Vehnätön koiranruoka avuksi allergisiin oireisiin

Vehnätön koiranruoka saattaa nopeasti helpottaa monien allergisista oireista kärsivien koirien oloa. Monet koirat kärsivät epämääräisistä iho-ongelmista, toistuvista hiivatulehduksista, tassujen ja varpaanvälien tulehduksista tai vatsaongelmista. Lisäksi jotkut rodut ovat muita alttiimpia tällaisille allergiaan viittaaville ongelmille.

vehnätön koiranruoka
Vehnätön koiranruoka on minun valinta

Minkälainen on hyvä koiranruoka

Hyvän koiranruoan tunnistaa siitä, että ruoan valmistamiseen on käytetty korkealaatuisia, ihmisravinnoksi luokiteltuja raaka-aineita.

Hyvän koiranruoan pääraaka-aine on aina liha, mistä koira saa proteiineja. Lisäksi siinä korkealaatuisia rasvoja, kana-, kala- ja/tai pellavansiemenöljyä, joista koira saa elintärkeitä omega rasvahappoja. Näiden lisäksi hyvä koiranruoka sisältää joko pelkästään kasviksia tai kasvisten lisäksi hyvälaatuisia viljoja.

Viljoista koira saa hiilihydraatteja, jotka eivät ole koiralle aivan yhtä tärkeitä ravintoaineita kuin proteiinit ja rasvat, mutta hyvälaatuisia hiilihydraatteja koira saa esimerkiksi ruskeasta riisistä ja kaurasta. Ruskea riisi sisältää runsaasti erilaisia kivennäis- ja hivenaineita ja kaura taas tunnetaan todellisena vatsan hellijänä.

Nämä hyvät hiilihydraatit tasapainottavat koiran sokeriarvoja ja pitävät koiran kylläisenä pitkään. Näitä hyviä ominaisuuksia ei ole esimerkiksi vehnässä. Siksi vehnää voidaan pitää heikkolaatuisena hiilihydraattien lähteenä, mutta koska se on edullista ja koirat sitä syövät, sitä löytyy monista koiranruoista.

Kokonaan viljaton tai laadukas vehnätön koiranruoka?

Lienee lähinnä makuasia, minkälaisella reseptillä valmistetun ruoan kukin koiranomistaja lemmikilleen valitsee. Joidenkin mielestä ruskeaa riisiä ja kauraa sisältävät ruoat sopivat vallan mainiosti omalle koiralle, toiset taas pitävät parempana vaihtoehtona täysin viljatonta ruokaa. Sen sijaan tiedon lisääntyessä vehnättömyys alkaa olla jo niitä perusvaatimuksia, joita monet lemmikkien omistajat koiranruoalle asettavat, sillä vehnä sisältää gluteenia. Kaura ja ruskea riisi sen sijaan ovat gluteenittomia.

CLINIVET -koiranruokasarjan ja kotimaisen Lyder koiranruokasarjan kaikki ruoat ovat vehnättömiä.

Täysin viljattomia koiranruokia ovat:

  1. CLINIVET Grain Free Chicken, viljaton kanaruoka kaikille koirille
  2. CLINIVET Grain Free Sensitive Fish, viljaton kalaruoka kaikille koirille, myös erityisen herkälle koiralle
  3. Kotimainen Lyder Vatsa, viljaton täysravinto kaikille aikuisille koirille, erityisesti herkkävatsaiselle koiralle

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Edullinen viljaton koiranruoka
  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Herkkävatsainen koiran ja sopiva ruoka
  Koiran närästys ja oikea ruoka
  Furunkuloosi eli tassutulehdus

Yhteistyössä: lyderpetfood