaamista.

Koiran hampaiden puhdistaminen eläinlääkärillä

Eläinlääkärit puhdistavat työkseen koirien hampaita ja poistavat hammaskiveä. Samalla kuin poistetaan hammaskivi, poistetaan myös koiran plakki. Eläinlääkärin tekemä koirien hampaiden puhdistus vaatii aina anestesian, mikä ei ole koiralle täysin riskitöntä. Toimenpiteen jälkeen koiran suu on pitkään kipeä ja vaatii toipumisajan, usein myös kipulääkkeet tai antibioottikuurin.

Kun eläinlääkäri on puhdistanut koiran hampaat ja koira on päässyt kotiin toipumaan, sen hampaiden päivittäinen puhdistus kotona tulee aloittaa saman tien. Ei ole tarkoituksenmukaista, että hampaiden puhdistuksen jälkeen koiran suu ja hampaat jäävät jälleen hoitamatta ja muutaman kuukauden, tai ehkä vasta vuoden päästä koiran hampaat pitää taas puhdistaa eläinlääkärin vastaanotolla. Oxyfresh hammassuihkeella voit puhdistaa vaivattomasti koiran hampaat itse kotona.

Vain puhtailla hampailla voidaan ehkäistä koiran plakki ja hammaskivi

Ainoa keino ehkäistä plakkia ja hammaskiveä on pitää koiran hampaat puhtaana. Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Ei tarvitse harjata. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Lyder Dental, koiran terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona
  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
 Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Yhteistyössä: kotimainen Lyder petfood.