vehnätön koiranruoka

Vehnäton koiranruoka on minun valinta

Vehnätön koiranruoka saattaa nopeasti helpottaa monien allergisista oireista kärsivien lemmikkien oloa. Monet koirat kärsivät epämääräisistä iho-ongelmista, toistuvista hiivatulehduksista, varpaanvälien tulehduksista tai vatsaongelmista. Lisäksi jotkut rodut ovat muita alttiimpia tällaisille allergiaan viittaaville ongelmille.

Minkälainen on hyvä vehnätön koiranruoka

Hyvän koiranruoan tunnistaa siitä, että sen valmistamiseen on käytetty korkealaatuisia, ihmisravinnoksi luokiteltuja raaka-aineita.

Hyvän koiranruoan pääraaka-aine on aina liha, mistä koira saa proteiineja. Lisäksi siinä korkealatuisia rasvoja, kana-, kala- ja/tai pellavansiemenöljyä, joista koira saa elintärkeitä rasvahappoja. Näiden lisäksi hyvä koiranruoka sisältää joko pelkästään kasviksia tai viljoja ja kasviksia.

Viljoista koira saa hiilihydraatteja, jotka eivät ole koiralle yhtä tärkeitä ravintoaineita kuin proteiinit ja rasvat, mutta hyvälaatuisia hiilihydraatteja koira saa esimerkiksi ruskeasta riisistä ja kaurasta. Ruskea riisi sisältää runsaasti erilaisia kivennäis- ja hivenaineita ja kaura taas on todellinen vatsan hellijä. Nämä molemmat tasapainottavat koiran sokeriarvoja ja pitävät koiran kylläisenä pitkään. Näitä hyviä ominaisuuksia ei ole esimerkiksi vehnässä. Siksi vehnää voidaan pitää heikkolaatuisena hiilihydraattien lähteenä, mutta koska se on edullista ja koirat sitä syövät, sitä löytyy monista koiranruoista.

Kokonaan viljaton tai laadukas vehnätön koiranruoka?

Lienee lähinnä makuasia, minkälaisella reseptillä valmistetun ruoan kukin koiranomistaja lemmikilleen valitsee. Joidenkin mielestä ruskeaa riisiä ja kauraa sisältävät ruoat sopivat vallan mainiosti omalle koiralle, toiset taas pitävät parempana vaihtoehtona täysin viljatonta ruokaa. Sen sijaan tiedon lisääntyessä vehnättömyys alkaa olla jo niitä perusvaatimuksia, joita monet lemmikkien omistajat koiranruoalle asettavat, sillä vehnä sisältää gluteenia. Kaura ja ruskea riisi sen sijaan ovat gluuteenittomia.

CLINIVET -koiranruokasarjan kaikki ruoat ovat vehnättömiä. Nämä sisältävät ruskeaa riisiä. Näiden lisäksi valikoimassa on myös täysin viljattomat CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Grain Free Sensitive Fish, jotka sopivat kaikenkokoisille ja kaikenrotuisille koirille.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Edullinen viljaton koiranruoka
  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Herkkävatsainen koiran ja sopiva ruoka
  Koiran närästys ja oikea ruoka