Kuiva iho ja turkki

Kuiva iho ja turkki on monelle koiralle jokatalvinen vitsaus. Koiran rutikuiva turkki ja kutiseva iho eivät ole ainoastaan kosmeettinen ongelma, vaan ne hankaloittavat koiran elämää aiheuttamalla tarpeetonta kutinaa, raapimista, hilseilyä ja jopa niin pahoja tulehduksia, että ne tarvitsevat eläinlääkärin hoitoa.

kuiva iho ja turkki
Talven olosuhteet koettelevat koiran ihoa ja turkkia

Kuiva iho ja turkki ovat talven armoilla

Sähköisenä kahiseva ja lentelevä koiran turkki lämmityskauden alussa ovat ensimmäisiä merkkejä siitä, että talven sää ja kuiva huoneilma kuivattavat koiran ihoa ja turkkia.

Monet koirat elävät ihmisten kanssa sisätiloissa ja varsinkin kerrostaloasunnoissa huoneilma on usein hyvin kuiva ja lämpötila monelle koiralle aivan liian korkea. Lisäksi paukkupakkasilla ulkoilukin jää helposti minimiin, jolloin kylmän talven olosuhteet koiran ihon ja turkin hyvinvointiin ovat haasteelliset. Ei siis ihme, jos turkki hilseilee.

Hilseilyä myös kesällä

Talvi ei ole ainoa vuodenaika, jolloin turkki hilseilee ja iho kutiaa. Esimerkiksi auringon paiste ja runsas uiminen kesäaikaan  rasittavat myös koiran ihon ja turkin hyvinvointia ja vastustuskykyä.

Kuiva iho ja turkki tarvitsevat hoitoa

Harjaaminen

Koiran kuivaa ihoa ja turkkia voidaan hoitaa harjaamalla koiran turkkia varovasti, jotta saadaan irtokarvat pois ja ihon on helpompi hengittää. Kuiva iho ja turkki eivät kestä kovaa käsittelyä, joten harjatessa on syytä olla varovainen.

Kuivan ihon pesu

Pesua voimakkaan shampoon kanssa kannattaa välttää kun taas hoitoaineista ja öljyhoidoista saattaa olla apua. Oxyfresh Shampoo sisältää hoitoaineen ja se ravitsee kuivaa ihoa ja elotonta turkkia.

Kuiva iho ja turkki tarvitsevat laadukasta ravintoa

Koiran ravinnolla on oleellinen merkitys siihen, miten hyvässä tai huonossa kunnossa koiran iho ja turkki ovat. Usein ajatellaan, että ravintoon ei niinkään kannata kiinnittää huomiota, koska ravintoa voidaan täydentää helposti erilaisilla lisäravinteilla. Näin ei kuitenkaan ole. Jos koiran ravinto on korkealaatuista ja se sisältää hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä, ei lisäravinteille ole tarvetta. Purkista lisätyt vitamiinit ja muut lisäaineet eivät koskaan korvaa koiran terveellistä ravintoa!

Hyviä koiranruokia kuivalle iholle ja turkille

  1. Lyder Allergia on erikoisruoka kutisevalle iholle. Sopii myös ihotulehdusten tueksi.
  2. CLINIVET Grain Free Sensitive Fish on viljaton kalaruoka kaikille koirille. Myös erittäin herkille koirille.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Omega-3 ja omega-6 rasvahappojen merkitys koiralle
  Aikuisen koiran ruokinta
  Minkälainen on paras koiranruoka?
  Hyvä koirashampoo pitää ihon ja turkin terveenä

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?