Edullinen viljaton koiranruoka

Edullinen viljaton koiranruoka on yksi kysytyimmistä koiranruoista tällä hetkellä. Viljattomat koiraruoat ovat nostaneet suosiota viime vuosina, mutta niiden korkea hinta on ollut monelle koiran omistajalle esteenä niiden ostamiselle.

edullinen-viljaton-koiranruoka
Laadukas ravinto on koiran hyvinvoinnin peruspilari.

Ovatko viljattomat koiranruoat parempia kuin sellaiset koiranruoat, jotka sisältävät viljaa ja voiko edullinen viljaton koiranruoka olla laadukasta.

Mitä viljaton koiranruoka sisältää?

Nimensä mukaisesti viljaton koiranruoka ei sisällä lainkaan viljoja, vaan siinä kaikki yleisesti koiranruoissa käytetyt viljat, kuten riisi, maissi ja kaura on korvattu esimerkiksi kasviksilla, perunalla, bataatilla tai vaikkapa tapiokalla, jotka raaka-aineina nostavat koiranruoan hintaa. Siksi edullista viljatonta koiranruokaa ei ole olemassakaan, jos se on valmistettua korkealaatuisista raaka-aineista. 

Raaka-aineista johtuen viljaton koiranruoka sisältää usein enemmän proteiinia ja vähemmän hiilihydraatteja kuin viljaa sisältävät koiranruoat.

Kenelle viljaton koiranruoka sopii?

Viljaton koiranruoka sopii erinomaisesti kaikille koirille, mutta jos koira kärsii allergioista tai yliherkkyyksistä, toistuvista korvatulehduksista, hiivasta, tassutulehduksista tai suolisto-ongelmista, viljaton koiranruoka on suositeltava vaihtoehto.

Viljat hiilihydraatien lähteenä

Monet koiranruoat sisältävät viljoja, joista koira saa hiilihydraatteja. Hiilihydraatit eivät ole koiralle yhtä tärkeitä kuin lihasta saadut proteiinit ja hyvälaatuiset rasvat ja öljyt, joten hiilihydraattien osuus koiranruoasta ei tarvitse olla suuri, mutta hiilihydraattien pitää olla korkealaatuisia.

Hiilihydraattien laadussa on suuria eroja. Hyvälaatuinen hiilihydraattien lähde on esimerkiksi ruskea riisi, joka sisältää huomattavasti enemmän kivennäis- ja hivenaineita kuin valkoinen riisi. Ruskeassa riisissä on lisäksi alhainen glykeeminen indeksi, joten se pitää nälän pitkään poissa ja tasapainottaa koiran sokeriarvoja. Muita hyviä hiilihydraattien lähteitä koiralle ovat runsaasti antioksidantteja ja kivennäisaineita sisältämä maissi sekä kaura, joka tunnetaan todellisena vatsan hellijänä.

Korkealaatuisesta viljoja sisältävästä koiranruoasta ei siis ole koiralle haittaa, mutta sen sijaan heikkolaatuisia viljoja sisältävät ruoat heikentävät pitkällä tähtäimellä oleellisesti koiran hvyinvointia ja terveyttä.

Mitä tapahtuu kun koiranruoka vaihdetaan viljattomaan?

Aina kun koiran ruokavalio vaihdetaan uuteen, se kannattaa tehdä vähitellen sekoittamalla vanhaa ja uutta ruokaa sekaisin jonkin aikaa. Näin koiran vatsa, suolisto ja elimistö voi rauhassa tottua uuteen ruokavalioon.

Jos koira on aiemmin syönyt hyvin hiilihydraattipitoista ruokaa, sen ulosteen ja ulostuskertojen määrä voi hetkellisesti kasvaa. Tämä kuitenkin tasoittuu ja menee itsestään ohi kun koiran suolisto tottuu uuteen ruokavalioon. Tästä ei siis pidä hätääntyä, vaan uuden ruoan kanssa jatketaan ihan normaalisti.

Jos koiralla on ollut aiemmin taipumusta ylipainoon, myös viljaton ruokavalio voi tuoda apua myös paino-ongelmiin, sillä vähemmän hiilihydraatteja sisältävä koiranruoka on helposti sulavaa.

Onko viljaton koiranruoka automaattisesti korkealaatuista?

Tähän voi vastata lyhyesti ja ytimekkäästi: ei ole. Mikään koiranruoka ei ole pelkästään sisällysluettelon perusteella hyvä- tai huonolaatuista. Koiranruoan laatuun vaikuttavat ruokaan käytettyjen raaka-aineiden laatu, ei siis pelkästään määrä.

CLINIVET koiranruokasarja on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista, sillä me CLINIVETillä haluamme pitää lemmikkisi terveydestä ja hyvinvoinnista hyvää huolta. Ilman lisäaineita ja säilöntäaineita. Kun luet CLINIVET koiranruoan tuoteselostetta, tunnistat jokaisen raaka-aineen ja tiedät, miltä ne näyttävät lautasella.

Laadukas ravinto on koiran terveyden ja hyvinvoinnin peruspilari ja me CLINIVETillä haluamme tarjota sinulle ja lemmikillesi terveitä ja onnellisia yhteisiä vuosia.

Mitä haittaa viljasta on koiralle?

Monet koiranruoat sisältävät viljoja, joista koira saa hiilihydraatteja. Hiilihydraatit eivät ole koiralle yhtä tärkeitä kuin lihasta saadut proteiinit ja hyvälaatuiset rasvat ja öljyt, joten hiilihydraattien osuus koiranruoasta ei tarvitse olla suuri, mutta hiilihydraattien pitää olla korkealaatuisia.

Hiilihydraattien laadussa on suuria eroja. Esimerkiksi ruskea riisi sisältää huomattavasti enemmän kivennäis- ja hivenaineita kuin valkoinen riisi. Ruskeassa riisissä on lisäksi alhainen glykeeminen indeksi, joten se pitää nälän pitkään poissa ja tasapainottaa koiran sokeriarvoja. Muita hyviä hiilihydraattien lähteitä koiralle ovat runsaasti antioksidantteja ja kivennäisaineita sisältämä maissi sekä kaura, joka tunnetaan todellisena vatsan hellijänä.

Heikkolaatuiset viljat, kuten esimerkiksi vehnä, eivät sisällä koiralle tärkeitä ravintoaineita ja ne epätasapainottavat koiran sokeriarvoja ja altistavat koiran ylipainolle, hammasongelmille ja monelle muulle vaivalle. Heikkolaatuisia hiilihydraatteja sisältävät koiranruoat eivät myöskään anna koiralle pitkäaikaista kylläisyyden tunnetta ja niitä pitää usein antaa koiralle määrällisesti enemmän, jotta koira tuntisi olonsa kylläiseksi.

Korkealaatuisesta viljoja sisältävästä koiranruoasta ei siis ole koiralle haittaa, mutta sen sijaan heikkolaatuisia viljoja sisältävät ruoat heikentävät pitkällä tähtäimellä oleellisesti koiran hvyinvointia ja terveyttä.

Hyvä ja edullinen viljaton koiranruoka

Korkealaatuinen koiranruoka on koiran hyvinvoinnin ja terveyden peruspilari ja viljaton kuivaruoka on hyvä vaihtoehto. Sijoitus korkealaatuiseen koiranruokaan kannattaa, sillä laadukas ravinto on sijoitus koiran terveyteen ja hyvinvointiin.

  1. CLINIVET Grain Free Chicken on edullinen viljaton koiranruoka, jonka pääraaka-aine on kananliha.
  2. CLINIVET Grain Free Sensitive Fish on edullinen viljaton koiranruoka, jonka pääraaka-aine on kala.

Molemmat sopivat kaikille nuorille ja aikuisille koirille. Lisäksi CLINIVET Grain Free Sensitive Fish on herkkävatsaisten ja herkkäihoisten koirien suosikkiruoka.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Hyvä vehnätön koiranruoka
  Hypoallergeeninen koiranruoka
 Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
  Koiran närästys ja oikea ruoka
  Allergisen koiran ruokinta

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?