Hypoallergeeninen koiranruoka

Hypoallergeeninen koiraruoka – mitä se on ja minkälaiselle koiralle se on tarkoitettu? Monet koiraruoat markkinoilla mainostavat olevansa hypoallergeenisia, mutta mitä ne oikein ovat, mikä niistä tekee hypoallergeenisia? Minkälainen koira tarvitsee hypoallergeenista koiranruokaa?
hypoallergeeninen koiranruoka

Mitä tarkoittaa sana hypoallergeeninen?

Sana hypoallergeeninen tarkoittaa sitä, että tuotteessa ei ole käytetty sellaisia raaka-aineita, joiden yleisesti tiedetään aiheuttavan allergisia oireita. Koiranruoan lisäksi mikä tahansa tuote voi olla hypoallergeeninen kuten esimerkiksi saippua tai vaikkapa ripsiväri.

Jotta sanaa hypoallergeeninen voi käyttää, koiranruoan ei tarvitse läpäistä mitään testiä eikä sanan käyttöön tarvita mitään erillistä lupaa. Eli kyseessä voi olla myös ihan pelkästään mainoskikka. Tällöin hypoallergeenisessa koiranruoassa ole mitään muuta hypoallergeenista kuin pelkkä nimi.

Hypoallergeeninen koiranruoka allergiselle koiralle

Monelle allergisista oireista kärsiville koirille aidosti hypoallergeeninen koiranruoka voi olla pelastus. Esimerkiksi suolisto-ongelmista, vatsavaivoista tai iho-oireista kärsivälle koiralle sellainen hypoallergeeninen koiraruoka, josta on karsittu pois kaikki tunnetusti eniten allergisia oireista aiheuttavat raaka-aineet, saattavat tuoda nopeasti helpotuksen.

Vinkki: Hyviä hypoallergeenisia koiranruokia ovat, kalapohjainen koiranruoka CLINIVET Sensitive Fish ja Lyder Allergia, joka on erikoisruoka allergisista oireista kärsiville koirille.

Tällaisia yleisesti tunnettuja allergisia oireita aiheuttavia raaka-aineita koiranruoassa ovat vehnä, soija, maitotuotteet, naudanliha, lampaanliha, porsaanliha sekä erilaiset väri-, maku- ja säilöntäaineet.

Koiranruoan sisältämien raaka-aineiden laadulla on iso merkitys siihen, miten terveellistä ja turvallista koiranruoka koiralle on. Ei ole harvinaista, että koiranruoat on valmistettu lihasta, joka sisältää turhia antibiootteja tai hormoneja tai raaka-aineista, joiden parasta ennen päiväys on menneen talven lumia. Lienee sanomattakin selvää, että tällainen koiranruoka ei ole hyvälaatuista eikä edes koiralle sopivaa ravintoa ja saattaa sairastuttaa koiran vakavasti.

Sopiiko hypoallerginen koiranruoka terveelle koiralle?

Aidosti hypoallergeeninen koiranruoka sopii niin allergisista oireista kärsiville kuin ihan terveillekin koirille. Kyse ei siis ole pelkästään sairaiden koirien ruoasta.

Pitää vielä korostaa, että missään tilanteessa ruoka ei ole lääke, vaan tiettyjä erikoisruokia käytetään ainoastaan tukemaan erilaisten sairauksien hoitoa. Jo ennen kuin koirien valmisruoat tulivat markkinoille, osattiin koirien sairauksien tukihoitoina käyttää erikoisruokavalioita, mutta silloin ruoat valmistettiin itse. Kyse ei siis ole mistään uudesta ilmiöstä. Jos ruoan vaihtaminen ei tuo helpotusta koiran oireisiin, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Hypoallergeeninen ruoka koiralle

CLINIVET on koiranruokasarja, josta löytyy aidosti hypoallergeeninen ruoka koiralle. CLINIVET koiranruoat on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista eivätkä sisällä sellaisia raaka-aineita, joiden yleisesti tiedetään aiheuttavan koirille allergisia oireita. Täysin viljaton CLINIVET Sensitive Fish sopii kaikille koirille. Myös aivan terveille koirille. Lisäksi Lyder Allergia on erikoisruoka allergisista oireista kärsiville koirille.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
  Allergisen koiran ruokinta
  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
 Koiran närästys ja oikea ruoka

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?