Koiran hammashoito on tärkeää koiran terveydelle

Koiran hammashoito on koiran hyvinvoinnille ja terveydelle erittäin tärkeää. Koiran hammashoitoon kuuluvat ensi kädessä omistajan tekemä päivittäinen ennaltaehkäisevä koiran hampaiden pudistus ja vasta viimekädessä eläinlääkärin tekemät toimenpiteet. Onpa ne eläinlääkärillä tehdyt koirien hammashoidot mitkä tahansa, ne rasittavat kukkaroa aina huomattavasti enemmän kuin koiran hampaiden hoito kotona.

koiran hammashoito
Hoidetuilla hampailla on mukava olla

Koiran hammashoito eläinlääkärissä

Eläinlääkärit tekevät tänä päivänä paljon erilaisia hammashoitoja koirille. Eläinlääkärissä tehtäviä hammashoitoja varten koira nukutetaan, jolloin sen hampaat voidaan tarkastaa huolellisesti, niistä voidaan tarvittaessa ottaa röngenkuvat, hammaskivi poistaa, hampaat kiillottaa ja mahdollisesti huonokuntoisia hampaita poistaa. Kaikki tarvittavat toimenpiteet ja hinta muodostuvat sen mukaan, missä kunnossa hoiran suu ja hampaat ovat.

Koiran hammashoito kotona

Koiran hammashoito kotona on koiran suun ja hampaiden terveyden perusta. Huonot hampaat eivät tavallisesti ole aivan nuorten koirien ongelma, mutta jopa 80% aikuisilla koirilla on jonkinasteista ientulehdusta, plakkia ja hammaskiveä, jotka johtuvat siitä, että koiran hammashoito kotona on jäänyt tekemättä.

Koiran hampaiden puhdistus on tehokas keino pitää koiran hampaat terveenä, mutta myös luiden ja puruluiden kaluaminen sekä kuivaruoan antaminen kuivana edistävät hampaiden terveyttä.

Koiran ravinnolla on myös iso merkitys koiran hampaiden terveyteen, sillä oikea ruoan pH arvo auttaa pitämään koiran hampaat puhtaana. Esimerkiksi viljattomat CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Sensitive Fish edistävät koiran hampaiden terveyttä.

Hoitamalla koiran hampaita kotona voi säästää satoja euroja vuodessa

Kotihoidon tarkoituksena on pitää koiran suu ja hampaat puhtaana ja terveenä. Ainoa toimiva tapa pitää koiran suu ja hampaat teveenä, on huolehtia koiran hyvästä suuhygieniasta. Kun koiran hampaat pidetään puhtaana, ehkäistään tehokkaasti plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä.

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat nykyaikaisia hamapaidenpudistustuotteita, jotka ovat tulleen perinteisen hammasharjan ja hammastahnan rinnalle. Oxyfresh-hampaidenpuhdistustuotteet annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Harjaamista ei tarvita. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata

Tutustu myös artikkeleihinJos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammaskivi on yleinen vaiva
  Koiran hammaskiven poisto
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona
  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?