senior koiranruoka

Seniorikoira tarvitsee laadukasta ravintoa

Senior koiranruoka on nappivalinta ikääntyvälle koiralle. Usein ajatellaan, että kun koira vanhenee, sille tarjoittava ruoka voi olla mitä tahansa, kunhan sisältää vähemmän kaloreita kuin aikuisen koiran ruoka. Näin ei kuitenkaan ole, sillä vanhusvuosia viettävä paras ystävämme tarvitsee entistäkin laadukkaampaa ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä.

Senior koiranruoka sisältää hyvälaatuista proteiinia

Proteiinit ovat tunnetusti solujen rakennusaineita, joten niiden saanti on elintärkeää koiralle. Proteiinia saa lihasta ja kasvikunnan tuotteista, mutta lihahaproteiinin laatu on parempaa, sillä lihaproteiini sisältää runsaasti laajan kirjon aminohappoja. Juuri näiden aminohappojen perusteella mitataan proteiinin laatu. Myös toiset lihat sisältävät laadukkaampaa proteiinia kuin toiset. Kananlihaa pidetään sen sisältämän proteiinin takia eläinkunnan eliittinä. Myös kalan proteiini on huippuluokkaa. Yhdessä kananliha ja kalaöljy ovat loistava yhdistelmä.

Koiranruokapusseissa kerrotaan aina ruoan sisältämä proteiinin määrä, mutta siinä ei erotella lihaproteiinin ja kasviproteiinin eroa. Etenkin vanhenevalle koiralle, jolla solujen aineenvaihdunta on hidastunut, proteiinin laatu on paljon tärkeämpää kuin sen määrä.

Seniorikoira tarvitsee hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä

Koska koira ikääntyessään alkaa liikkumaan vähemmän, sen aineenvaihdunta hidastuu ja painokin saattaa nousta, monet koiranomistajat valitsevat vanhuskoiralle ravinnon pelkästään ruoan sisältämän rasvan mukaan. Tässä kannattaa kuitenkin olla huolellinen.

Kun koira ikääntyy, sen nivelet ja rustot tarvitsevat edelleen hyviä rasvoja ja öljyjä voiteluaineeksi. Samoin vanhan koira iho ja turkki kuivuvat ja ne tarvitsevat hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä pysyäkseen joustavana ja kimmoisana. Myös aivot, silmät, sydän, verisuonet ja koko koira tarvitsee kalaöljyn, kananlihan ja kananrasvan sisältämiä rasvoja ja öljyjä. Kasvikunnan öljyistä voidaan suositella kokonaisista pellavista valmistettua pellavansimenöljyä.

CLINIVET Adult Senior on vanhenevalle koiralle kehitetty täysravinto

Adult Senior sisältää huippulaatuisia omega-rasvahappoja, jotka tutkitusti ravitsevat vanhenevaa ihoa ja turkkia.  Se sisältää myös todellisen nivelten voitelupaketin, joka auttaa pitämään seniori-ikäisen koiran nivelet ja rustot terveinä ja liikkuvina.

Tutustu myös artikkeleihin Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineita ja Koiran nivelrikko on kivulias sairaus.