Koira ulostaa paljon – onko syytä huoleen?

Koira ulostaa paljon – onko syytä huoleen? Kyllä vaan. Kakka kertoo paljon koiran hyvinvoinnista. Jos koiran jätökset ovat poikkeuksellisen suuria, löysiä, kivikovia tai pahalle haisevia, on syytä pikaisesti puuttua ongelmaan. Suurin osa näistä koiran suolen toiminnan, ulosteen määrän ja koostumuksen ongelmista johtuu koiran saamasta ravinnosta. Kun koiran ruoka on huonolaatuista tai kokonaan koiralle sopimatonta, se aiheuttaa ongelmia koiran vatsan ja suoliston toiminnalle ja näkyy myös koiran ulosteen määrässä ja koostumuksessa.

Koira ulostaa paljon
Terveellä vatsalla on mukava pötkötellä.

Helpoin ja nopein tapa helpottaa koiran vatsan ja suoliston hyvinvointia on vaihtaa koiran ruoka parempilaatuiseen ja koiralle sopivaan ravintoon.

Jos koira ulostaa paljon, koira ei voi hyvin

Jos koira kakkaa huomattavan suuria määriä tai poikkeuksellisen usein, koiran vatsa ja suolisto ei voi hyvin eikä koira myöskään ole terve.

Hyvävointinen, terve koira kakkaa noin kahdesti päivässä ja koiran ulostemäärä on kohtuullinen eikä uloste ole löysää tai merkittävän pahalle haisevaa. Kova tai liian vähäinen uloste viittaa taas ummetukseen joka sekin vaatii ongelmaan puuttumista.

Jos koira ulostaa paljon, suuria jätöksiä tai epätavallisen usein, on hyvin todennäköistä, että koiran ruoka ei ole riittävän laadukasta tai koiran ravinto ei imeydy kunnolla, yksistään ruoan vaihtaminen laadukkaaseen saattaa usein korjata tilanteen.

Vinkki: CLINIVET Adult Light on kevytruoka, joka tasapainottaa koiran vatsan toimintaa ja Lyder Vatsa on erikoisruoka maha- ja suolisto-ongelmista kärsiville koirille.

Milloin eläinlääkäriin?

Jos koiran ulosteessa on verta, koira kärsii toistuvasti löysästä vatsasta, mouruavasta vatsasta, ripulista, ummetuksesta tai uloste haisee poikkeuksellisen pahalle eikä koiran ravinnon vaihtaminen laadukkaaseen ole auttanut, on syytä tutkituttaa koira eläinlääkärillä, sillä kyse voi olla vaikkapa koiran haiman vajaatoiminnasta tai haimatulehduksesta, jotka molemmat ovat vakavia sairauksia.

Jos oireisiin liittyy lisäksi oksentelua, kouristelua tai koira on selvästi kipeä, ei kannata tuhlata aikaa ja odottaa, että ongelmat ratkeavat itsekseen. Mitä nopeammin koira saa asianmukaista hoitoa, sen suuremmat mahdollisuudet sillä on tervehtyä.

Kun koira ulostaa paljon, valitaan vatsaystävällinen koiranruoka

Jos koira ulostaa paljon, sillä saattaa olla ärtynyt vatsa ja suolisto, joten sille kannattaa tarjota mahdollisimman vatsaystävällistä koiranruokaa, jotta koiran olo helpottuisi ja vatsan ja suolen toiminta normalisoituisi nopeasti. Vatsaystävällinen ruoka imeytyy hyvin ja pitää myös ulostemäärän kohtuullisena ja ulosteen koostumuksen hyvänä.

CLINIVET Adult Light on kevytruoka, joka tasapainottaa koiran vatsan toimintaa ja Lyder Vatsa on erikoisruoka maha- ja suolisto-ongelmista kärsiville koirille.

Ruokasuosituksia:

  1. CLINIVET Adult Light on vehnätön kevytruoka, joka tasapainottaa koiran vatsan toimintaa
  2. Lyder Vatsa on erikoisruoka maha- ja suolisto-ongelmista kärsiville koirille

Molemmat ruoat ovat täysravintoja, joita voi tarjoilla yhdessä tai erikseen. Ne sisältävät prebiootteja, jotka tukevat vatsan tervettä toimintaa ja tasapainottavat vatsan normaalia bakteerikantaa, jolloin koiran vatsan ja suolen toiminta saa helpotusta.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Koiran ilmavaivat ja muut vatsaongelmat
  Mistä johtuu kun koira piereskelee

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?