Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineista

Vanhan koiran ruoka sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja, rasvoja ja öljyjä. Seniori-ikäisten koirien ravitsemustarpeita on tutkittu paljon ja näihin vanhan koiran muuttuneisiin ravitsemustarpeisiin on kiinnitetty paljon huomiota ja markkinoille on tullut laadukkaita, varta vasten ikääntyneille koirille tarkoitettuja ruokia.

vanhan koiran ruoka
Vanha koira tarvitsee laadukasta ravintoa

Missä iässä koirasta tulee seniori?

Koiran vanheneminen on hyvin yksilöllistä ja koiran ikääntymiseen vaikuttavat monet eri tekijät. Yleisesti voidaan ajatella, että aikuisesta koirasta tulee seniori-ikäinen silloin, kun se on odotetun elinkaarensa puolivälissä. Koska pienet koirat elävät tavallisesti pidempään kuin suuret, ne tulevat seniori-ikään isoja koiria myöhemmin.

Kun koira tulee seniori-ikään, keskimäärin siis 6-8 -vuotiaana, on hyvä vaihtaa sen ruoka ikääntyvälle koiralle paremmin soveltuvaksi.

Vanhan koiran ruoka sisältää vähemmän energiaa

Kun koira ikääntyy, sen perusaineenvaihdunta hidastuu, se liikkuu vähemmän, nukkuu ja lepäilee enemmän, joten vanheneva koira tarvitsee vähemmän energiaa kuin nuori. Tästä syystä vanhan koiran ruoka sisältää vähemmän energiaa kuin aikuisen koiran tarpeisiin tarkoitettu ravinto, mutta koiravanhukselle tarjotun ravinnon pitää olla laadultaan erittäin hyvää. Etenkin proteiinien, rasvojen ja öljyjen pitää olla ensiluokkaisia.

CLINIVET Adult Senior koiranruoka sisältää huippulaatuisia proteiineja, rasvoja ja öljyjä ja Lyder Nivel erikoisruoka voitelee ikääntyvän koiran niveliä..

Kun vanhan koiran aineenvaihdunta hidastuu ja liikunta vähenee, koiran vyötärölle kertyy herkästi ylimääräisiä senttejä. On tärkeää, että vanhenevan koiran mahdollista painon nousua tarkkaillaan ja siihen puututaan mahdollisimman varhain.

Pitämällä lemmikkisi painon normaalina läpi koko sen elämän, teet sille suuren palveluksen, sillä koiran ylipaino heikentää oleellisesti sen terveyttä ja elämänlaatua. Ylipainoiset koirat ovat muita alttiimpia esimerkiksi nivelrikolle, sydänsairauksille, maksasairauksille, haimasairauksille, diabetekselle, iho-ongelmille ja kasvaimille.

Vanhan koiran nivelet

Kun koira ikääntyy, ikä alkaa näkyä myös sen nivelten liikkuvuudessa ja toimintakyvyssä. Siksi on tärkeää, että vanhan koiran ruoka sisältää runsaasti, korkealaatuisia niveliä ja rustoja voitelevia aineita. Vaikka seniori-ikäisen koiran ruoka sisältää vähemmän rasvaa kuin aikuisen koiran ravinto, hyvälaatuiset öljyt ovat välttämättömiä koiran nivelten ja rustojen hyvinvoinnin kannalta. Vaikka nivelrikkoa voi esiintyä kaiken ikäisillä koirilla, se on yleisempi vaiva vanhoilla yksilöillä.

Vanhan koiran ruoka sisältää laadukkaita Omega-3 rasvahappoja

Vuosien karttuessa koiran iho ohenee ja menettää joustavuutta ja kimmoisuutta. Samoin turkki muuttuu usein pehmeämmäksi ja menettää kiiltoa ja suojaavan kerroksen. Siksi ihon ja turkin hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että seniori-koiran ruoka sisältää korkealaatuisia, arvokkaita omega-3 rasvahappoja, jotka hellivät vanhan koiran ihoa ja turkkia.

Koiran senioriruoka

CLINIVET Adult Senior on ikääntyneiden koirien tarpeisiin kehitetty iho- ja vatsaystävällinen senioriruoka. Ruoan lisäksi koiravanhukselle tulee antaa myös hyvälaatuisia makupaloja. Lyder Nivel on erikoisruoka koiran nivelille. Se sisältää runsaasti niveliä voitelevia aineita, jotka hoitavat tehokkaasti ikääntyvän koiran niveliä.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Senior koiranruoka ikääntyneelle koiralle
  Vanha koira ei syö
  Omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen merkitys
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?