Koiranpennun ruokamäärä kasvaa pennun kasvun mukana

koiranpennun ruokamäärä
Koiranpentu tarvitsee energiaa kasvamiseen

Koiranpennun ruokamäärä vaihtelee pennun iän, koon, rodun ja aktiivisuuden mukaan. Lisäksi olosuhteet ja ravinnon energiapitoisuus vaikuttaa pennun tarvitsemaan ravinnon määrään. Näistä syistä ei voida yksiselitteisesti sanoa, mikä on oikea koiranpennun ruokamäärä grammoina tai desilitroina.

Tiedämme kuitenkin, että koiranpennun tarvitsema ruokamäärä kasvaa pennun kasvun mukana ja kun nopein kasvuaika on ohi, koiranpennun tarvitseman energian määrä vähenee.

Sopiva määrä ruokaa pennulle

Koiranpennut tarvitsevat energiapitoisempaa ruokaa kuin aikuiset koirat, sillä kasvuaikana koiranpentu tarvitsee runsaasti energiaa kasvamiseen. Lisäksi koiranpennun päivittäinen ruokamäärä tulee jakaa useaan eri osaan, sillä pennun pieneen vatsaan ei mahdu paljoa ravintoa kerralla eikä pienen koiranpennun herkkää vatsaa ole suunniteltu sulattamaan suuria ruoka-annoksia.

Jos pentukoiralle tarjoillaan varta vasten koiranpennulle tarkoitettua kuivaruokaa, ravinnon annostelu on huomattavasti helpompaa, kuin jos pentukoira syö vaikkapa raakaravintoa, jolloin kaikki pennulle tarjoiltavat raaka-aineet tulee mitata tai punnita erikseen ja kaikista pennun tarvitsemista ravinteista pitää huolehtia erikseen.

Koiranpentujen valmisruoat sisältävät huomattavasti paljon enemmän energiaa kuin aikuisten koirien ruoat. Vaikka penturuokien pusseissa on annostelutaulukko, missä on arvio tietyn kokoisen pennun tarvitsemasta ruokamäärästä, kyse on ainoastaan arviosta, sillä pennun tarvitsemaan ruokamäärään vaikuttavat monet asiat kuten esimerkiksi pennun aktiivisuus, ikä ja rotu.

Koiranpennun ruokinta taulukko CLINIVET penturuoalle

koiranpennun ruokinta taulukko

Sopiva koiranpennun ruokamäärä

Koiranpennun ruokamäärä on sopiva silloin, kun pentu on optimaalisessa kunnossa. Pieni pentu saa olla pentuaikana hieman pyöreävatsainen ja pienelle pennulle voi tarjoilla niin paljon ruokaa kuin pentu jaksaa syödä. Ylipaino ei ole pienten pentujen ongelma, koirien paino-ongelmat tulevat vasta myöhemmällä iällä.

Jos itsellä ei ole tarkkaa tietoa pennun tarvitsemasta ruokamäärästä, kannattaa tarjoilla koiranruokapussissa mainittu ruoka-annos ja säätää annoskokoa pennun ruokahalun mukaan. Koska pentu kasvaa koko ajan, myös pennun tarvitsemat annoskoot kasvavat koko kasvukauden ajan. Se koiranpennun ruokamäärä, mikä tänään on sopiva määrä ruokaa pennulle, voi olla ensi viikolla jo liian pieni.

Hyviä penturuokia koiranpennulle

  1. CLINIVET Puppy on huippulaatuinen penturuoka kaikille koiranpennuille.
  2. CLINIVET Large Puppy on laadukas penturuoka isojen ja jättirotuisten koirien pennuille.

Molemmat sisältävät kaikki tarvittavat ravinteet pennun täysipainoiseen kasvuun ja kehitykseen. 

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ruokinta taulukko
  Koiranpennun hoito on antoisaa ja palkitsevaa
  Ison pennun ruokinta on asia, johon kannattaa panostaa
  Koiranpennun ruokavalio perustuu hyvälaatuiseen lihaan
  Hyvä penturuoka on sijoitus koiran terveyteen ja hyvinvointiin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?