vanha koira ei syöKun koira ikääntyy, se nukkuu enemmän, liikkuu vähemmän ja tarvitsee ravintoakin vähemmän. Siksi ei ole harvinaista, että vanha koira ei syö yhtä paljon kuin nuorempana eikä aina ole syytä huoleen.

Kun koira vanhenee

Kun koira ikääntyy, siinä tapahtuu samanlaisia muutoksia kuin vanhenevassa ihmisessäkin. Sen askel hidastuu ja se tarvitsee lepoa enemmän kuin nuorempana. Koska koira elää kanssamme perheenjäsenenä ja näemme sen joka päivä, jää hiljalleen tapahtuvat muutokset helposti huomaamatta.

Kuulon heikkeneminen

Koiran kuulon heikkeneminen on ikääntyvälle koiralle tavallista. Kuulon heikkenemisen saattaa huomata säpsähtelynä, kun koira säikähtää asioita, joita se on aiemmin kuullut ja osannut varautua niihin. Varsinkin, jos koira nukkuu, se ei heikentyneen kuulon vuoksi helposti herää ympäristössä kuuluviin ääniin. Myös vanhan koiran uni saattaa olla syvää unta, toisin kuin nuorempana nukuttu kevyt ns. “koiran uni”.

Hajuaistin heikkeneminen

Kuulon lisäksi myös koiran hajuaisti heikkenee ikääntymisen myötä, joten on tärkeää, että vanhalle koiralle tarjottava ruoka on maittavaa ja korkealaatuisista raaka-aineista valmistettu, jolloin se tuoksuu hyvältä ja houkuttelee ruokakupille. Heikkolaatuinen, aisteja hevelemätön ravinto on yleinen syy sille, että vanha koira ei syö.

Vanha koira ei syö

Koska seniorivuosia viettävän koiran elintavat muuttuvat maltillimmiksi, koiran energian tarve vähenee eikä se tarvitse ravintoa yhtä paljon kuin ennen. Tästä syystä saattaa joskus tuntua siltä, että vanha koira ei syö juuri mitään, vaikka kyse on normaalista ruoan tarpeen vähenemisestä.

Vanhan koiran kokonaan syömättä ja juomatta oleminen tai laihtuminen ei ole normaalia. Jos ruokavalion muutos ei paranna tilannetta, vanhus on syytä viedä eläinlääkärin vastaanotolle tutkittavaksi.

Vanha koira tarvitsee vanhalle koiralle tarkoitettua ravintoa

Koska vanhenevan koiran kaloritarve pienenee, niin hyvälaatuisten proteiinien ja rasvahappojen saanti korostuu. Siksi seniori-ikäisille koirille suositellaan juuri senioiri-ikäisille koirille tarkoitettua ravintoa.

CLINIVET Adult Senior sisältää laadukasta proteiinia ja huippulaatuisia omega-rasvahappoja. Lisäksi se sisältää nivelten voitelupaketin, joka auttaa pitämään seniori-ikäisen koiran nivelet ja rustot terveinä ja liikkuvina.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineita
  Senior koiranruoka ikääntyvälle koiralle
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus