koiran-hampaiden-pesu

Taas olisi hampaiden pesupäivä

Koiran hampaiden pesu on aivan yhtä tärkeää kuin ihmisten hampaiden pesu. Miten teillä onnistuu koiran hampaiden pesu, vai onnistuuko lainkaan? Poimi talteen helpot vinkit.

Onko koiran hampaiden pesu tarpeellista?

Jotta koiran suu ja hampaat pysyisivät terveinä, koiran hampaiden puhdistus tulisi kuulua jokaisen koiranomistajan jokapäiväisiin askareihin. Likaiset, hoitamattomat hampaat altistavat koiran hampaat plakille ja hammaskivelle sekä ikenet ientulehdukselle. Jos ientulehdus jää hoitamatta, sen seurauksena hampaat alkavat heilua ja saattavat irrota kokonaan. Lisäksi koiran suussa jylläävä tulehdus voi levitä verenkierron mukana esimerkiksi sydämeen. Tulehtunut suu on lisäksi todella kipeä ja aiheuttaa koiralle jatkuvaa särkyä ja tuskaa. Oxyfresh hammasgeeli pitää koiran hampaat puhtaana.

Miten koiran hampaat pestään?

Koiran hampaat pestään pienellä, varta vasten koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja koirien hammastahnalla. Hampaat harjataan kuten ihmistenkin hampaat, kaikki pinnat huolellisesti erikseen, hankalia takahampaita unohtamatta.

Hampaiden pesun säännöllisyys on kaiken a ja o. Koiran hampaiden pesu tulisi suorittaa säännöllisesti joka päivä tai vähintään joka toinen päivä. Kertaluontoisesta hampaiden pesusta ei juurikaan ole hyötyä.

Entä jos koiran hampaiden pesu ei onnistu?

Usein lemmikin omistaja törmää tilanteeseen, että koira ei suostu yhteistyöhön, kun on hammaspesun aika. Parhaiten hampaiden puhdistaminen onnistuu, jos koira totutetaan siihen jo pennusta pitäen. Jos pentuaika on jo mennyttä, aikuisen koirankin voi totuttaa huulien, kuonon ja hampaiden kosketteluun, jonka jälkeen hampaiden pesu onnistuu usein varsin helposti.

Niille koirien omistajille, joille koiran hampaiden harjaaminen ei ole sopiva vaihtoehto, suosittelen lämpimästi Oxyfresh -tuotteita. Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat tuotteita, jotka annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

 Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran plakki ja hammaskivi vaativat puhdistusta
  Koiran pahanhajuinen hengitys
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona?