koiran ientulehdus

Pienet ja iäkkäät koirat ovat muita alttiimpia hammasongelmille

Koiran ientulehdus on yksi koirien tavallisimpia koiran suun sairauksista. Ientulehdus huomataan tavallisesti siitä, että koiran henki haisee pahalle. Pahanhajuinen hengitys on varma merkki ientulehduksesta ja siihen tulee reagoida pikaisesti, sillä ientulehdus on koiralle erittäin tuskallista.

Koiran ientulehdus alkaa ikenien punoituksella

Ensimmäinen merkki koiran ientulehduksesta ovat turvonneet ja punoittavat ikenet. Tässä vaiheessa omistaja ei kuitenkaan huomaa ongelmaa, jos ei erikseen katso koiran suuhun. Seuraavassa vaiheessa hengitys haisee pahalta ja ikenistä saattaa vuotaa verta. Tällöin on syytä havahtua ja tarkistaa koiran suu, sillä nämä kaikki oireet viittaavat ientulehdukseen.

Koira saattaa yrittää lievittää ientulehduksen aiheuttaa kipua hieromalla ja hankaamalla kuonoa, pureskelemalla vain toisen puolen hampailla tai yrittää syödä pureskelematta lainkaan. Jotkut koirat kipulevat niin, että niistä tulee apaattia tai joka aggressiivisia.

Koiran ientulehduksen ehkäisy

Koiran ientulehduksen ehkäisy on pitää koiran hampaat puhtaana. Kun hampaissa ei ole plakkia eikä hammaskiveä, myös ikenet ovat terveet. Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke hoitavat tehokkaasti koiran hampaita. Ilman harjaamista.

Hoitamaton koiran ientulehdus

Pitkälle edennyt ientulehdus etenee hampaiden kiinnityskohtiin, hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa. Hoitamattomana ientulehdus on yhtä haitallista koiran terveydelle kuin mikä tahansa tulehdus. Pahimmillaan tulehdus voi edetä veren mukan koko koiran elimistöön ja aiheuttaa sydämen, maksan tai munuaisten tulehduksen.

Runsas hammaskivi ja ientulehdus vaativat siis aina eläinlääkärin hoitoa.

Koiran ientulehduksen kotihoito

Koiran ientulehduksen kotihoitona toimii ainoastaan koiran suun ja hampaiden puhdistus. Tehokas tapa puhdistaa koiran hampaat on säännöllinen harjaus, jolla ehkäistään plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä.

Niille koirien omistajille, joille koiran hampaiden harjaaminen ei ole sopiva vaihtoehto, suosittelen lämpimästi Oxyfresh -tuotteita. Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat tuotteita, jotka annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto