fbpx

Koiran ientulehdus on yksi tavallisimpia koiran suun sairauksista, joka johtuu huonosta suuhygieniasta. Ientulehdus huomataan tavallisesti siitä, että koiran henki haisee pahalle. Pahanhajuinen hengitys onkin melko varma merkki ientulehduksesta ja siihen tulee reagoida pikaisesti, sillä koiran ientulehdus on koiran terveydelle yhtä vaarallista kuin mikä tahansa tulehdus ja koiralle erittäin tuskallista.

koiran ientulehdus

Pienet ja iäkkäät koirat ovat muita alttiimpia hammasongelmille

Koiran ientulehdus huomataan kun koiran henki haisee

Ensimmäinen merkki koiran ientulehduksesta ovat turvonneet ja punoittavat ikenet. Tässä vaiheessa omistaja ei kuitenkaan huomaa ongelmaa, jos ei erikseen katso koiran suuhun. Ientulehduksen edetessä koiran hengitys haisee pahalta ja pitkälle edenneessä tulehduksessa ikenistä saattaa jopa vuotaa verta. Viimeistään tässä vaiheessa on syytä havahtua ja tarkistaa koiran suu, sillä nämä kaikki oireet viittaavat ientulehdukseen.

Koira saattaa yrittää lievittää pitkälle edenneestä ientulehduksesta johtuvaa kipua hieromalla ja hankaamalla kuonoa, pureskelemalla ruokaa vain toisen puolen hampailla tai yrittää syödä pureskelematta ruokaa lainkaan. Jotkut koirat ovat tulehduksen vuoksi niin tuskissaan, että niistä tulee apaattisia tai jopa aggressiivisia.

Koiran ientulehdus ehkäistään hyvällä suuhygienialla

Koiran ientulehdus voidaan ehkäistä tehokkaasti hyvällä suuhygienialla, sillä ainoa toimiva ientulehduksen ehkäisykeino on pitää koiran hampaat puhtaana. Kun koiran hampaissa ei ole plakkia eikä hammaskiveä, myös sen ikenet ovat terveet.

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke puhdistavat tehokkaasti koiran hampaita ja hoitavat ikeniä. Ilman harjaamista.

Hoitamaton koiran ientulehdus

Pitkälle edennyt koiran ientulehdus etenee hampaiden kiinnityskohtiin, jolloin hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa. Hoitamaton koiran ientulehdus on yhtä haitallista koiran terveydelle kuin mikä tahansa tulehdus ja pahimmillaan tulehdus voi edetä veren mukana koko koiran elimistöön ja aiheuttaa sydämen, maksan tai munuaisten tulehduksen.

Näistä syistä koiran pahasti tulehtuneet, verta vuotavat ikenet tulee hoidattaa eläinlääkärillä.

Koiran ientulehduksen hoito kotona

Koiran ientulehduksen kotihoitona toimii ainoastaan koiran suun ja hampaiden pitäminen puhtaana. Tehokas tapa puhdistaa koiran hampaat on säännöllinen hampaiden harjaus, jolla ehkäistään plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä.

Koiran hampaita voi puhdistaa myös Oxyfresh hammasgeelin ja Oxyfresh hammassuihkeen avulla, joita ei tarvitse harjata. Sekä geeli että suihke annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa näiden vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?