Ale!

La Toilette – biohajoava kissanhiekka (säästökoko)

(15 tuotearviota)

68,90129,90

La Toilette kissanhiekka on orgaaninen, 100% biohajoava kuivike, joka sopii kaikkiin kissanvessoihin. Se on paakkuuntuva ja tehokkaasti hajuja ja nesteitä imevä kissanhiekka. Pölyämätön ja superpehmeä La Toilette kissanhiekka ei pistele kissan herkkiä tassuja, joten se on ihanteellinen vaihtoehto myös niille kissoille, joiden tassut eivät kestä tavallista kissanhiekkaa. La Toilette on valmistettu sertifioidusta, kestävällä tavalla kasvatetusta metsästä, joten se on ympäristöystävällinen ja kissalle turvallinen vaihtoehto.

Käytön jälkeen La Toilette kissanhiekka voidaan hävittää kompostoimalla, polttamalla tai muun kotitalousjätteen mukana. Pieni määrä voidaan huuhtoa WC:ssä.

Pakkauskoot: 65 litraa (~28 kg) ja 2 x 65 litraa (ilmainen toimitus!).

  Toimitus 5,33 €.
  Ilmainen toimitus yli 70 € tilauksille.

Poista

Kuvaus

Kissanhiekka kaikkiin kissanvessoihin

Kissanhiekka, joka on orgaaninen, 100% biohajoava kuivike ja joka sopii kaikkiin kissanvessoihin. Se on paakkuuntuva ja tehokkaasti hajuja ja nesteitä imevä ekologinen La Toilette kissanhiekka. Pölyämätön ja superpehmeä La Toilette hiekka ei pistele kissan herkkiä tassuja, joten se on ihanteellinen vaihtoehto myös niille kissoille, joiden tassut eivät kestä tavallista kissanhiekkaa.

Paakkuuntuva La Toilette kissanhiekka on lempeä myös kukkarolle, sillä se on käytössä erittäin riittoisa. La Toilette kissanhiekka on valmistettu sertifioidusta, kestävällä tavalla kasvatetusta metsästä, joten se on ympäristöystävällinen ja kissalle sekä omistajalle turvallinen vaihtoehto.

La Toilette kissanhiekka sitoo tehokkaasti nesteitä ja hajuja. Kiinteät paakut on nopea ja helppo poistaa. Käytön jälkeen La Toilette hiekka voidaan hävittää kompostoimalla, polttamalla tai muun kotitalousjätteen mukana, jolloin se muuttuu energiaksi. Pieni määrä voidaan huuhtoa WC:ssä.

Paakkujen poisto

Kun kissa käyttää vessalaatikkoa, La Toilette kissanhiekka imee virtsan heti ja sitoo hajut. Kuivikkeen päällimmäisen kerroksen rakeet muodostavat tiiviitä paakkuja, jotka on helppo poistaa. Kun paakut poistetaan säännöllisesti, vessa pysyy siistinä ja hygieenisenä ja kissa käyttää sitä mielellään.

Pienet paakut voi huuhtoa WC:ssä, isot määrät voi kompostoida, polttaa tai hävittää normaalin talousjätteen mukana. On hyvä odottaa hetki, kunnes paakku liukenee hieman WC-altaassa ennen WC-altaan huuhtelua.

La Toilette kissanhiekka on erittäin imukykyinen

La Toilette hiekka on valmistettu orgaanisesta puukuidusta. Puukuitu on luonnostaan imukykyinen ja erityisellä valmistustekniikalla tästä luonnon omasta materiaalista on saatu superimukykyistä kuiviketta. Käytöstä riippuen La Toilette kissanhiekka kestää jopa kuukauden.

La Toilette kissanhiekan valmistus

La Toilette kuivikkeiden valmistus on aivan erityinen prosessi, jossa ensin puusta tehdään karkeaa haketta. Sen jälkeen hake jauhetaan hienoiksi puukuiduiksi, jolloin kuitujen luonnollinen imukyky kasvaa. Tämän jälkeen kuiduista tehdään hienoa raetta, jotka seulotaan ja joista poistetaan pölyt. Tämän jälkeen kuivike on valmis ja se on lähes pölytöntä, erittäin pehmeää ja erittäin imukykyistä. Valmis kissanhiekka imee yli 700% oman painonsa verran nestettä!

La Toilette kissanhiekka imee nesteet nopeasti

Jotta kissan vessa pysyisi hajuttomana ja hygieenisenä, kissanhiekan tulee imeä suuria määriä nestettä. Siksi La Toilette kissanhiekka nestettä yli 700% oman painonsa verran nestettä. Mutta se yksin ei riitä, sillä kuivikkeen tulee imeä nesteitä poikkeuksellisen nopeasti. Kun kissa käyttää vessaa, virtsa imeytyy välittömästi kuivikkeiden päälikerroksiin. Jos neste imeytyisi hitaammin, virtsa valuisi kuivikkeiden läpi pohjaan. La Toilette kissanhiekka estää tämän, koska kasvikuidut imevät virtsan heti ja muodostavat tiiviit paakut. Alimmat kuivikekerrokset pysyvät puhtaina eikä kissan wc haise epämiellyttävälle ja kissa käyttää vessaa mielellään.

La Toilette kissanhiekka on pölyämätön

La Toilette kuivikkeiden rakeet ovat pehmeitä ja hellävaraisia kissan tassuille, mutta erityisellä valmistusprosessilla rakeista valmistetaan riittävän suuria, jotta ne eivät tartu kissan turkkiin tai tassuihin ja kulkeudu kissanvessan ulkopuolelle. Kuidut ovat puhtaita, joten niillä ei ole haitallisia vaikutuksia hengitysteihin. Kissanhiekasta irtoaa vain vähän tai ei ollenkaan pölyä, vaikka se kaadetaan vessa-astiaan.

Tiesitkö tämän kissanhiekasta?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on noin 600 000 lemmikkikissaa. Osa kissoista elää vapaana maaseudulla, jossa niiden tehtävänä on ollut jo aikojen alusta asti pyydystää hiiriä. Tänä päivänä iso osa kissoista asuu kuitenkin kaupunkikodeissa, joissa ne tekevät tarpeensa sisätiloissa oleviin kissanvessoihin. Yleisimmin kissojen vessoissa käytetään kuivikkeena betoniitista valmistettua kissanhiekkaa. Betoniitti on luonnonsavea, joka ei maadu, joten sitä ei voi kompostoida tai polttaa, joten sitä saa muutettua energiaksi. Betoniittipohjainen kissanhiekka tuodaan kaikki ulkomailta.

Käytetty kissanhiekka päätyy tänä päivänä yhä useammin muun sekajätteen mukana ekovoimalaitoksille ja jätelaitosten polttouuneihin. Koska betoniittipohjainen kissanhiekka ei pala, sitä voidaan pitää eräänlaisena ongelmajätteenä, joka polttouuniin päädyttyä on ongelmallinen, koska palamattomasta hissanhiekan poltosta jäävä kuona tarttuu uunin pintoihin. Palamaton hiekka kuljetetaan polttouuneista taas eteenpäin, kaatopaikoille.

Tilastokeskuksen mukaan tällaista jätehiekkavuorta syntyy vuodessa yli 50 miljoonaa kiloa, joka vastaa yli 1 100 kuorma-autollista jätehiekkaa.

Jos kuulostaa siltä, että yli 50 miljoonan hiekkakilon kuljettaminen ulkomailta Suomen tukkuihin, sieltä myymälöihin, edelleen koteihin, polttouuniin ja päätepisteeseen kaatopaikalle on järjen vastaista, La Toilette ratkaisee ongelman tarjoamalla ekologisen vaihtoehdon. Ei loputtomia kuljetusketjuja, ei palamatonta materiaalia ei ylimääräistä kaatopaikkajätettä eikä ympäristön turhaa kuormittamista. Meille La Toilette tulee suoraan valmistajalta ja me toimitamme sen suoraan asiakkaalle. Tule mukaan La Toilette maailmaan!

Valmistajan kotisivut. 

Lisätiedot

Paino 28 kg
Mitat 15 × 15 × 15 cm
La Toilette kissanhiekka

65 litraa, 2 x 65 litraa (ilmainen toimitus!)

15 arviota tuotteelle La Toilette – biohajoava kissanhiekka (säästökoko)

 1. Kiia K

  Ostin kun oli uutuus. Laadukas, ei haise eikä leviä pitkin kämppää. Markettihiekkaan ei ole paluuta tämän kokeilun jälkeen! En ole henkeen ja vereen viherpiiperö, mutta kun ympäristöystävällinen valinta on näin helppoa, kannan mielelläni korteni kekoon.

 2. Heidi L

  Hyvä kissan puuhiekka. Ymäristöystävällinen. Reilun kokoinen säkki, ei lopu heti kesken.

 3. Jenni A

  Ensi kokemus on, että hyvälaatuista hiekkaa. Nopea toimitus!

 4. Marja J

  Tilasin 2 La Toilette vessaa ja erikseen vielä 2 puupohjaista hiekkaa. Molemmat ihan hiukeita tuotteita. Suosittelen.

 5. Mella F

  Tassuongelmaiselle kissalle hyvä hiekka. Pehmeää ilman teräviä jyviä. Pehmeänä tarttuu jonkin verran turkkiin, mutta ei häiritsevästi. Kissa tykkää eikä anturat enää halkeile.

 6. Ansku J

  Pitää hajut poissa ja kestää pitkään. Edullisempi käytössä kuin mikään aiemmin kokeilemani hiekka.

 7. Teija L

  Hyvä hinta-laatusuhde. Ostan toistekin.

 8. Krisse P

  Puupohjaiseksi hiekaksi oikeinkin hyvä. Ei juurikaan pölise.

 9. Pinja E

  Ostin kokeeksi. Aikaisempaa kokemusta biohajoavasta hiekasta ei ollut, mutta kissa tottui nopeasti. Ei juurikaan tartu turkkiin.

 10. Amalia I

 11. Ada R

  Toimiva luontoystävällinen kissanhiekka.

 12. Ninja R

  Puupohjaiseksi hiekaksi hyvää tavaraa.

 13. Eva M

  Vaikuttaa hyvältä hiekalta. Vaihdoin viikko sitten eikä ole vielä tarvetta vaihtaa vaikla vanhan hiekan joutui vaihtamaan joka viikko.

 14. Raakel W

 15. Zanna H

  Aikaisempaa kokomusta puupohjaisesta kissanhiekasta ei ole, mutta tämä on ollut onnistunut ostos. Ostan toistekin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *