CLINIVET Adult Large – Huippulaadukas kuivaruoka isoille koirille

Arvio 5.00 5:stä perustuen 3 asiakkaan arvotukseen.
(3 tuotearviota)

69,90

CLINIVET Adult Large on superlaadukas kuivaruoka kaikille isoille ja jättirotuisille koirille. Se sisältää ylivoimaisen voitelupaketin nivelille. Glukosamiini, kondroitiini, MSM, C-vitamiini ja yucca-uute auttavat kaikki yhdessä pitämään ison koiran niveltet ja rustot terveinä ja liikkuvina. CLINIVET Adult Large on hypoallergeeninen täysravinto, joten sitä voidaan suositella myös herkkävatsaisille ja herkkäihoisille koirille sekä sellaisille roduille, joilla esiintyy keskimääräistä enemmän mahalaukun kiertymiä.

Erinomaista vastinetta rahoille!

  Valmistettu ilman eläinkokeita.

Terveyshyödyt:

  Hypoallergeeninen – luonnollinen koostumus ilman keinotekoisia lisäaineita
  Ei sisällä vehnää, naudanlihaa, lammasta eikä soijatuotteita
  Myös herkkäihoiselle ja herkkävatsaiselle koiralle
  Sisältää todellisen tehopaketin nivelille: glukosamiini, kondroitiini, MSM, C-vitamiini ja yucca-uute tukevat aktiivisen koiran nivelten ja rustojen toimintaa ja liikkuvuutta
  Antioksidantit A-, C- ja E-vitamiinit sekä beetakaroteeni tukevat luonnollista puolustuskykyä ja immuunijärjestelmää
  L-karnitiini edistää rasva-aineenvaihduntaa, ylläpitää lihasmassaa ja tukee sydämen toimintaa
  Prebiootit FOS ja MOS sekä sokerijuurikas tukevat ja tasapainottavat suolistobakteerikannan tervettä toimintaa ja ruoansulatusta
  Omega-3 ja omega 6-rasvahapot hellivät ihoa ja turkkia
  Erityisen maukas, isokokoiset palat

  Toimitus 3,90 €, yli 70 € tilaukset ilman toimitusmaksua.
  Ilmainen kotiinkuljetus yli 120 € tilauksille.

Pakkauskoko: 15 kg (4,66€/kg).

Tilapäisesti loppu. Saatavana jälleen syys-lokakuun vaihteessa. Isoille koirille suosittelemme myös CLINIVET Junior & Adult Chicken ja CLINIVET Junior & Adult Fish.

 

Varasto loppu

Kuvaus

CLINIVET Adult Large – Huippulaadukas kuivaruoka isoille koirille

CLINIVET Adult Large on superlaadukas kuivaruoka kaikille isoille ja jättirotuisille koirille. Siinä on mukana ylivoimainen voitelupaketti nivelille. Glukosamiini, kondroitiini, MSM, C-vitamiini ja yucca-uute auttavat kaikki yhdessä pitämään ison koiran nivelet ja rustot terveinä ja liikkuvina läpi koko sen elämän. CLINIVET Adult Large on hypoallergeeninen täysravinto, joten sitä voidaan suositella myös herkkävatsaisille ja herkkäihoisille koirille sekä sellaisille roduille, joilla esiintyy keskimääräistä enemmän mahalaukun kiertymiä.

Koostumus:

Kuivattu siipikarjanliha (28%), ruskea riisi (22%), maissi, täysjyväkaura, siipikarjan rasva (6%), sokerijuurikas, siipikarjan maksa (3%), panimohiiva, kokonainen pellavansiemen, kivennäisaineet, lohiöljy, kuivattu kananmuna, kuivattu kala, glukosamiini (0,035%), metyylisulfonyylimetaani (MSM)(0,035%), prebiootti (MOS), prebiootti (FOS), kondroitiinisulfaatti (0,025%), yucca-uute, L-karnitiini 0,05%.

Ravintoaineet:

Raakaproteiini 24%, rasvapitoisuus 14%, raakatuhka 6%, raakakuitu 4%, omega-6 3%, omega-3 0,7%.

Vitamiinit/kg:

A-vitamiini (retinyyliasetaatti) 14,866iu, D3-vitamiini (kolekalsiferoli) 1,000iu%, E-vitamiini (alfa-tokoferoliasetaatti) 111iu, C-vitamiini (askorbyyli monofosfaatti) 106iu, beetakaroteeni 1,25mg.

Hivenaineet/kg:

Aminohappojen sinkkikelaattihydraatti 327mg, sinkkisulfaatti monohydraatti 275mg, rautasulfaatti monohydraatti 298mg, aminohappojen rautakelaattihydraatti 20mg, mangaanisulfaatti monohydraatti 108mg, aminohappojen kuparikelaattihydraatti 47mg, kuparisulfaatti pentahydraatti 39mg, vedetön kalsiumjodiitti 1,52mg, seleenihiiva 95,65mg.

Terveyshyödyt:

  Hypoallergeeninen – luonnollinen koostumus ilman keinotekoisia lisäaineita
  Ei sisällä vehnää, naudanlihaa, possua, lammasta eikä soijatuotteita
  Myös herkkäihoiselle ja herkkävatsaiselle koiralle
  Sisältää todellisen tehopaketin nivelille: glukosamiini, kondroitiini, MSM, C-vitamiini ja yucca-uute tukevat yhdessä aktiivisen koiran nivelten ja rustojen toimintaa ja liikkuvuutta
  Antioksidantit A-, C- ja E-vitamiinit sekä beetakaroteeni tukevat luonnollista puolustuskykyä ja immuunijärjestelmää
  L-karnitiini edistää rasva-aineenvaihduntaa, ylläpitää lihasmassaa ja tukee sydämen toimintaa
  Prebiootit FOS ja MOS sekä sokerijuurikas tukevat ja tasapainottavat suolistobakteerikannan tervettä toimintaa ja ruoansulatusta
  Omega-3 ja omega 6-rasvahapot hellivät ihoa ja turkkia
  Erityisen maukas, isokokoiset palat

  Oletko jo kokeillut viljattomia CLINIVET -koiranruokia?

Uudet CLINIVET Grain Free Junior & Adult Chicken ja CLINIVET Grain Free Junior & Adult Sensitive Fish ovat viljattomia täysravintoja, jotka sopivat rotuun ja kokoon katsomatta kaikille nuorille ja aikuisille koirille.

  Kun aikuinen koira ikääntyy

Kun koira vanhenee, siinä tapahtuu samankaltaisia muutoksia kuin vanhenevassa ihmisessäkin. Sen perusaineenvaihdunta hidastuu ja energiantarve vähenee, jolloin sen ravitsemustarpeetkin muuttuvat. Siksi suosittelemme seniori-ikäisille koirille CLINIVET Adult Senior -ravintoa, joka on kehitetty vastaamaan ikääntyvien koirien tarpeita.

Sopivan koiranruoan valinta

CLINIVET -koiranruoat ovat koiranruokien eliittiä. Valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaikenkokoisille ja kaikenikäsille koirille. Myös erityistarpeisiin (allergiat, yliherkkyydet, herkkä iho, herkkä vatsa, huonokuntoinen turkki, nivelongelmat, tiineys, imetys jne).

CLINIVET Puppy on täysravinto kaikille alle vuoden ikäisille pennuille sekä tiineille ja imettäville emoille. Jos pentusi odotettu paino aikuisena on yli 45 kg, valitse silloin CLINIVET Large Puppy.

Pienille, alle 15 kg painaville koirille erinomainen vaihtoehto on CLINIVET Adult Small, keskikokoisille nuorille ja aikuisille koirille CLINIVET Adult Junior ja isoille, yli 45 kg painaville koirille CLINIVET Adult Large.

Aktiivisille, paljon liikuntaa harrastaville koirille ihanteellinen vaihtoehto on CLINIVET Adult Energy, ylipainoisille koirille CLINIVET Adult Light ja ikääntyville koirille CLINIVET Adult Senior.

Sopiva määrä ravintoa

Koiran tarvitsemaan ravinnon määrään vaikuttavat monet asiat, kuten koiran ikä, koko, rotu, aktiivisuus jne. Lisäksi elintavat, kylmyys, kuumuus, jännitys, stressi ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, että toisinaan energiaa tarvitaan enemmän kuin normaalisti. Siksi kaikki koiranruokataulukot grammoineen ja desilitroineen ovat ainoastaan arvio koiran ravinnon tarpeesta. Todellisen ravinnon tarpeen oppii helposti  arvioimaan seuraamalla koiran vyötärön ympärystä.

Mikäli koirasi on aiemmin syönyt jonkin toisen valmistajan ruokaa, kannattaa se totuttaa uuteen ravintoon vähitellen.

Aikuiselle koiralle ruoka on hyvä tarjoilla 1-2 kertaa päivässä, pennuille sekä tiineille ja imettäville emoille useampia kertoja päivässä. CLINIVET -täysravinnot voidaan tarjoilla lämpimään veteen kostutettuna tai sellaisenaan. On tärkeää pitää raikasta juomavettä saatavilla koko ajan.

Kuivaruoka:

Märkäruoka:

 

 

 

Mistä on CLINIVET -koiranruoka tehty?

CLINIVET -koiranruoat on valmistettu vihreästä luonnostaan tunnetussa Pohjois-Irlannissa, paikallisesta kananlihasta, Ranskassa pyydetyistä Atlantin valtameren pienistä, rasvaisista kaloista ja norjalaisesta lohiöljystä. Myös käytetyt kananmunat, peruna, auringonkukkaöljy ja merilevä ovat eurooppalaisia.

Me Clinivetillä pidämme tärkeänä, että ruokaan käytetyn lihan laatu ja kasvatusolot ovat eurooppalaisten vaatimusten mukaisia, kananliha, kala ja löhiöljy eivät sisällä hormoneja tai turhia antibiootteja ja kanat ovat saaneet kasvaa vapaana.

Yhtä tärkeää meille on käytettyjen kalojen valinnoilla ja pyynnillä tehdyt vastuulliset valinnat sekä kasvien viljelyssä käytettyjen kasvinsuojeluaineiden asianmukainen ja kestävä käyttö.

CLINIVET -täysravinnoissa käytetty riisi on viljelty Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsevassa harvaan asutussa Guyanassa, joka on kuuluisa henkeäsalpaavan vihreästä, puhtaasta luonnosta ja missä on edelleen jäljellä koskematonta sademetsää. Olemme tästä erittäin ylpeitä, sillä suurin osa maailman riisistä viljellään Intiassa ja Kiinassa, jotka ovat tiheästi asuttuja maita ja joissa maaperä, vesi ja ilmasto ovat paikoin erittäin saastuneita.

Kaikki CLINIVET -täysravintojen sisältämät raaka-aineet on yhtä helposti luettavissa ja ymmärrettävissä kuin meidän ihmisten ruokien sisältämät valmistusaineet. Ne eivät sisällä mitään epämääräistä, kuten ”eläinperäisiä”, ”kasviperäisiä” tai ”EU-alueella hyväksyttyjä” ainesosia, joiden sisältöä tai merkitystä pitää arvailla.

Korkealaatuiset, ihmisravinnoksi luokitellut raaka-aineet takaavat sen, että CLINIVET -täysravinnot ovat erittäin herkullisia ja maku tulee puhtaasti luonnon omista raaka-aineista.

Ei eläinkokeille

Suuri osa Suomessakin markkinoilla olevista koirien ja kissojen ruoista on testattu epäeettisillä eläinkokeilla, joissa on aiheutettu tarpeetonta kipua koe-eläiminä olleille koirille ja kissoille. Eläimillä testataan eri ainesosien ja koostumusten vaikutusta esimerkiksi erilaisten vaivojen parantamiseen tai painonhallintaan.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) on maailman suurin eläinten oikeuksia puolustava järjestö. PETA on laatinut listan yrityksistä, jotka eivät suorita eläimille haitallisia tutkimuksia. CLINIVET löytyy PETAn listalta, sillä CLINIVET ei suoraan tai epäsuorasti suorita eläimille haitallisia tutkimuksia. Ainoastaan ruokien maittavuus testataan eläimillä.

Koiranruoan ABC

Koiranruoan ABC on lyhyt kuvaus siitä, minkälainen on hyvä koiranruoka ja mikä koiranruoasta tekee hyvän. Me Clinivetillä tarkoitamme hyvällä ruoalla terveellisen lisäksi hyvältä maistuvaa ja kohtuuhintaista ruokaa.

CLINIVET – korkealaatuinen täysravinto

Täysravinto tarkoittaa, että ruoka sisältää kaikki ne ravinteet, mitä koira normaalissa elämässä tarvitsee, eikä siihen tarvitse itse lisätä mitään ruoan laatua parantavia aineita, kuten esimerkiksi lihaa, öljyä tai vitamiineja.

Sen lisäksi, että CLINIVET -täysravinnot sisältävät kaikki koiran tarvitsemat ravinteet vatsan, suoliston, ihon, turkin, hormonitoiminnan ja nivelten toiminnan ylläpitämiseksi, se sisältää myös terveyttä ja hyvinvointia edistäviä aineita.

CLINIVET -täysravinnot eivät sisällä usein allergioille altistavia raaka-aineita, kuten punaista lihaa tai soijaa, eivätkä myöskään keinotekoisia lisäaineita (väri-, maku-, säilöntäaineita).

Mistä korkealaatuinen koiranruoka koostuu?

Korkealaatuinen CLINIVET -koiranruoka koostuu yksinkertaistettuna proteiinista, rasvoista ja hiilihydraateista. Näiden lisäksi tulevat vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet, joiden osuus on verrattain pieni ravinnon kokonaispainosta, mutta merkitys koiralle elintärkeä.

Etenkin tiineillä ja imettävillä emoilla sekä kasvavilla pennuilla kaikkien ravintoaineiden saanti tulisi olla riittävää ja tasapainoista. Jos pennun ravitsemus on epätasapainossa, se on paljon alttiimpi puutostiloille kuin aikuinen koira, eikä pentuajan puutteellisesta tai köyhästä ravinnosta johtuvia kehityshäiriöitä pysty aikuisena enää korjaamaan.

 • Korkealaatuiset, ihmisravinnoksi luokitellut raaka-aineet takaavat sen, että CLINIVET -täysravinnot ovat erittäin herkullisia ja maku tulee puhtaasti luonnosta. Kaikki CLINIVET -täysravintojen sisältämät raaka-aineet on yhtä helposti luettavissa ja ymmärrettävissä kuin meidän ihmisten ruokien sisältämät valmistusaineet. Ne eivät sisällä mitään epämääräistä, kuten ”eläinperäisiä”, ”kasviperäisiä” tai ”EU-alueella hyväksyttyjä” ainesosia, joiden merkitystä pitää arvailla. 

1. Proteiini

Liha
Koiran ruokinnan peruspilari on hyvälaatuinen liha. Lihasta koira saa elintärkeitä, laadukkaita proteiineja, hyvää rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita kuten B-vitamiineja, sinkkiä, fosforia ja rautaa. Lihan proteiinit ja rasvat ovat koostumukseltaan ylivoimaisia verrattuna kasviperäisiin vastaaviin. Proteiini toimii kudosten rakennusaineena ja auttaa soluja uusiutumaan.

Kana
Kananliha sisältää runsaasti korkealaatuista lihaproteiinia. Lisäksi kananliha on helposti sulavaa ja koska koiran ruoansulatuskanava on lyhyt, se tarvitsee helposti sulavaa ruokaa, jotta kaikkien tarvittavien ravinteiden saanti olisi turvattu. Erinomaisen proteiinin lisäksi kananliha sisältää välttämättömiä aminohappoja ja on hyvä vitamiinien, fosforin ja seleenin lähde, joka tukee luonnollista vastustuskykyä ja lihasten hyvinvointia. Kananliha on vain erittäin harvoin allergisoiva liha ja koirien mielestä erittäin herkullista.

Kala
Kalan ravintosisältö on monipuolinen ja kanan tavoin se sisältää runsaasti proteiinia ja soveltuu usein koirille, joilla on tulehduksia tai allergioita. Kala on myös erityisen hyvä seleenin, omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen sekä D-vitamiinin lähde. Lisäksi kala on kanan lisäksi vain erittäin harvoin allergisoiva liha ja koirat rakastavat sen makua.

Miksi kahta eri lihaa?
Kun koiranruoka lisäksi sisältää kahta erilaista lihaa, kanaa ja kalaa, se mahdollistaa erittäin monipuolisen lihaproteiinipohjan. Ilmaston kannalta kala ja kana ovat huomattavasti vähemmän kuormittavia kuin punaiset lihat.

Tuore liha vai kuivattu liha?
Tuore liha sisältää luontaisesti runsaasti vettä (kosteutta) ja kuivattu liha tarkoittaa lihaa, josta vesi on poistettu. Siksi kuivattu kananliha sisältää keskimäärin 75% enemmän lihaproteiinia kuin tuore kananliha ja kuivattu kalanliha vastaa 4-5 kertaista määrää tuoretta kalanlihaa.

Kananmuna
Kananmuna on myös korkealaatuinen proteiinin lähde, joka lisäksi parantaa ruoansulatusta. Kananmuna on parhaiten sulava verrattuna kaikkiin proteiinin lähteisiin ja se sisältää paljon erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, kuten seleeniä, joten se on koiralle erittäin terveellinen herkku.

 • CLINIVET –täysravinnot ovat kaikki kananlihapohjaisia ja ne sisältävät kuivattua kananlihaa, jota täydentää kuivattu kalanliha ja kuivattu kananmuna. CLINIVET –täysravintoihin käytetty liha on laadukasta, ihmisravinnoksi luokiteltua lihaa.
 • CLINIVET -täysravinnot on valmistettu vihreästä luonnostaan tunnetussa Pohjois-Irlannissa, paikallisesta kananlihasta.
 • CLINIVET -täysravintoihin käytetyt kalat ovat Ranskassa pyydettyjä Atlantin valtameren pieniä, rasvaisia kaloja, kuten sillejä, silakoita ja makrilleja, jotka ovat moniin muihin kaloihin verrattuna erittäin ravintorikkaita ja jotka ovat ympäristön kannalta oikea valinta.
 • Me Clinivetillä pidämme tärkeänä, että ruokaan käytetyn lihan laatu ja kasvatusolot ovat eurooppalaisten vaatimusten mukaisia, kananliha ja kalat eivät sisällä hormoneja eivätkä ylimääräisiä antibiootteja ja kanat ovat saaneet kasvaa vapaana. Yhtä tärkeää meille on ravinnossa käytettyjen kalojen valinnoilla ja pyynnillä tehdyt vastuulliset valinnat.

2. Rasvat ja öljyt

Rasva on koiralle ensisijainen energianlähde. Eläinrasvat sisältävät tyydytettyjä ja monityydyttymättömiä rasvahappoja ja ne ovat helposti sulavia ja hyviä aineenvaihdunnallisia energianlähteitä. Lisäksi kala- ja kasviöljyjen korkealaatuisilla monityydyttymättömillä rasvahapoilla on korkeina pitoisuuksina erittäin suotuisa vaikutus allergisiin tulehduksiin.

Kananrasva
Kananrasvat ovat muita eläinrasvoja korkealaatuisempia, sillä niissä on enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja ja ne ovat sulavampia kuin muut eläinrasvat ja hellivät koiran ihoa ja turkkia. Lisäksi kananrasva on erittäin maukasta.

Lohiöljy
Lohiöljy on loistava omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen lähde, jossa on erityisesti EPA- ja DHA -happoja, jotka tukevat aivojen toimintaa, visuaalista kehitystä ja luonnollista vastustuskykyä ja jotka ovat tärkeitä koiran turkin ja ihon hyvinvoinnille sekä hermoston toiminnalle.

Kasvisöljyt
Kokonaisesta pellavansiemenestä saatava kasvisöljy sisältävää korkealuokkaista linolihappoa, koiralle erittäin tärkeää rasvahappoa. Parhaan tuloksen kasviöljyt saavuttavat silloin, kun ne yhdessä eläinrasvojen kanssa imeytyvät kehoon. Ihon ja turkin hyvinvoinnille öljyt toimivat päärakennusaineina.

 • CLINIVET –koiranruoat sisältävät kananrasvan lisäksi myös lohiöljyä ja kokonaista pellavansiementä.
 • Korkealaatuiset rasvat ja öljyt ravitsevat koiran ihoa ja turkkia, joten CLINIVET -koiranruokia voidaan suositella myös herkkäihoisille koirille.
 • CLINIVET -täysravinnot on valmistettu vihreästä luonnostaan tunnetussa Pohjois-Irlannissa ja niissä käytetty kananrasva on saatu paikallisesta kanasta ja niiden sisältämä lohiöljy norjalaisista lohista.
 • Me Clinivetillä pidämme tärkeänä, että ruokaan käytetyn lihan laatu ja kasvatusolot ovat eurooppalaisten vaatimusten mukaisia, ne eivät sisällä hormoneja eivätkä turhia antibiootteja ja kanat ovat saaneet kasvaa vapaana. Yhtä tärkeää meille on ravinnossa käytettyjen kalojen valinnoilla ja pyynnillä tehdyt vastuulliset valinnat sekä kasvien viljelyssä käytettyjen kasvinsuojeluaineiden asianmukainen ja kestävä käyttö.

3. Hiilihydraatit

Hiilihydraatit ovat koiralle vasta kolmanneksi tärkein raaka-aine proteiinin ja rasvan jälkeen. Koiran kannalta hyviä hiilihydraatteja ovat mm. riisi, kaura ja maissi ja nämä täysjyväviljoina ja oikein kypsennettyinä. Lisäksi koira tarvitsee kuituja, jotka ovat tärkeitä hyvän sulamisen ja ulosteen muodostuksen vuoksi. Yksi parhaista kuidun lähteistä on sokerijuurikas.

Ruskea riisi
Runsaskuituisuutensa ansiosta ruskea riisi sulaa huomattavan paljon hitaammin kuin valkoinen riisi. Sen glykeeminen indeksi on alhaisempi ja se pitää nälän pitkään poissa. Ruskea riisi edesauttaa myös toimivaa ruoansulatusta ja sisältää valkoista riisiä runsaammin mangaania, seleeniä ja antioksidantteja. Lisäksi riisi on luontaisesti gluteeniton.

Maissi
Maissin jyvät ovat erittäin hyvä antioksidanttien lähde. Lisäksi niistä saa kaliumia, kalsiumia, fosforia ja magnesiumia. Ruskean riisin tavoin myös maissi on luontaisesti gluteeniton. (Maissia ei tule sekoittaa erilaisiin maissituotteisiin, esim. maissitärkkelykseen tai sen valmistuksessa syntyviin sivutuotteisiin, kuten maissigluteiiniin).

Kokojyväkaura
Kuitupitoinen kokojyväkaura tasapainottaa sokeriarvoja, sisältää runsaasti antioksidantteja ja on todellinen vatsan hellijä. Lisäksi kokojyvässä on kaikki kauran ravintoaineet tallessa.

Sokerijuurikas
Hyvän suolentoiminnan, ruoan sulamisen ja ulosteen muodostuksen vuoksi koira tarvitsee myös laadukkaita kuituja. Sokerijuurikas sisältää sulavia ja sulamattomia kuituja ja onkin yksi parhaimmista kuidunlähteistä.

 • CLINIVET –koiranruoissa päähiilihydraattien lähteenä on ruskea riisi, jota täydentävät kokojyväkaura, maissi ja sokerijuurikas.
 • CLINIVET -täysravinnoissa käytetty riisi on viljelty Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsevassa harvaan asutussa Guyanassa, joka on kuuluisa henkeäsalpaavan vihreästä, puhtaasta luonnosta ja missä on edelleen jäljellä koskematonta sademetsää. Olemme tästä erittäin ylpeitä, sillä suurin osa maailman riisistä viljellään Intiassa ja Kiinassa, jotka ovat tiheästi asuttuja maita ja joissa maaperä, vesi ja ilmasto ovat paikoin erittäin saastuneita.
 • CLINIVET -täysravintojen sisältämä maissi on viljelty Ranskassa ja sokerijuurikas Iso-Britanniassa.

4. Vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet

Vaikka vitamiinien ja kivennäis- ja hivenaineiden osuus on vain pieni osa ravinnon kokonaispainosta ja näiden lista koiranruokapussissa on pitempi kuin varsinaisten raaka-aineiden lista, niiden merkitys koirien ravinnossa on erittäin tärkeää.

Etenkin tiineillä ja imettävillä emoilla ja kasvavilla pennuilla vitamiinien ja kivennäis- ja hivenaineiden saanti tulisi olla riittävää ja tasapainoista. Pentu on aikuista koiraa paljon alttiimpi puutostiloille, jos sen ravitsemus on epätasapainossa. Pentuajan puutteellisesta tai köyhästä ravinnosta johtuvia kehityshäiriöitä ei pysty aikuisena enää korjaamaan.

A-vitamiini
A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini ja sitä kutsutaan myös retinoliksi. A-vitamiini on tärkeä mm. näkökyvylle, ihon terveydelle, hormonituotannolle, lisääntymiskyvylle ja elinvoimaisuudelle. Hyviä A-vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi maksa ja kananmuna.

B-ryhmän vitamiinit
Elintärkeät, vesiliukoiset B-vitamiinit vaikuttavat ihon ja turkin hyvinvointiin, aineenvaihduntaan, vastustuskykyyn, hermostoon, kasvuun, ikääntymiseen ja C-vitamiinituotantoon. Panimohiiva ja maksa sisältävät kaikkia B-ryhmän vitamiineja.

C-vitamiini
C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja tärkeä antioksidanttien lähde, joka auttaa raudan imeytymisessä, vaikuttaa hedelmällisyyteen ja pentujen luuston kasvuun. C-vitamiinilla on myös keskeinen rooli kollageenin muodostumisessa, rustokudoksen ja nivelten hyvinvoinnin ja joustavuuden ylläpitämisessä. Koira pystyy myös itse valmistamaan C-vitamiinia elimistössään.

D-vitamiini
D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka on välttämätön normaalille luiden kasvulle ja kehitykselle ja kalsiumin ja fosforin aineenvaihdunnalle. Hyviä D-vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi kala, maksa ja kananmuna.

E-vitamiini
E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, tärkeä luonnollinen antioksidantti ja se toimii yhdessä monen muun vitamiinin kanssa. Esimerkiksi yhdessä A-vitamiinin kanssa sillä on merkittävä rooli ihon hyvinvoinnille. Sillä on keskeinen rooli myös hedelmällisyydelle ja solujen vanhenemiselle. Sen puutos aiheuttaa lihasrappeumaa ja hedelmällisyyshäiriöitä. E-vitamiini on myös luonnollinen säilöntäaine. Tokoferolit ovat sekoitus E-vitamiineja.

 • CLINIVET -täysravinnot eivät sisällä lisättyjä, keinotekoisia vitamiineja vaan kaikki ruoan vitamiinit ovat peräisin ruokaan käytetyistä raaka-aineista.
 • CLINIVET –täysravinnot eivät myöskään sisällä keinotekoisia säilöntäaineita vaan ne säilyvät ruokien sisältämillä luonnollisilla E-vitamiineilla (tokoferoileilla).

Kalsium ja fosfori
Luuston ja hampaiden tärkeimmät kivennäisaineet ovat kalsium ja fosfori, joiden oikea suhde ravinnossa on tärkeää etenkin kasvuiässä olevalle koiralle. Lisäksi D-vitamiini säätelee kalsiumin ja fosforin imeytymistä oikeassa suhteessa, joten silläkin on merkittävä rooli luustolle ja hampaille. Kalsiumin ja fosforin puute, samoin kuin niiden yliannostus voivat aiheuttaa kasvuhäiriöitä, selkärangan ja raajojen vääristymistä.

Kupari
Vaikka kupari on tärkeä esimerkiksi koiran ihon hyvinvoinnille, koira ei tarvitse sitä kovin paljon. Hyvä kuparinlähde on esimerkiksi maksa.

Magnesium
Magnesiumia tarvitaan mm. luuston, energia-aineenvaihdunnan ja lihasten toiminnassa. Magnesiumin puutos saatetaan nähdä lihasten jäykkyytenä tai vaikkapa liikunnan jälkeisinä lihaskramppeina.

Mangaani
Mangaani on välttämätön hivenaine esimerkiksi lihaksille ja ruston muodostumiselle ja luustolle. Lisäksi se vaikuttaa kasvuun, kehitykseen ja hedelmällisyyteen. Hyviä mangaaninlähteitä ovat mm. maksa ja kananmuna.

Rauta
Raudalla on tärkeä tehtävä veren punasolujen toiminnassa ja hapen kuljettamisessa kehossa. Koirilla, kuten meillä ihmisilläkin, raudan puutosta kutsutaan anemiaksi. Hyvä raudan lähde on esimerkiksi maksa.

Seleeni
Seleeni on keskeinen antioksidantti, jota tarvitaan solujen aineenvaihdunnassa. Se edistää luonnollista puolustuskykyä, ehkäisee ikääntymistä ja auttaa nivelten toimintakykyä hoitamalla ja korjaamalla niitä. Hyviä seleenin lähteitä ovat mm. liha, kala, maksa, kananmuna ja panimohiiva.

Sinkki
Sinkki on tärkeä ihon, hermoston, rustokudoksen hyvinvoinnille ja immuniteetille. Lisäksi sinkki vaikuttaa vitamiinien ja muiden kivennäisaineiden toimintaan.

 • CLINIVET -täysravinnoista koira saa oikean määrän kaikkia tarvittavia ravinteita juuri oikeassa suhteessa.
 • Kivennäisaineiden suhde vaikuttaa niiden imeytymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että toisen kivennäisaineen liiallinen saanti heikentää toisen imeytymistä. Erityisen tärkeä on kalsiumin ja fosforin saannin oikea suhde.
 • Koska ravinteiden puutos on yhtä haitallista kuin niiden yliannostuskin, lisäravinteiden lisäämistä ravintoon ilman tarkempia tutkimuksia ja eläinlääkärin ohjeita ei suositella.

5. Nivelten voitelu

Glukosamiini
Glukosamiini on tärkeä ja tehokas nivelissä luonnostaan olevaa aine, joka toimii nivelten luonnollisena voiteluaineena. Glukosamiinin on myös todettu ennaltaehkäisevän lonkkavikaa ja niveltulehduksia sekä hidastamaan nivelrikon kehitystä. Glukosamiinin määrä vähenee iän myötä, joten sitä tarvitaan myös korjaamaan vahingoittuneita ja luonnollisesti kulumisesta johtuvia vaurioita.

MSM
MSM (metyylisulfonyylimetaani) on luonnostaan elimistössä esiintyvä yhdiste, joka auttaa tuottamaan jänteiden ja nivelsiteiden korjaukselle välttämätöntä proteiinia. Proteiinit ovat keskeinen osa ruston muodostumista ja se auttaa lihasten palautumista ja edistää verenkiertoa. MSM ylläpitää nivelten liikkuvuutta ja joustavuutta, lievittää lihasarkuutta, nopeuttaa lihasvammojen paranemista ja tukee ruoansulatusta.

Kondrotiinisulfaatti
Kondroitiinisulfaatti kuuluu tärkeimpiin ruston, jänteiden ja luiden rakenneosiin. Se on nivelissä luonnollisesti esiintyvä nivelten voiteluaine, joka auttaa parantamaan nivelnesteen laatua, parantaa nivelen liikkuvuutta ja hidastaa nivelrikon kehitystä. Yhdessä glukosamiinin kanssa ne voivat auttaa uudistamaan rustoa vaurioituneen tilalle. Kuten glukosamiini ja MSM, myös glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti tehostavat toistensa vaikutusta.

Yucca
Yucca tukee nivelten hyvinvointia ehkäisemällä turvotusta ja tulehduksia nivelissä ravitsemalla niitä. Nivelten hyvinvoinnin tukemisen lisäksi yucca on myös luontainen aromiaine, joka vähentää ammoniakin tuotantoa ja samalla myös munuaisten rasitusta. Lisäksi se vähentää tehokkaasti ulosteen ja virtsan hajua, sillä ammoniakki haisee. Yucca auttaa myös ylläpitämään suoliston optimaalista pH-arvoa.

C-vitamiini
Vesiliukoisella C-vitamiinilla on keskeinen rooli kollageenin muodostumisessa, rustokudoksen ja nivelten hyvinvoinnin ja joustavuuden ylläpitämisessä. C-vitamiini on myös tärkeä antioksidanttien lähde, joka auttaa raudan imeytymisessä, vaikuttaa hedelmällisyyteen ja pentujen luuston kasvuun. Koira pystyy myös itse valmistamaan C-vitamiinia elimistössään.

 • Kaikissa CLINIVET -koiranruoissa on mukana lyömätön nivelten voitelupaketti: glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, MSM, yucca-uute ja C-vitamiini tukemassa nivelten hyvinvointia.
 • Nivelongelmien paras ennaltaehkäisy on antaa koiralle pennusta pitäen korkealaatuista ravintoa, sillä esim. kivuliasta, jo syntynyttä nivelrikkoa ei voi jälkeenpäin parantaa. Ainoastaan oireita voidaan lievittää.

6. Ruoansulatus ja vatsa

Prebiootit MOS ja FOS
MOS (mannanoligosakkaridi) ja FOS (frukto-oligosakkaridi) ovat prebiootteja, jotka tukevat suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa ja parantavat vastustuskykyä. Ne tukevat suolen hyödyllisten bakteerien toimintaa ja ehkäisevät haitallisten bakteerien kasvua ja näin edesauttavat suoliston ja vatsan terveyttä.

Yucca
Yucca on luontainen aromiaine, joka auttaa myös ylläpitämään suoliston optimaalista pH-arvoa. Se vähentää myös ammoniakin tuotantoa ja samalla munuaisten rasitusta. Lisäksi se vähentää tehokkaasti ulosteen ja virtsan hajua, sillä ammoniakki haisee. Suoliston hyvinvoinnin lisäksi yucca tukee nivelten hyvinvointia ehkäisemällä turvotusta ja tulehduksia nivelissä ravitsemalla niitä.

 • Kaikissa CLINIVET -täysravinnoissa on mukana prebiootit ja yucca tukemassa ruoansulatuksen, suoliston ja vatsan hyvinvointia. Siksi niitä voidaan suositella myös herkkävatsaisille koirille.

Tämän lyhyen oppaan tarkoitus on kertoa lyhyesti CLINIVET -täysravintoihin valituista raaka-aineista, niiden alkuperästä ja merkityksestä ravinnossa. Täysipainoisen, korkealaatuisen ravinnon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Purkista lisätty yksittäinen vitamiini tai nivelten korjaaja ei voi koskaan korvata luonnollista, laadukasta ravintoa ja siitä saatujen ravinteiden imeytymistä.

CLINIVET -täysravinnot sisältävät kaiken, mitä koirasi tarvitsee eikä mitään sellaista, mitä ei tarvita. Eikä korkealaatuinen täysravinto ole edes kallista, sillä CLINIVET -täysravintoja saa aivan tavallisen koiranruoan hinnalla!

CLINIVET -videot

 

Mistä on CLINIVET koiranruoat tehty?

CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy pennuille ja emoille

CLINIVET Adult Large – isoille koirille

CLINIVET Adult Senior – ikääntyville koirille

CLINIVET Adult Energy – aktiivisille koirille

3 arviota tuotteelle CLINIVET Adult Large – Huippulaadukas kuivaruoka isoille koirille

 1. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Saksanpaimenkoira Raili, 6 vuotta

  Hiivakoiralle sopiva ruoka.

 2. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Labradorinnoutaja Heili, 1 vuotta

  Suosittelen.

 3. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Kirsi K

  Kohta pari viikkoa syötetty tätä ruokaa ja maistuvuus on hyvä, uloste kiinteää ja jätökset pieniä. Suosittelen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *