Koiran hampaiden pesu

Koiran hampaiden pesu on aivan yhtä tärkeää kuin ihmisten hampaiden pesu. Miten teillä onnistuu koiran hampaiden pesu, vai onnistuuko lainkaan? Poimi talteen helpot vinkit.

koiran-hampaiden-pesu
Taas olisi hampaiden pesupäivä

Onko koiran hampaiden pesu tarpeellista?

Jotta koiran suu ja hampaat pysyisivät terveinä, koiran hampaiden puhdistus tulisi kuulua jokaisen koiranomistajan jokapäiväisiin askareihin. Likaiset, hoitamattomat hampaat altistavat koiran hampaat plakille ja hammaskivelle sekä ikenet ientulehdukselle. Jos ientulehdus on pitkään hoitamatta, seurauksena hampaat saattavat alkavat heilua ja saattavat irrota kokonaan. Lisäksi koiran suussa jylläävä tulehdus on koiralle erittäin kivuliasta ja voi levitä verenkierron mukana esimerkiksi sydämeen. Tulehtunut suu on todella kipeä ja aiheuttaa koiralle jatkuvaa särkyä ja tuskaa.

Oxyfresh hammasgeeli pitää koiran hampaat puhtaana.

Miten koiran hampaat pestään?

Koiran hampaat pestään pienellä, varta vasten koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja koirien hammastahnalla. Hampaat harjataan kuten ihmistenkin hampaat, kaikki pinnat huolellisesti erikseen, hankalia takahampaita unohtamatta.

Hampaiden pesun säännöllisyys on kaiken a ja o. Koiran hampaiden pesu tulisi suorittaa säännöllisesti joka päivä tai vähintään joka toinen päivä. Kertaluontoisesta hampaiden pesusta ei juurikaan ole hyötyä.

Entä jos koiran hampaiden pesu ei onnistu?

Usein lemmikin omistaja törmää tilanteeseen, että koira ei suostu yhteistyöhön, kun olisi hammaspesun aika. Parhaiten koiran hampaiden puhdistaminen onnistuu, jos koira totutetaan siihen jo pennusta pitäen. Jos pentuaika on jo mennyttä, aikuisen koirankin voi totuttaa huulien, kuonon ja hampaiden kosketteluun, jonka jälkeen koiran hampaiden pesu onnistuu usein varsin helposti.

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat nykyaikaisia tuotteita koiran hampaiden puhdistukseen, jotka annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Ei tarvitse harjata. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata
  4. Oxyfresh hampaidenhoitosetti, hammastahna, hammasliuos ja sormiharjat

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

 Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran plakki ja hammaskivi vaativat puhdistusta
  Koiran pahanhajuinen hengitys
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona?

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?