Jackrusselinterrieri

Jackrusselinterrieri

Jackrusselinterrieri eli “russeli” on toimelias pieni terrieri, joka on erittäin suosittu seurakoira. Rotu on kehitetty maanalaiseen työskentelyyn, mutta kätevän kokonsa ja helppohoitoisuuden vuoksi se sopii mainiosti myös seurakoiraksi kaupunkikoteihin. Rodun suosiosta kertoo se, että Suomessa se on 10 eniten rekisteröidyn koirarodun joukossa ja eniten rekisteröity terrieri.

Jackrusselin turkin pääväri on aina valkoinen. Väritys voi olla valkoinen ruskein merkein, valkoinen mustin merkein tai valkoinen ruskein ja mustin merkein eli tricolor. Karvan laatu voi olla karkeaa, puolikarkeaa tai sileää. Karkea ja puolikarkea turkki vaatii säännöllistä trimmausta, mutta sileälle turkille riittää pelkkä harjaus.

Jackrusselinterrieri omaa toimeliaan luonteen

Koska russeli on luonteeltaan toimelias ja aktiivinen rotu, se sopii parhaiten perheeseen, missä ollaan koiran tavoin toimeliaita ja aktiivisia. Ulkoilevalle ja liikkuvalle omistajalle jackrusselinterrieri on loistava lenkkikaveri. Koska rotu on aikanaan jalostettu metsästykseen, joillakin yksilöillä voi edelleen olla riistavietti tallessa. Aktiivinen russelin kaipaa tekemistä ja tekemisen puute voi laukaista koirassa ei-toivottua käyttäytymistä.

Jackrusselinterrieri ja harrastukset

Russelin kanssa voi harrastaa monenlaisia asioita. Näyttelyissä rotu on tavallisesti runsaslukuisesti edustettuna ja näyttelypaikoilla on mahdollisuus nähdä rodun eri värit ja tutustua rotuun paremmin. Jackrusselinterrierin kanssa voi harrastaa myös vaikkapa agilityä tai erilaisia nose-work-lajeja tai rodun alkuperäisen terkoituksen mukaisia metsästyslajeja. Russeleita näkee silloin tällöin osallistuvan myös koiratanssiin tai muihin harvinaisempiin koiraharrastuksiin.

Jackrusselin korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös jackrusselinterrieri tarvitsee korkealaatuista tarvintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Hyvälaatuinen ruoka tukee aktiivisen koiran lihasten jaksamista ja ihon ja turkin hyvinvointia. Lisäksi korkealaatuinen ravinto pitää nälän pitkään loitolla ja ehkäisee tehokkaasti ylipainon syntymistä.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Omega3- ja omega6-rasvahappojen merkitys koiralle
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla jackrusselinterrieri? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi