Koiranruokatesti – senioriruokaa vai kevytruokaa

Koiranruokatesti
Labradorinnoutaja lihoo helposti

Koiranruokatesti, johon lähdimme veteraani-iän kynnyksellä olevan labradorinnoutajani Lakun kanssa mukaan kokeilemaan uusia koiranruokia. Vertailussa olivat mukana seniori-ikäisille koirille tarkoitettu CLINIVET Adult Senior ja ylipainoisille koirille tarkoitettu CLINIVET Adult Light. Nämä kaksi kuivaruokaa valikoituivat mukaan koiranruokatestiin siksi, että koirani alkaa jo olla seniori-iässä ja koska painontarkkailu on kiinteä osa lähes jokaisen labradorinnoutajan omistajan elämää. Kuten monet labradorien omistajat tietävät, labukka lihoo jo siitä, kun sille sanoo ”ruoka”. Niin myös omani. Ehkä vain kuvittelen, mutta olen tullut siihen tulokseen, että labradorin lihavuusgeeni tulee sille jo emonmaidon mukana. Sen suurempaa tarvetta  painonpudotukseen koiralla ei ole, mutta jatkuvasta painontarkkailusta on tullut vuosien varrella meidän jokapäiväinen ohjelmanumero.

Koiranruokatesti – näin se sujui

Molemmat testattavana olleet koiranruoat sisälsivät kanalihaa ja ruskeaa riisiä, joten perusraaka-aineet kummassakin olivat samat. Lisäksi molemmissa oli mukana ihon ja turkin hyvinvointia edistävät omegat ja nivelten voiteluaineina toimivat glukosamiini, MSM ja kondroitiinisulfaatti. Tasoissa mentiin vielä tässä vaiheessa. Ruokien energiapitoisuuksissa tulikin jo esiin eroja. Senioriruoka sisälsi rasvaa 12% ja kevytruoka 5%. Noin alhaisella rasvaprosentilla voidaan puhua jo todellisesta laihdutusruoasta. Kaloreita senioriruoassa oli siis jonkin verran enemmän kuin kevytruoassa. Entäpä maistuvuus. Molempien ruokien maistuvuus oli erittäin hyvä ja laihisnappulat upposivat ihan myös treeneissä makupaloina.

Pakkaus oli molemmissa tyylikäs valkoinen, ehkä jopa kliininen, mikä sopii kuitenkin varsin hyvin CLINIVET-merkin “eläinlääkäreiden suosittelema koiranruoka” -imagoon. Nappulakoko oli mukava, sen verran isot papanat, että koiran pitää tehdä töitä hampaillaan, mutta kuitenkin kohtuullisen kokoiset raksut sopivat myös pienemmän koiran suuhun. Tuoksu oli mieto. Molempia ruokia oli myynnissä 4 kg ja 14 kg pusseissa ja molemmissa sama hinta. Edullisuus yllätti.

Tämä koiranruokatesti keski kolme kuukautta ja nämä testiruoat olivat päivittäisessä käytössä koko sen ajan, jotta mahdolliset muutokset koirassa ehtisivät tulla esiin. Ja toden totta, kolmen kuukauden jälkeen testijakson jälkeen kauan kadoksissa ollut vyötärö löytyi kuin löytyikin. Lisäksi iho ja turkki olivat kesän merivedessä pulikoinnin jälkeenkin hyvässä kunnossa, vatsan toiminta moitteetonta ja jätöksetkin kohtuullisen kokoisia, joten niin koira kuin omistajakin voivat olla tyytyväisiä.

Vaikka molemmat koiranruokatestissä olleista koiranruoista vaikuttivat sopivilta vaihtoehdoilta,  CLINIVET Adult Light jäi meille päivittäiseen käyttöön alhaisemman rasvapitoisuuden vuoksi. Lisänä annamme kotimaista Lyder Light ja vanhenevan koiran nivelille tarkoitettua Lyder Nivel märkäruokaa.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ylipaino on terveysriski
  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvälaatuisista raaka-aineista

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi