Koiran ientulehdus on yleinen koiran suusairaus

Koiran ientulehdus on yksi tavallisimpia koiran suun sairauksista ja se johtuu huonosta suuhygieniasta. Ientulehdus huomataan tavallisesti siitä, että koiran henki haisee pahalle. Pahanhajuinen hengitys onkin melko varma merkki suussa jylläävästä ientulehduksesta ja siihen tulee reagoida pikaisesti, sillä tulehdus suussa ja ikenissä on koiran terveydelle yhtä vaarallista ja yhtä tuskallista kuin mikä tahansa tulehdus.
koiran ientulehdus

Koiran ientulehdus huomataan kun koiran henki haisee

Ensimmäiset merkit koiran suussa vellovasta ientulehduksesta ovat turvonneet ja punoittavat ikenet. Tässä vaiheessa omistaja ei kuitenkaan huomaa ongelmaa, jos ei erikseen katso koiran suuhun. Ientulehduksen levitessä koiran suussa, koiran hengitys alkaa haista pahalle ja pitkälle edenneessä tulehduksessa koiran ikenistä saattaa jopa vuotaa verta. Viimeistään tässä vaiheessa on syytä havahtua ja tarkistaa koiran suu, sillä nämä kaikki oireet viittaavat pitkään vaivanneeseen ientulehdukseen.

Koira saattaa yrittää lievittää pitkälle edenneestä ientulehduksesta johtuvaa kipua hieromalla ja hankaamalla kuonoa, pureskelemalla ruokaa vain toisen puolen hampailla tai yrittää syödä pureskelematta ruokaa lainkaan. Jotkut koirat ovat tulehduksen vuoksi niin tuskissaan, että niistä tulee apaattisia tai jopa aggressiivisia.

Koiran ientulehdus ehkäistään hyvällä suuhygienialla

Ientulehdusta voidaan ehkäistä tehokkaasti hyvällä suuhygienialla, sillä ainoa toimiva ehkäisykeino on pitää koiran hampaat puhtaana. Kun koiran hampaissa ei ole plakkia eikä hammaskiveä, myös ikenet ovat terveet.

Vinkki: Lyder Dental on erikoisruoka, joka tukee koiran suun terveyttä. Terveellinen ruoka ja hampaiden hoito samassa paketissa!

Hoitamaton koiran ientulehdus

Pitkälle edennyt ientulehdus etenee koiran hampaiden kiinnityskohtiin, jolloin hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa. Hoitamaton tulehdus on koiralle erittäin tuskallista ja aivan yhtä vaarallista koiran terveydelle kuin mikä tahansa tulehdus. Pahimmillaan ientulehdus voi edetä veren mukana koko koiran elimistöön ja aiheuttaa sydämen, maksan tai munuaisten tulehduksen. Näistä syistä koiran pahasti tulehtuneet, verta vuotavat ikenet tulee pikaisesti hoidattaa eläinlääkärillä.

Koiran ientulehduksen hoito kotona

Ientulehduksen kotihoitona toimii ainoastaan koiran suun ja hampaiden pitäminen puhtaana. Tehokas tapa puhdistaa koiran hampaat on säännöllinen hampaiden harjaus, jolla ehkäistään plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä.

Lyder Dental on kotimainen erikoisruoka koiralle, joka tukee koiran suun terveyttä. Terveellinen ruoka ja hampaiden hoito samassa paketissa!

Koiran hampaita voi puhdistaa myös Oxyfresh hammasgeelin avulla, joita ei tarvitse harjata. Geeli geeli annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa!

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Lyder Dental, erikoisruoka koiran suuhygienian hoitoon
  2. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?