Lyder biohajoava kissanhiekka (60-65 litraa)

(1 tuotearvio)

68,90

Kasvikuiduista valmistettu biohajoava Lyder kissanhiekka sopii kaikille kissoille ja kaikkiin kissanvessoihin. Se on paakkuuntuva ja tehokkaasti hajuja ja nesteitä imevä ympäristöystävällinen hiekka kissalle. Pölyämätön ja pehmeä Lyder kissanhiekka ei pistele kissan herkkiä tassuja. Voidaan käyttää kuivikkeena myös kaneille, marsuille ja muille pienille lemmikeille.

Myyntikoko: 6 x 10 litraa (26 kg) ja 65 litraa (28 kg).

  Toimitus 5,33 €.
  Ilmainen toimitus yli 70 € tilauksille.

Poista

Kuvaus

Lyder kissanhiekka

Lyder kissanhiekka on kasvikuiduista valmistettu biohajoava kissanhiekka, joka sopii kaikille kissoille ja kaikkiin kissanvessoihin. Se on paakkuuntuva ja tehokkaasti hajuja ja nesteitä imevä ekologinen kissanhiekka. Pölyämätön ja pehmeä Lyder kissanhiekka ei pistele kissan herkkiä tassuja, joten se on ihanteellinen vaihtoehto myös niille kissoille, joiden tassut ovat erittäin herkät ja kuivuvat tai halkeilevat helposti.

Lyder kissanhiekkaa voi käyttää kuivikkeena myös kaneille, marsuille ja muille pienille lemmikeille.

Paakkuuntuva Lyder kissanhiekka on lempeä myös kukkarolle, sillä se on käytössä erittäin riittoisa. Hiekka on valmistettu korkealaatuisista kasvikuiduista, joten se on ympäristöystävällinen ja kissalle sekä omistajalle turvallinen vaihtoehto.

Lyder kissanhiekka sitoo tehokkaasti nesteitä ja hajuja. Paakut on nopea ja helppo poistaa, jolloin kissan vessa pysyy puhtaana ja siistinä ja kissa käyttää sitä mielellään. Käytön jälkeen biohajoava Lyder kissanhiekka voidaan hävittää kompostoimalla, polttamalla tai muun kotitalousjätteen mukana, jolloin se muuttuu energiaksi.

Paakkujen poisto

Kun kissa käyttää vessalaatikkoa, Lyder kissanhiekka imee virtsan heti ja sitoo tehokkaasti epämiellyttävät hajut. Kuivikkeen päälimmäiseen kerrokseen muodostuu paakkuja, jotka on helppo poistaa. Kun paakut poistetaan säännöllisesti, vessa pysyy siistinä ja hygieenisenä ja kissa käyttää sitä mielellään. Koska kissa on siisti eläin, se ei halua käyttää likaista vessaa vaan saattaa tehdä tarpeensa ei-toivottuihin paikkoihin.

Paakut voi kompostoida, polttaa tai hävittää normaalin talousjätteen mukana.

Lyder kissanhiekka on imukykyinen

Lyder kissanhiekka on valmistettu orgaanisesta, korkealaatuisesta kasvikuidusta, joka on luonnostaan imukykyinen ja erityisellä valmistustekniikalla tästä luonnon omasta materiaalista on saatu superimukykyistä kuiviketta. Siksi Lyder kissanhiekka kestää käytössä pitkään ja sen käyttö tulee edulliseksi.

Lyder kissanhiekan valmistus

Lyder kissanhiekan valmistus on aivan erityinen prosessi, jossa käytetyistä kasveista tehdään ensin karkeaa haketta. Sen jälkeen hake jauhetaan hienoiksi kasvikuiduiksi, jolloin kuitujen luonnollinen imukyky kasvaa. Tämän jälkeen kuiduista tehdään hienoa raetta, jotka seulotaan ja joista poistetaan pölyt. Tämän jälkeen kuivike on valmis ja se on lähes pölytöntä, erittäin pehmeää ja erittäin imukykyistä. Valmis Lyder kissanhiekka imee yli 700 % oman painonsa verran nestettä!

Lyder kissanhiekka imee nesteet nopeasti

Jotta kissan vessa pysyisi hajuttomana ja hygieenisenä, kissanhiekan tulee imeä nopeasti suuria määriä nestettä. Kun kissa käyttää vessaa, virtsa imeytyy välittömästi kissanhiekan päälikerroksiin. Jos neste imeytyisi hitaammin, virtsa valuisi kuivikkeiden läpi pohjaan. Siksi Lyder kissanhiekka imee nesteet nopeasti, mikä takaa sen, että alimmat hiekkakerrokset pysyvät puhtaina eikä vessa haise epämiellyttävälle ja kissan on miellyttävä käyttää sitä.

Lyder kissanhiekka on pölyämätön

Lyder kissanhiekan materiaali on pehmeää ja se on hellävarainen kissan tassuille. Lisäksi aivan erityisellä valmistusprosessilla hiekan rakeiden koko on sellainen, että ne eivät tartu helposti kissan turkkiin tai tassuihin ja kulkeudu kissanvessan ulkopuolelle. Kuidut ovat puhtaita ja lähes pölyttömiä, joten niillä ei ole haitallisia vaikutuksia hengitysteihin. Edes silloin kun hiekkaa kaadetaan kissan vessalaatikkoon.

Tiesitkö tämän kissanhiekasta?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on yli 600 000 lemmikkikissaa. Osa kissoista elää vapaana maaseudulla, jossa niiden tehtävänä on pyydystää hiiriä, mutta iso osa kissoista asuu kuitenkin kaupunkikodeissa, joissa ne tekevät tarpeensa sisätiloissa oleviin kissanvessoihin. Yleisimmin kissojen vessoissa käytetään kuivikkeena betoniitista valmistettua kissanhiekkaa. Betoniitti on luonnonsavea, joka ei maadu, joten sitä ei voi kompostoida tai polttaa, joten sitä saa muutettua energiaksi. Betoniittipohjainen kissanhiekka tuodaan kaikki ulkomailta.

Käytetty betoniittipohjainen kissanhiekka päätyy tänä päivänä yhä useammin muun sekajätteen mukana ekovoimalaitoksille ja jätelaitosten polttouuneihin. Koska savipohjainen kissanhiekka ei pala, sitä voidaan pitää eräänlaisena ongelmajätteenä, joka polttouuniin päädyttyä on ongelmallinen, koska palamattomasta hissanhiekan poltosta jäävä kuona tarttuu uunin pintoihin. Palamaton hiekka kuljetetaan polttouuneista taas eteenpäin, kaatopaikoille.

Tilastokeskuksen mukaan tällaista jätehiekkavuorta syntyy vuodessa yli 50 miljoonaa kiloa, joka vastaa yli 1 100 kuorma-autollista jätehiekkaa.

Jos kuulostaa siltä, että yli 50 miljoonan hiekkakilon kuljettaminen ulkomailta Suomen tukkuihin, sieltä myymälöihin, edelleen koteihin, polttouuniin ja päätepisteeseen kaatopaikalle on järjen vastaista, Lyder kissanhiekka ratkaisee ongelman tarjoamalla ekologisen vaihtoehdon, sillä se maatuu ja sen voi muuttaa energiaksi.

Vinkki: Tutustu myös La Toilette kissanvessaan. Se on biohajoava kissanvessa, jota ei tarvitse pestä.

Valmistajan kotisivut. 

Lisätiedot

Paino 26 kg
Mitat 15 × 15 × 15 cm
Lyder kissanhiekka

6 x 10 litraa, 65 litraa

1 arvio tuotteelle Lyder biohajoava kissanhiekka (60-65 litraa)

  1. Jenni T

    Todella mainio hiekka, kissat hyväksyi heti, paakkuntuu todella hyvin ja ei pölise. Alkuun hyvin pientä tuoksua, mutta laimenee ajan kanssa. Nappi valinta kissalle 🙂

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.