Kääpiösnautseri

Kääpiösnautseri

Kääpiösnautseri eli “käppänä” on pieni, karkeakarvainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty rottakoiraksi. Nykyään tämä parrakas rotu on suosittu seurakoira ja rodun suosiosta kertoo se, että Suomessa kääpiösnautseri on 10 eniten rekisteröidyn koirarodun joukossa.

Kääpiösnautserin ulkonäkö on sama kuin keskikokoisella snautserilla, mutta se on kooltaan pienempi. Karkeakarvainen käppänä on trimmattava rotu ja turkki vaatii säännöllistä trimmausta muutaman kerran vuodessa. Turkin värejä on useita; kuvassa on musta, mutta myös valkoinen, suola ja pippuri ja musta-hopea ovat sallittuja värejä.

Aktiivisena ja toimeliaana rotuna kääpiösnautseri soveltuu monenlaisiin harrastuksiin ja nautii liikunnasta.

Kääpiösnautseri omaa toimeliaan luonteen

Pienestä koostaan huolimatta rotu on vanttera ja kestävä. Koska käppänä on luonteeltaan toimelias ja aktiivinen, se sopii parhaiten perheeseen, missä ollaan koiran tavoin toimeliaita ja aktiivisia. Ulkoilevalle ja liikkuvalle omistajalle kääpiösnautseri on loistava lenkkikaveri. Koska rotu on aikanaan jalostettu rottakoiraksi, monella yksilöillä voi edelleen olla rottakoiran vietit tallessa. Aktiivinen käppänä kaipaa tekemistä ja tekemisen puute voi laukaista koirassa ei-toivottua käyttäytymistä. Jotkut käppänät ovat verrattain haukkuherkkiä, mikä kannattaa huomioida jo siinä vaiheessa, kun koiran hankkiminen on vasta suunnitelmissa.

Kääpiösnautseri ja harrastukset

Kääpiösnautserin kanssa voi harrastaa monenlaisia asioita. Näyttelyissä rotu on tavallisesti runsaslukuisesti edustettuna ja näyttelypaikoilla on mahdollisuus nähdä rodun eri värit ja tutustua rotuun paremmin. Kääpiösnautserin kanssa voi harrastaa myös vaikkapa agilityä tai erilaisia nose-work-lajeja tai rodun alkuperäisen tarkoituksen mukaista verijälkeä.

Kääpiösnautserin korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös käppänä tarvitsee korkealaatuista tarvintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Hyvälaatuinen ruoka tukee aktiivisen koiran lihasten jaksamista ja ihon ja turkin hyvinvointia. Lisäksi korkealaatuinen ravinto pitää nälän pitkään loitolla ja ehkäisee tehokkaasti ylipainon syntymistä.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Omega3- ja omega6-rasvahappojen merkitys koiralle
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla kääpiösnautseri? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi