fbpx

Herkkävatsainen koira ja herkkävatsaiselle koiralle sopivan ruoan löytäminen ei ole aina ihan helppoa ja aiheuttaa usein monelle herkkävatsaisen koiran omistajalle ylimääräistä vaivaa ja huolta lemmikin hyvinvoinnista.herkkävatsainen koira

Onko sinulla herkkävatsainen koira?

Yleisin syy koiran vatsaongelmille on koiran heikkolaatuinen ravinto tai kokonaan koiralle sopimaton ruoka. Tällaisen puutteellisen ravinnon raaka-aineet voivat olla huonolaatuisia tai vaikeasti sulavia tai niistä puuttuu koiralle tärkeitä ravinteita. Myös liian rasvainen ruoka, voi aiheuttaa koiralle vatsaongelmia.

Jos koiralle annetaan pitkään huonolaatuista ravintoa, saattaa käydä niin, että ihan terve ja normaali koiran vatsa herkistyy ja ärtyy, jonka jälkeen sopivan ravinnon löytäminen koiralle voi olla erittäin haastavaa.

Epäterveellisen ruokavalion lisäksi koiran herkkävatsaisuus voi johtua muistakin tekijöistä. Esimerkiksi jotkut rodut ovat muita alttiimpia herkkävatsaisuudelle tai jollekin muulle vatsaongelmalle kuten vaikkapa mahalaukun kiertymälle.

Herkkävatsaisen koiran oireiden hoito on helpointa aloittaa koiran ruokavaliosta, joka tunnetusti on yleisin syy koiran vatsaongelmille. Usein käy niin, että kun koiran ruoka vaihdetaan hyvälaatuiseen ruokaan, herkkävatsainen koira ei olekaan enää herkkävatsainen. CLINIVET Sensitive Fish on täysin viljaton herkkävatsainen koiran ruoka.

Herkkävatsainen koira tarvitsee säännölliset ruoka-ajat

Herkkävatsaiselle koiralle, kuten kaikille muillekin koirille, ruoka tarjoillaan aina huoneenlämpöisenä ja tasaisin väliajoin. Koiran päivän ateriat on hyvä  jakaa useampaan osaan, jolloin ravinnon sulattaminen koiran herkälle vatsalle on helpompaa.

Rauhallinen ruokailupaikka suo koiralle ruokarauhan. On tärkeää, että herkkävatsaisen koiran ei tarvitse ahmia kiireessä ruokaansa, mikä on erittäin haitallista jo ennestään herkälle vatsalle.

Myös raskasta liikuntaa juuri ennen ruokailua ja heti ruokailun jälkeen on hyvä välttää.

Mitä herkkävatsaisen koiran ruoka sisältää?

Herkkävatsaiselle koiralle suositellaan kanaa ja/tai kalaa sisältäviä ruokia, sillä ne ovat helposti sulavia sisältävät paljon hyvälaatuista lihaproteiinia. Lisäksi ruoan sisältämät probiootit tukevat koiran suolistobakteerikannan tervettä toimintaa. Korkealaatuiset hiilihydraatit, kuten kaura, ovat myös suositeltavia, sillä kaura tunnetaan todellisena vatsan hellijänä.

Jos ruokavalion vaihdosta ei ole hyötyä, on syytä vielä koira eläinlääkärin vastaanotolle tutkittavaksi.

Herkkävatsainen koira tarvitsee herkkävatsaisen koiran ruokaa

Hyviä, hypoallergeenisia koiranruokia herkkävatsaiselle koiralle

  1. CLINIVET Grain Free Chicken on viljaton kanaruoka kaikille nuorille ja aikuisille koirille
  2. CLINIVET Sensitive Fish on viljaton kalaruoka kaikille nuorille ja aikuisille koirille, myös herkkävatsaiselle koiralle
  3. CLINIVET Adult Light on vehnätön kevytruoka, joka rauhoittaa ärtynyttä koiran vatsaa

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Allergisen koiran ruokinta
  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
  Koiran närästys ja oikea ruoka

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?