Terveellinen pentukoiran ruoka

pentukoiran ruoka
Kasvava pentu tarvitsee laadukasta ravintoa

Pentukoiran ruoka poikkeaa aikuisen koiran ruoasta siten, että se sisältää kasvavan pennun tarpeisiin nähden riittävästi energiaa ja hyvälaatuisia proteiineja sekä tasapainoisessa suhteessa kaikkia ravinteita, joita kasvava pentu tarvitsee tasapainoiseen kehitykseen.

Pentukoiran ruoka sisältää hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä

Kun puhutaan koiranpennun ravinnosta tai koirien ravinnosta yleensäkin, kiinnitetään paljon huomiota ruoan sisältämän rasvan määrään. Ehkä jopa tärkeämpää kuin rasvan määrä, on ruoan sisältämän rasvan laatu. Korkealaatuiset rasvat ja öljyt imeytyvät hyvin ja pentu saa niistä energiaa. Lisäksi ne voitelevat pennun kasvavia ja kehittyviä niveliä ja rustoja sekä pitävät pennun ihon ja turkin joustavana. Hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä saa mm. kanasta, rasvaisista kaloista, kalaöljystä ja pellavasta.

Pentukoiran ruoka sisältää runsaasti helposti sulavaa lihaa

Lihasta peräisin oleville proteiineilla on koiranpennun ruoassa tärkeä merkitys. Myös kasveista saa proteiineja, mutta ne eivät vastaa lihan proteiineja. Proteiineja tarvitaan solujen rakennusaineeksi ja kasvavassa iässä oleva pentukoira tarvitsee niitä kasvamiseen. Koska pienen pennun vatsa ja suolisto on vielä herkkä, helposti sulava ja vatsaystävällinen liha on paras vaihtoehto.

Hyvänlaatuisia, helposti sulavia lihaproteiineja saa mm. kananlihasta ja kalasta. CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy -penturuoat sisältävät molemmat korkealaatuista kanaa ja kalaa.

Oikea määrä ravinteita oikeassa suhteessa

Vaikka vitamiinien ja kivennäis- ja hivenaineiden osuus on vain pieni osa ravinnon kokonaispainosta ja näiden lista koiranruokapussissa on usein pitempi kuin varsinaisten raaka-aineiden lista. On tärkeää, että pentukoiran ruoka sisältää oikean määrän kaikkia tarvittavia ravinteita juuri oikeassa suhteessa.

Kivennäisaineiden suhde vaikuttaa niiden imeytymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että toisen kivennäisaineen liiallinen saanti heikentää toisen imeytymistä. Erityisen tärkeä on kalsiumin ja fosforin saannin oikea suhde. Ravinteiden puutos on yhtä haitallista kuin niiden yliannostuskin, joten lisäravinteiden lisäämistä ravintoon ilman tarkempia tutkimuksia ei suositella.

Täysipainoisen, korkealaatuisen ravinnon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Purkista lisätty yksittäinen vitamiini tai nivelten korjaaja ei voi koskaan korvata luonnollista, laadukasta ravintoa ja ravinnosta saatujen ravinteiden imeytymistä. CLINIVET Puppy ja CLINIVET Large Puppy -penturuoat sisältävät kaiken, mitä koiranpentu tarvitsee eikä mitään sellaista, mitä ei tarvita.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Hyvä penturuoka on sijoitus koiran terveyteen
  Koiranpennun ruokavalio perustuu hyvälaatuiseen lihaan
  Ison pennun ruokinta on asia, johon kannattaa paneutua 
  Koiranpennun ruokamäärä kasvaa pennun mukana

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Valmistusmaa: Pohjois-Irlanti.