senior koiranruoka

Seniorikoira tarvitsee laadukasta ravintoa

Senior koiranruoka on täydellinen valinta ikääntyvälle ja jo ikääntyneelle koiralle. Usein ajatellaan, että kun koira vanhenee, sille tarjoittava ruoka voi olla mitä tahansa ruokaa, kunhan sisältää vähemmän kaloreita kuin aikuisen koiran ruoka. Näin ei kuitenkaan ole, sillä vanhusvuosia viettävä paras ystävämme tarvitsee entistäkin laadukkaampaa ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä.

Senior koiranruoka sisältää hyvälaatuista proteiinia

Proteiinit ovat tunnetusti solujen rakennusaineita, joten niiden saanti on elintärkeää koiralle. Proteiinia saa lihasta ja kasvikunnan tuotteista, mutta lihahaproteiinin laatu on parempaa, sillä lihaproteiini sisältää runsaasti laajan kirjon aminohappoja. Juuri näiden aminohappojen perusteella mitataan proteiinin laatu. Myös toiset lihat sisältävät laadukkaampaa proteiinia kuin toiset. Kananlihaa pidetään sen sisältämän proteiinin takia eläinkunnan eliittinä. Myös kalan proteiini on huippuluokkaa. Yhdessä kananliha ja kalaöljy ovat loistava yhdistelmä. CLINIVET Adult Senior huippulaatuista sisältää kanaa ja kalaöljyä.

Koiranruokapusseissa kerrotaan aina ruoan sisältämä proteiinin määrä, mutta siinä ei erotella lihaproteiinin ja kasviproteiinin eroa. Etenkin vanhenevalle koiralle, jolla solujen aineenvaihdunta on hidastunut, proteiinin laatu on paljon tärkeämpää kuin sen määrä. 

Senior koiranruoka sisältää hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä

Koska koira ikääntyessään alkaa liikkumaan vähemmän, sen aineenvaihdunta hidastuu ja painokin saattaa nousta, monet koiranomistajat valitsevat vanhuskoiralle ravinnon pelkästään ruoan sisältämän rasvan mukaan. Tässä kannattaa kuitenkin olla huolellinen.

Kun koira ikääntyy, sen nivelet ja rustot tarvitsevat edelleen hyviä rasvoja ja öljyjä voiteluaineeksi. Samoin vanhan koira iho ja turkki kuivuvat ja ne tarvitsevat hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä pysyäkseen joustavana ja kimmoisana. Myös aivot, silmät, sydän, verisuonet ja koko koira tarvitsee kalaöljyn, kananlihan ja kananrasvan sisältämiä rasvoja ja öljyjä. Kasvikunnan öljyistä voidaan suositella kokonaisista pellavista valmistettua pellavansimenöljyä.

CLINIVET Adult Senior koiranruoka on vanhan koiran oma täysravinto

CLINIVET Adult Senior sisältää huippulaatuisia omega-rasvahappoja, jotka tutkitusti ravitsevat vanhenevaa ihoa ja turkkia.  Se sisältää myös ylivoimaisen nivelten voitelupaketin, joka auttaa pitämään seniori-ikäisen koiran nivelet ja rustot terveinä ja liikkuvina.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineita
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
  Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen merkitys
  Mikä neuvoksi kun vanha koira ei syö