fbpx

hypoallergeeninen koiranruokaHypoallergeeninen koiraruoka – mitä se on ja minkälaiselle koiralle se on tarkoitettu? Monet koiraruoat markkinoilla mainostavat olevansa hypoallergeenisia, mutta mitä ne oikein ovat, mikä niistä tekee hypoallergeenisia ja minkälaisille koirille ne on tarkoitettu.

Mitä tarkoittaa sana hypoallergeeninen?

Sana hypoallergeeninen tarkoittaa sitä, että tuotteessta ei ole käytetty sellaisia raaka-aineita, joiden yleisesti tiedetään aiheuttavan allergisia oireita. Koiranruoan lisäksi mikä tahansa tuote voi olla hypoallergeeninen kuten esimerkiksi saippua tai vaikkapa ripsiväri.

Jotta sanaa hypoallergeeninen voi käyttää, koiranruoan ei tarvitse läpäistä mitään testiä eikä sanan käyttöön tarvita mitään erillistä lupaa. Eli kysessä voi olla myös ihan pelkästään mainoskikka. Tällöin hypoallergeenisessa koiranruoassa ole mitään muuta hypoallergeenista kuin pelkkä nimi.

Hypoallergeeninen koiranruoka allergiselle koiralle

Monelle allergisista oireista kärsiville koirille aidosti hypoallergeeninen koiranruoka voi olla pelastus. Esimerkiksi suolisto-ongelmista, vatsavaivoista tai iho-oireista kärsivälle koiralle sellainen hypoallergeeninen koiraruoka, josta on karsittu pois kaikki tunnetusti eniten allergisia oireista aiheuttavat raaka-aineet, saattavat tuoda nopeasti helpotuksen. Yksi hyvä tällainen ruoka on täysin viljaton koiranruoka CLINIVET Sensitive Fish.

Tällaisia yleisesti tunnettuja allergisia oireita aiheuttavia raaka-aineita koiranruoassa ovat vehnä, soija, maitotuotteet, naudanliha, lampaanliha, porsaanliha sekä erilaiset väri-, maku- ja säilöntäaineet.

Sopiiko hypoallerginen koiranruoka terveelle koiralle?

Aidosti allergeeninen koiranruoka sopii niin allergisista oireista kärsiville kuin ihan terveillekin koirille. Kyse ei siis ole sairaiden koirien ruoasta.

Pitää vielä korostaa, että missään tilanteessa ruoka ei ole lääke, vaan tiettyjä erikoisruokia käytetään ainoastaan tukemaan erilaisten sairauksien hoitoa. Jo ennen kuin koirien valmisruoat tulivat markkinoille, osattiin koirien sairauksien tukihoitoina käyttää erikoisruokavalioita, mutta silloin ruoat valmistettiin itse. Kyse ei siis ole mistään uudesta ilmiöstä.

Hypoallergeeninen ruoka koiralle

CLINIVET on koiranruokasarja, josta löytyy aidosti hypoallergeeninen ruoka koiralle. CLINOVET koiranruoat eivät sisällä sellaisia raaka-aineita, joiden yleisesti tiedetään aiheuttavan koirille allergisia oireita. Täysin viljattomat CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Sensitive Fish sopivat kaikille koirille. Myös aivan terveille koirille.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
  Allergisen koiran ruokinta
  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
 Koiran närästys ja oikea ruoka