Koiran hampaiden hoito

koiran hampaiden hoito
Koiran hampaiden hoito kotona on tärkeää

Koiran hampaiden hoito ja puhdistus on yhtä välttämätöntä koiran terveyden ja hyvinvoinnin kannalta kuin ihmisten hampaiden harjaus. Hoitamattomat, huonokuntoiset hampaat aiheuttavat koiralle jatkuvaa tarpeetonta kipua ja tuskaa sekä altistavat koiran muille terveysongelmille.

Koiran hoitamattomat hampaat

Mikäli koiran hampaita ei puhdisteta, hampaisiin kertyy helposti plakkia ja hammaskiveä, jotka aiheuttavat ientulehdusta. Pitkälle edennyt koiran ientulehdus saattaa levitä verenkierron mukana muualle koiran elimistöön ja aiheuttaa sydämen, munuaisten ja maksan tulehduksia. Pitkälle edenneet hammassairaudet hoidetaan eläinlääkärissä.

Koiran hoitamattomat hampaat tunnistaa tavallisesti pahanhajuisesta hengityksestä. Huono suuhygienia koirilla on varsin yleistä, sillä jopa 80% aikuisista koirista kärsii huonoista hampaista. Pienet ja pitkäkuonoiset rodut sekä iäkkäät koirat ovat muita alttiimpia hammasongelmille.

Koiran hampaiden hoito kotona

Koiran suuhygienian hoito kotona ei ole vaikeaa eikä työlästä ja kotona tehtävä ennaltaehkäisevä hampaiden puhdistus on  tärkeää. Hampaiden hoito kannattaa aloittaa heti pentuna, jolloin koira tottuu siihen, että sen kuonoa, suuta ja hampaita kosketellaan. Säännöllinen koiran hampaiden puhdistus kotona säästää satoja euroja vuodessa.

Koiran hampaiden hoito tarkoittaa myös oikeanlaista ravintoa, sillä koiran hampaiden terveyttä voidaan edistää antamalla koiralle kuivaruoka kuivana, jolloin koira joutuu pureskelemaan ruokaa ennen nielemistä. Samoin rustojen, luiden ja puruluiden pureskelu auttaa pitämään koiran hampaat ja ikenet terveenä. Ruoan oikea pH on avainasemalla koiran hampaiden terveyden kannalta. Esimerkiksi kotimainen Lyder Dental on terveellinen ravinto ja hammashoito yhdessä.

Koiran suun hoito kotona sujuu helposti oikeilla tuotteilla

Koiran hampaiden hoito kotona tarkoittaa käytännössä hampaiden pudistusta. Päivittäinen hampaiden harjaus on tehokas keino pitää hampaat puhtaana, mutta harjaaminen ei poista jo kertynyttä hammaskiveä.

Oxyfresh hammasgeeli ja Lyder Dental on tarkoitettu koiran suuhygienian hoitoon ne toimivat ilman harjaamista. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan, joten toimenpide on helppo ja nopea. Lyder Dental taas on terveellinen ravinto ja hammashoito yhdessä, joka on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Lyder Dental, terveellinen ruoka ja hammashoito yhdessä!

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Yhteistyössä: kotimainen Lyder petfood.