koiran ientulehdus

Pienet ja iäkkäät koirat ovat muita alttiimpia hammasongelmille

Koiran ientulehdus on yksi koirien tavallisimpia sairauksia. Ientulehdus huomataan tavallisesti siitä, että koiran henki haisee pahalle. Pahanhajuinen hengitys on merkki ientulehduksesta ja siihen tulee reagoida pikaisesti, sillä ientulehdus on koiralle erittäin tuskallista.

Koiran ientulehdus alkaa ikenien punoituksella

Ensimmäinen merkki koiran ientulehduksesta ovat turvonneet ja punoittavat ikenet. Tässä vaiheessa omistaja ei kuitenkaan huomaa ongelmaa, jos ei erikseen katso koiran suuhun. Seuraavassa vaiheessa hengitys haisee pahalta ja ikenistä saattaa vuotaa verta. Tällöin on syytä havahtua ja tarkistaa koiran suu, sillä nämä kaikki oireet viittaavat ientulehdukseen.

Koira saattaa yrittää lievittää ientulehduksen aiheuttaa kipua hieromalla ja hankaamalla kuonoa, pureskelemalla vain toisen puolen hampailla tai yrittää syödä pureskelematta lainkaan. Jotkut koirat kipulevat niin, että niistä tulee apaattia tai joka aggressiivisia.

Koiran ientulehduksen hoitaminen

Paras tapa hoitaa ientulehdus on puhdistaa koiran hampaat. Runsas hammaskivi ja ientulehdus vaativat aina eläinlääkärin hoitoa. Kotona koiran hampaita hoidetaan pitämällä ne puhtaana. Kun hampaissa ei ole plakkia eikä hammaskiveä, myös ikenet ovat terveet.

Hoitamaton ientulehdus

Pitkälle edennyt ientulehdus etenee hampaiden kiinnityskohtiin, hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa. Hoitamattomana ientulehdus on yhtä haitallista koiran terveydelle kuin mikä tahansa tulehdus. Pahimmillaan tulehdus voi edetä veren mukan koko koiran elimistöön ja aiheuttaa sydämen, maksan tai munuaistan tulehduksen.

Koiran ientulehduksen hoito kotona

Kotihoidon tarkoituksena on pitää koiran suu ja hampaat puhtaana ja terveenä. Tehokas tapa puhdistaa koiran hampaat on säännöllinen harjaus, jolla ehkäistään plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä.

Niille koirien omistajille, joille koiran hampaiden ei ole sopiva vaihtoehto, suosittelen lämpimästi PetzLife hampaidenpuhdistusgeeliä. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun eikä harjaamista tarvita, joten toimenpide on helppo ja nopea. Geeli leviää syljen mukana kaikkialle ikeniin ja hampaisiin, myös hankaliin takahampaisiin. Meillä PetzLifen hammasgeeli on ollut päivittäisessä käytössä jo vuosia, eikä eläinlääkärin tekemään hampaiden putsaukseen ole ollut tarvetta. Geeliä on saatavana myös suihkeena. Kannattaa kokeilla myös suihketta, jos tuntuu kätevämmältä käytössä.

Tutustu myös artikkeleihin Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa,  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva, Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja ja Koiran hammaskiven poisto.

 • PetzLife Hammasgeeli - koirien ja kissojen hammaskiven hoitoonLOPPU

  PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  39,90
 • koiran hammaskivi

  PetzLife Hammassuihke – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 4.94 / 5
  39,9079,80