koiran-hampaiden-pesu

Taas olisi hampaiden pesupäivä

Miten teillä onnistuu koiran hampaiden pesu, vai onnistuuko lainkaan? Poimi talteen helpot vinkit.

Onko koiran hampaiden pesu tarpeellista?

Jotta koiran suu ja hampaat pysyisivät terveinä, koiran hampaiden puhdistus tulisi kuulua jokaisen koiranomistajan jokapäiväisiin askareihin. Likaiset, hoitamattomat hampaat altistavat koiran hampaat plakille ja hammaskivelle sekä ikenet ientulehdukselle. Jos ientulehdus jää hoitamatta, sen seurauksena hampaat alkavat heilua ja saattavat irrota kokonaan. Lisäksi koiran suussa jylläävä tulehdus voi levitä verenkierron mukana esimerkiksi sydämeen. Tulehtunut suu on lisäksi todella kipeä ja aiheuttaa koiralle jatkuvaa särkyä ja tuskaa.

Miten koiran hampaat pestään?

Koiran hampaat pestään pienellä, varta vasten koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja koirien hammastahnalla. Hampaat harjataan kuten ihmistenkin hampaat, kaikki pinnat huolellisesti erikseen, hankalia takahampaita unohtamatta.

Hampaiden pesun säännöllisyys on kaiken a ja o. Pesu tulisi suorittaa säännöllisesti joka päivä. Kertaluontoisesta hampaiden pesusta ei juurikaan ole hyötyä.

Jos koira ei anna pestä hampaita?

Usein lemmikin omistaja törmää tilanteeseen, että koira ei suostu yhteistyöhön, kun sen hampaita pitäisi pestä. Parhaiten hampaiden pesu onnistuu, jos koira totutetaan siihen jo pennusta pitäen. Jos pentuaika on jo mennyttä, aikuisen koirankin voi totuttaa huulien, kuonon ja hampaiden kosketteluun, jonka jälkeen hampaiden pesu onnistuu usein varsin helposti.

Koiran hampaiden puhdistus onnistuu myös PetzLife hammasgeelin avulla, joka toimii ilman harjaamista. Hammasgeeli pitää tehokkaasti koiran hampaat puhtaana ja taistelee plakkia, hammaskiveä ja ientulehdusta vastaan sekä raikastaa hengitystä. Päivittäiseen käyttöön tarkoitettu PetzLife hammasgeeli sopii kaikille koirille. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun eikä harjaamista tarvita. Geeli leviää syljen mukana kaikkialle ikeniin ja hampaisiin, myös hankaliin takahampaisiin. Saatavana myös kätevänä suihkeena.

Tutustu myös artikkeleihin  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa, Koiran plakki ja hammaskivi vaativat puhdistusta, Koiran pahanhajuinen hengitys ja Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista.

 • PetzLife Hammasgeeli - koirien ja kissojen hammaskiven hoitoon

  PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  39,90
 • koiran hammaskivi

  PetzLife Hammassuihke – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 4.94 / 5
  39,9079,80