Koiran verta vuotavat ikenet tarvitsevat hoitoa

verta vuotavat ikenetVerta vuotavat ikenet viittaavat koiran ientulehdukseen, joka tarvitsee pikaista hoitoa, sillä ientulehdus on koiralle yhtä tuskallista ja vaarallista kuin mikä tahansa tulehdus, sillä tulehdus voi levitä veren mukana koko koiran elimistöön. Ilman hoitoa jäävät verta vuotavat ikenet ovat siis koiran terveydelle erittäin vaarallinen asia.

Koiran hengitys haisee pahalle

Verta vuotavat ikenet ovat merkki jo pitkään jatkuneesta huonosta koiran suuhygieniasta. Ensimmäinen merkki koiran hoitamattomista hampaista on koiran pahanhajuinen hengitys, jolloin omistajan on viimeistään syytä reagoida koiran huonoon suuhygieniaan.

Koiran pahalta haiseva hengitys ei mene itsestään ohi. Jos koiran hampaita ei hoideta, koiran ikenet alkavat punoittaa, tulehtuvat ja lopulta alkavat vuotaa verta.

Verta vuotavat ikenet aiheuttavat kipua ja tuskaa

Sen lisäksi, että koiran verta vuotavat ikenet ovat koiran terveydelle vaaralliset, ne ovat myös erittäin kipeät. Pitkälle edennyt ientulehdus on niin tuskallista, että koira saattaa yrittää lievittää kipua hieromalla ja hankaamalla kuonoa, pureskelemalla ruokaa vain toisen puolen hampailla tai yrittää syödä pureskelematta ruokaa lainkaan. Jotkut koirat ovat tulehduksen vuoksi niin tuskissaan, että niistä tulee väsyneitä, innottomia tai joka vihaisia.

Koiran suun terveyttä hoidetaan hyvällä suuhygienialla

Koiran suun terveyttä voidaan hoitaa vain hyvällä suuhygienialla, joka tarkoittaa sitä, että koiran hampaat pidetään puhtaana. Kun koiran hampaat ovat puhtaat, hampaissa ei ole plakkia eikä hammaskiveä ja koiran ikenet ovat terveet.

Miten koiran suuhygieniaa hoidetaan? Koiran hampaita voi pestä koiran hammasharjalla ja hammastahnalla tai muilla koiran hampaiden puhdistukseen tarkoitetuilla tuotteilla. Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa tehokkaasti koiran hampaita ja hoitaa ikeniä. Ilman harjaamista. Lyder Dental on erikoisruoka koiran suuhygienian hoitoon. Terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa!

Hoitamattomat verta vuotavat ikenet aiheuttavat pysyviä haittoja

Pitkälle edennyt ientulehdus etenee koiran hampaiden kiinnityskohtiin, jolloin hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa. Tässä vaiheessa koira on käsinyt huonosta suuhygieniasta ja hammassärystä jo pitkään. Jopa vuosia.

Koiran ikenissä jylläävä tulehdus voi pahimmillaan levitä veren mukana koko koiran elimistöön ja aiheuttaa koiralle sydän-, maksa- tai munuaistulehduksen. Näin vakavissa tapauksissa koiran verta vuotavat ikenet tulee aina hoidattaa eläinlääkärillä.

Koiran suun ja hampaiden hoito kotona

Koiran suun ja hampaiden kotihoitona toimii ainoastaan koiran suun ja hampaiden pitäminen puhtaana. Koiran hampaiden säännöllinen hampaiden harjaus ehkäisee plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä, mutta ei poista jo olemassa olevaa hammaskiveä.

Koiran hampaita ja ikeniä voi puhdistaa ja hoitaa helposti kotona Oxyfresh hammasgeelin avulla. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Lyder Dental on erikoisruoka koiran suuhygienian hoitoon. Siinä on terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa!

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Lyder Dental, erikoisruoka koiran suuhygienian hoitoon. Siinä on terveellinen ravinto ja hammashoito samassa paketissa!

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?