Koiran hammaskivi on yleinen koirien vaiva

Koiran hammaskivi on varsin yleinen koirien vaiva. Koiralla, jolla on hammaskiveä, on usein myös muita suun ja hampaiden sairauksia, kuten plakkia tai ientulehdusta. Tieto koiran hampaiden ja suun hoidon tärkeydestä on lisääntynyt ja moni koiranomistaja onkin ryhtynyt kiitettävästi huolehtimaan lemmikkinsä hampaista.

koiran hammaskivi
Puruluut ehkäisevät hammaskiven syntymistä

Koiran hammaskivi on yleinen riesa

Tutkimusten mukaan jopa yli 80 % aikuisista koirista kärsii huonosta suuhygieniasta. Eli neljästä aikuisesta koirasta vain yhdellä on terveet hampaat. Varma merkki siitä, että koiran hampaat vaativat hoitoa, on koiran pahanhajuinen hengitys.

Usein ajatellaan, että koiran hengityksen kuuluukin haista pahalle, koska se syö ja tonkii ulkona kaikkea epämääräistä. Onhan se näinkin, mutta jos koiran henki todella haisee, kannattaa kurkata sen suuhun ja etsiä merkkejä ientulehduksesta tai hammaskivestä.

Ientulehduksen aiheuttaa hampaiden pinnalle kertynyt plakki, joka kovettuessaan muuttuu hammaskiveksi. Ja näitä hammaskiviä eläinlääkärit poistavat työssään päivittäin. Ainoa keino ehkäistä koiran hammaskiveä on pitää koiran suu ja hampaat puhtaana.

Koiran hammaskivi ja huonot hampaat aiheuttavat jatkuvaa kipua

Runsas koiran hammaskivi ja siihen usein liittyvät ientulehdukset ja plakki kielivät pitkään hoitamattomana olleesta koiran suuhygieniasta. Jos koiran suu ja hampaat ovat huonossa kunnossa, voidaan olettaa, että koiralla on ollut jatkuvaa hammassärkyä ja kipua jo pitkään. Koiran hampaiden hoito koiran terveyden ja elämän laadun näkökulmasta on erittäin tärkeää.

Koiran hampaiden kotihoitoon on tarjolla helppo ja nopea Oxyfresh hammasgeeli, joka puhdistaa koiran hampaita ilman harjaamista.

Koiran hammaskiven poisto eläinlääkärillä

Pahimmillaan koiralla on niin paljon hammaskiveä, että koko hammas on ruskean hammaskiven peittämä tai hammaskivi jatkuu jopa hampaasta toiseen. Jos tilanne on päässyt näin pahaksi, koira kannattaa vielä mahdollisimman nopeasti eläinlääkäriin, joka puhdistaa koiran hampaat.

Eläinlääkärin tekemä hampaiden puhdistusta ja hammaskiven poistoa varten koira rauhoitetaan/nukutetaan. Hammaskivi poistetaan ja mahdolliset heiluvat hampaat joudutaan poistamaan. Myös kipulääkkeet ja antibioottikuuri saattavat olla tarpeellisia. Näin ison toimenpiteen jälkeen koiran suu on pitkään kipeä!

Kun koiran hampaat on eläinlääkärillä puhdistettu, hampaiden kotihoito pitää aloittaa HETI. Ei siis kannata odottaa, että  uutta hammaskiveä alkaisi kertymään.

Koiran hampaiden puhdistus kotona

Koiran hampaiden puhdistus on ensiarvoisen tärkeää. Hampaita voi puhdistaa peristeisesti harjaamalla tai sellaisilla hampaidenhoitotuotteilla, joiden käyttö ei vaadi harjaamista.

Hyvästi koiran hammaskivi! Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat tuotteita, jotka annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa! Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh hammasliuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata
  4. Oxyfresh hampaidenhoitosetti, sisältää hammastahnan, hammasliuoksen ja sormiharjat

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran ientulehdus on yleinen sairaus
  Koiran hammashoito voi säästää jopa satoja euroja
  Koiran hammaskiven poisto

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?