koiralle kalaa

Antamalla koiralle kalaa, voidaan edistää sen terveyttä.

Kalanlihan ja kalaöljyn terveysvaikutukset koirien ravinnossa ovat kiistattomia. Kala on tärkeä lähde monille sellaisille ravintoaineille, joita koiran elimistö ei pysty itse tuottamaan. Kala sisältää terveellisiä terveellisiä rasvoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon korkealaatuista proteiinia. Kala on myös loistava elintärkeiden omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Löytyy siis useita syitä siihen, miksi kannattaa tarjoilla koiralle kalaa.

Kalan terveyshyödyt eivät rajoitu vain sen sisältämiin ravintoaineisiin. Korvaamalla punaisen lihan, jolla on kiistattomat terveyshaitat, kala sellaisenaan edistää koiran terveyttä.

Kala D-vitamiinin lähteenä

Kala on yksi harvoista luonnollisista D-vitamiinin lähteistä. Rasvaliukoinen D-vitamiini on tärkeä koiran luuston ja hampaiden kehityksen kannalta. Se ylläpitää myös kalsium- ja fosfaattitasapainoa ja on välttämätön aineenvaihdunnalle sekä hermoston ja lihasten toiminnalle.

Kalassa ja kalassa on eroa

Rasvapotoisuus eri kalalajien välillä vaihtelee paljon. Esimerkiksi meille kaikille tuttu lohi on erittäin rasvainen kalalaji. Samoin makrilli ja silli sisältävät runsaasti rasvaa. Mitä rasvaisempi kala, sitä enemmän se sisältää arvokasta Omega-3-rasvahappoa.

Omega-3-rasvahapot ovat koiralle elintärkeitä ja niiden puutos tai liian alhainen määrä suhteessa Omega-6-rasvahappoihin altistaa koiran ns. hiljaiselle tulehdukselle, jonka oireena on tavallisesti jatkuvaa kutinaa ja rapsutusta. Hiljainen tulehdus sekoitetaan usein ruoka-aineallergiaan, mutta kyse on puutostilasta, joka on helppo ravinnolla korjata. Lisäksi Omega-3-rasvahapot hellivät ihoa ja turkkia, suojaavat sydäntä ja ovat tärkeää aivojen toiminnalle. Tästä juontaakin monelle tuttu sanonta: “Syö särkeä, se kasvattaa järkeä”.

Suosittelemme koiralle kalaa sisältäviä laadukkaita ruokia

Antamalla koiralle kalaa tai kalaa sisältävää ruokaa, voidaan tehokkaasti edistää koiran terveyttä. Lisäksi kala on erittäin herkullista ja koirat rakastavat sen makua.

CLINIVET -koiranruokasarjan CLINIVET Junior & Adult Sensitive Fish on huippulaadukas kalaruoka koiralle. Se sisältää runsaasti kalaa ja sopii rotuun ja kokoon katsomatta kaikille koirille. Ja on taatusti maistuva.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Hyvä kalaruoka koiralle
  Omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen merkitys koirille ja kissoille
  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Allergisen koiran ruokinta