Mikä neuvoksi kun vanha koira ei syö


vanha koira ei syö
Vanha koira ei syö – Onko syytä huolestua? Kun koira ikääntyy, se nukkuu enemmän, liikkuu vähemmän ja tarvitsee ravintoakin vähemmän. Siksi ei ole harvinaista, että vanha koira ei tarvitse yhtä paljon ruokaa kuin nuorempana eikä aina ole syytä huolestua.

Kun koira vanhenee

Kun koira ikääntyy, siinä tapahtuu samanlaisia muutoksia kuin vanhenevassa ihmisessäkin. Koiran askel hidastuu ja se tarvitsee lepoa enemmän kuin nuorempana. Koska koira elää kanssamme perheenjäsenenä ja näemme sen joka päivä, jää hiljalleen tapahtuvat muutokset, kuten aistien heikkeneminen, helposti huomaamatta.

Iän mukana koiralle saattaa tulla myös sairauksia, jotka vaikuttavat koiran ruokahaluttomuuteen. Koiran niveliä saattaa kolottaa tai sillä on muita kipuja. Koira osaa myös taitavasti peittää kipunsa eikä valita ennen kuin se on todella sairas.

Kuulon heikkeneminen

Koiran kuulon heikkeneminen on ikääntyvälle koiralle tavallista. Omistaja saattaa huomata koiran kuulon heikkenemisen siitä, että koiran koira säikähtää asioita, joita se on aiemmin kuullut ja osannut varautua niihin. Varsinkin, jos koira nukkuu, se ei heikentyneen kuulon vuoksi helposti herää ympäristössä kuuluviin ääniin samalla tavalla kuin nuorempana. Vanhan koiran uni on usein “syvää unta”, toisin kuin nuorempana koiran nukkuu kevyttä ns. “koiran unta”. Vaikka kuulo heikkenee, vanha koira oppii helposti ymmärtämään käsimerkkejä. Lisäksi perheen tutut ja turvalliset rutiinit ovat jo aiemmin opittuja, joten jokapäiväinen elämä voi jatkua kuulon heikettyä aivan kuten ennenkin.

Hajuaistin heikkeneminen

Kuulon lisäksi myös koiran hajuaisti heikkenee ikääntymisen myötä, joten on tärkeää, että vanhalle koiralle tarjottava ruoka on maittavaa ja korkealaatuisista raaka-aineista valmistettu, jolloin se tuoksuu hyvältä ja houkuttelee koiraa ruokakupille. Heikkolaatuinen, aisteja hivelemätön ruoka on hyvin tavallinen syy sille, että vanha koira ei syö.

Vanha koira ei syö

Koska seniorivuosia viettävän koiran askeleet hidastuvat ja koiran energian tarve vähenee, se ei tarvitse ravintoa yhtä paljon kuin ennen. Koiravanhuksen vähentynyt energiantarve saattaa joskus tuntua siltä, että vanha koira ei syö “mitään”, vaikka kyse on normaalista ruoan tarpeen vähenemisestä. Vaikka energiantarve vähenee, ruoan määrän ei tulisi vähentyä. Siksi vanhalle koiralle pitäisi tarjota juuri vanhalle koiralle tarkoitettua, hyvälaatuista ruokaa.

Vinkki: CLINIVET Adult Senior on varta vasten ikääntyneen koiran tarpeisiin kehitetty täysravinto.

Vinkki: Lyder märkäruoka on sarja suussa sulavia, korkealaatuisia märkäruokia, jotka hivelevät vanhan koiran makuhermoja ja voivat olla ratkaisu siihen, että vanha koira ei syö.

Jos seniori-ikäisen koiran ruokavalio on kunnossa eikä vanha koira ei syö säännöllisesti, laihtuu tai muuten voi huonosti, se ei ole normaalia ja koiran kannattaa pikaisesti viedä eläinlääkärin tarkastukseen.

Vanha koira tarvitsee vanhalle koiralle tarkoitettua ravintoa

Koska vanhan koiran energiantarve pienenee, niin hyvälaatuisten proteiinien ja rasvahappojen saanti korostuu. Siksi vanhalle koiralle suositellaan varta vasten seniori-ikäiselle koiralle tarkoitettua ravintoa, jossa on otettu huomioon ikääntyneen koiran muuttuneet ravitsemustarpeet.

Vanhan koiran ruokasuositukset

  1. CLINIVET Adult Senior on vehnätön seniori-ikäiselle koiralle koiranruoka, joka sisältää laadukasta proteiinia ja huippulaatuisia omega-rasvahappoja.
  2.  Lyder märkäruoka on sarja suussa sulavia, korkealaatuisia märkäruokia, jotka hivelevät vanhan koiran makuhermoja.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineita
  Senior koiranruoka ikääntyvälle koiralle
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?