Senior koiranruoka ikääntyvälle koiralle

Senior koiranruoka on täydellinen valinta koiralle, joka ikääntyy tai on ikääntynyt. Usein ajatellaan, että kun koira vanhenee, sille tarjottava ruoka voi olla mitä tahansa ruokaa, koska se on jo vanha ja syökin niin vähän.

senior koiranruoka
Seniorikoira tarvitsee laadukasta ravintoa

Näin ei kuitenkaan ole, sillä vanhusvuosia viettävä paras ystävämme tarvitsee entistäkin laadukkaampaa ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä.

Senior koiranruoka sisältää hyvälaatuista proteiinia

Proteiinit ovat tunnetusti solujen rakennusaineita, joten niiden saanti on elintärkeää koiralle. Proteiinia saa lihasta ja kasvikunnan tuotteista, mutta lihaproteiinin laatu on parempaa, sillä lihaproteiini sisältää runsaasti laajan kirjon aminohappoja. Juuri näiden aminohappojen perusteella mitataan proteiinin laatu.

Toiset lihat sisältävät laadukkaampaa proteiinia kuin toiset. Kananlihaa pidetään sen sisältämän proteiinin takia eläinkunnan eliittinä. Myös kalan proteiini on huippuluokkaa. Yhdessä kananliha, kalanliha ja kalaöljy ovat loistava yhdistelmä.
CLINIVET Adult Senior huippulaatuista sisältää kanaa, kalaa ja kalaöljyä.

Koiranruokapusseissa on nähtävissä ruoan sisältämä proteiinin määrä, mutta siinä ei erotella lihaproteiinin ja kasviproteiinin eroa eikä myöskään kerrota proteiinien laadusta mitään. Tämä on iso miinus, sillä etenkin vanhalle koiralle, jolla solujen aineenvaihdunta on hidastunut, proteiinin laatu on paljon tärkeämpää kuin sen määrä. 

Senior koiranruoka sisältää hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä

Koska koira ikääntyessään usein liikkuu vähemmän, sen aineenvaihdunta hidastuu ja painokin saattaa nousta, monet koiranomistajat valitsevat vanhalle koiralle sellaista ruokaa, joka sisältää mahdollisimman vähän rasvaa. Pelkän rasvaprosentin perusteella seniorikoiran ruokaa ei kuitenkaan kannata valita.

Vaikka koira ikääntyy, sen nivelet ja rustot tarvitsevat edelleen hyviä rasvoja ja öljyjä voiteluaineeksi. Samoin vanhan koira iho ja turkki kuivuvat helpommin ja ne tarvitsevat hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä pysyäkseen joustavana ja kimmoisana. Myös aivot, silmät, sydän, verisuonet ja koko koira tarvitsee kalaöljyn, kananlihan ja kananrasvan sisältämiä hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä. Kasvikunnan öljyistä voidaan suositella kokonaisista pellavista valmistettua pellavansiemenöljyä.

CLINIVET Adult Senior koiranruoka on vanhan koiran oma täysravinto

CLINIVET Adult Senior sisältää huippulaatuisia omega-rasvahappoja, jotka tutkitusti ravitsevat vanhenevaa ihoa ja turkkia.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineita
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
  Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen merkitys
  Mikä neuvoksi kun vanha koira ei syö

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?