Koiranpennun ruokavalio perustuu hyvälaatuiseen lihaan

koiranpennun ruokavalio
Koiranpennun ruokavalio perustuu lihaan

Koiranpennun ruokavalio koostuu samoista raaka-aineista kuin aikuisen koiran ruokavalio, mutta se on paljon energiapitoisempaa. Pennun ravinnossa on tärkeää, että ruoka on helposti sulavaa, vatsaystävällistä ja siinä on kaikki koiranpennun kasvamiseen ja oikeassa suhteessa sen tasapainoiseen kehitykseen tarvitsemat ravinteet.

Koiranpennun ruokavalio perustuu hyvälaatuiseen lihaan

Koiranpentu tarvitsee kasvaakseen paljon hyvälaatuisia proteiineja. Hyvä proteiininlähde on liha ja lihoista kananliha on ruokakunnan eliittiä. Lisäksi kana on helposti sulavaa ravintoa ja erittäin maukasta. Myös kala on erittäin suositeltavaa. Nämä valkoiset lihat ovat erittäin terveellisiä. CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy sisältävät molemmat kanaa ja kalaa.

Penturuokien hyvälaatuiset rasvat ja öljyt

Lihan lisäksi pentu tarvitsee tasapainoiseen kehitykseen myös hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä. Sen lisäksi, että rasvat ja öljyt sisältävät energiaa, pentu saa niistä myös tärkeitä voiteluaineita iholle, turkille, rustoille ja nivelille sekä aivojen ja näkökyvyn kehittymiseen ja oppimiseen tarvittavia omega-3 DHA -rasvahappoja.

Koiranpennun ruokavalio ja ravinteet

Kasvava koiranpentu tarvitsee sen nopeana kasvuaikana paljon tärkeitä ravinteita, jotka tukevat pennun tasapainoista kasvua ja ehkäisevät kasvuaikana muodostuvien kasvuhäiriöiden syntymistä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä jo syntyneitä kasvuhäiriöitä ei pysty enää jälkeenpäin korjaamaan. Jos koiran etujalat vääntyvät kasvuaikana vinoon ravintoköyhän ravinnon vuoksi, tilannetta ei voi siis aikuisena enää korjata. Muita tunnetuimpia kasvuhäiriöitä ovat lonkkanivelen ja kyynärnivelen kasvuhäiriöt.

Monet tärkeät ravinteet ovat riippuvaisia toisistaan, yhden ravinteen olemassa olo on edellytys toisen imeytymiselle ja joidenkin ravinteiden keskinäinen suhde on tärkeämpää kuin niiden määrä. Siksi purkista lisätty yksittäinen ravinne saattaa olla haitallista ja aiheuttaa samoja oireita kuin ravinteiden puutos. Tästä syystä korkealaatuinen penturuoka on sijoitus koiran tulevaisuuteen eikä laadukasta penturuokaa voi korvata purkkeihin pakatuilla lisäravinteilla.

Laadukas penturuoka ehkäisee kasvuhäiriöiden syntymisen

CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy ovat huippulaatuisia täysravintoja koiranpennuille. Molemmat penturuoat sisältävät kaikki tarvittavat ravinteet pennun täysipainoiseen kasvuun ja kehitykseen. CLINIVET Puppy on loistava valinta kaikkien rotujen koiranpennuille, isojen ja jättirotuisten koirien pennuille sopiva vaihtoehto on CLINIVET Large Puppy.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Terveellinen pentukoiran ruoka
  Ison pennun ruokinta on asia, johon kannattaa panostaa
  Hyvä penturuoka on sijoitus koiran terveyteen ja hyvinvointiin
  Koiranpennun ruokamäärä kasvaa pennun mukana

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?