herkkävatsainen koiraHerkkävatsainen koira ja sille sopiva ruoan löytäminen on varsin yleinen ongelma, joka aiheuttaa monelle koiranomistajalle ylimääräistä vaivaa ja huolta lemmikin hyvinvoinnista.

Onko sinulla herkkävatsainen koira?

Yleisin syy koiran vatsaongelmille on ravinto. Ruoka voi olla joko heikkolaatuista tai kokonaan koiralle sopimatonta. Tällaisen puutteellisen ravinnon raaka-aineet voivat olla huonolaatuisia tai vaikeasti sulavia tai niistä puuttuu koiralle tärkeitä ravinteita. Lisäksi ravinto, missä on liikaa rasvaa voi aiheuttaa koiralle vatsaongelmia.

Ruokavalion lisäksi koiran herkkävatsaisuus saattaa johtua muistakin tekijöistä. Esimerkiksi jotkut rodut ovat muita alttiimpia herkkävatsaisuudelle ja jollekin muulle vatsaongelmalle kuten vaikkapa mahalaukun kiertymälle.

Herkkävatsaisen koiran oireiden hoito on kuitenkin hyvä aloittaa ruokavaliosta, joka tunnetusti on yleisin syy koiran vatsaongelmille. Usein käy niin, että kun vaihdetaan ruoka, herkkävatsainen koira ei olekaan enää herkkävatsainen. CLINIVET Adult Sensitive Fish on täysin viljaton herkkävatsainen koiran ruoka.

Herkkävatsainen koira ja ruoka-ajat

Herkkävatsaiselle koiralle kannattaa ruoka tarjoilla huoneenlämpöisenä ja tasaisin väliajoin. Lisäksi päivän ateriat kannattaa jakaa useampaan osaan, jolloin ravinnon sulattaminen koiran herkälle vatsalle on helpompaa. Myös raskasta liikuntaa juuri ennen ja jälkeen aterian on hyvä välttää.

Mitä herkkävatsaisen koiran ruoka sisältää?

Herkkävatsaiselle koiralle suositellaan kanaa ja/tai kalaa sisältäviä ruokia, sillä ne ovat helposti sulavia, paljon proteiinia sisältäviä lihoja. Lisäksi ruoan sisältämät probiootit tukevat suolistobakteerikannan tervettä toimintaa. Korkealaatuiset hiilihydraatit, kuten kaura, joka tunnetaan todellisena vatsan hellijänä, ovat suositeltavia.

Jos ruokavalion vaihtamisesta ei ole hyötyä, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Herkkävatsainen koira tarvitsee herkkävatsaisen koiran ruokaa

CLINIVET -koiranruokasarjassa on useita koiranruokia, jotka on tarkoitettu herkkävatsaiselle koiralle. CLINIVET Adult Small pienille koirille, CLINIVET Adult Large isoille koirille ja täysin viljattomat CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Sensitive Fish kaikille koirille. Ne ovat kaikki hypoallergeenisia koiranruokia ja sopivat yhtä hyvin herkkävatsaiselle koiralle kuin aivan terveelle koirallekin.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Allergisen koiran ruokinta
  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
  Koiran närästys ja oikea ruoka