fbpx

koira laihtuu

Koira laihtuu – milloin on syytä huolestua?

Jos koira laihtuu ilman näkyvää syytä, on aina syytä pohtia mistä laihtuminen voi johtua.

  • Onko koira laihtunut nopeasti vai onko kilot karisseet vähitellen pidemmän ajan kuluessa?
  • Onko koira nuori vai iäkäs?
  • Onko koiran ruokavaliossa tapahtunut muutoksia?
  • Vaikuttaako koira sairaalta?

Koira laihtuu vaikka se syö hyvin

Jos koira syö hyvällä ruokahalulla normaalin kokoisia ruoka-annoksia ja sen koiran paino putoaa, tilanne ei ole normaali. Ilman syytä laihtuvan koiran kanssa ei kannata odottaa, että koiran vointi paranee itsestään, vaan on syytä saman tien selvittää, mistä koiran laihtuminen johtuu.

Aivan ensimmäisenä kannattaa tarkistaa koiran ruokavalio. Onko koiran ruoka vaihtunut vai onko ruoka samaa, jolla koira on aiemmin pysynyt hyvässä kunnossa ja normaalin painoisena. Jos koiran ruokavalio on muuttunut, syynä koiran laihtumiseen saattaa olla heikkolaatuinen ruoka, joka on hyvin yleinen syy siihen, että koira ei voi hyvin ja koira laihtuu.

Tällainen huonolaatuinen koiranruoka voi olla kokonaan koiralle sopimatonta ruokaa tai se on valmistettu huonolaatuisista raaka-aineista. Huonolaatuinen koiranruoka saattaa tuoteselosteen mukaan sisältää kaikki koiran tarvitsemat ravinteet, mutta ne eivät imeydy koiran suolistossa. Ei ole myöskään tavatonta, että huonolaatuisesta koiranruoasta löytyy vaikkapa varastopunkkeja tai hometta. On varmaan sanomattakin selvää, että tällainen ruoka ei ole koiralle sopivaa ja voi olla syynä koiran laihtumiseen.

Mikäli koira laihtuu eikä ruokavaliossa ole tapahtunut muutosta, on hyvä tarkistaa onko tutun koiranruoan resepti muuttunut.

CLINIVET Grain Free Chicken on viljaton, korkealaatuinen koiranruoka, joka imeytyy hyvin. Jos koiran ruoka on vaihdettu hyvälaatuiseen ja koiran loishäädöt ovat ajan tasalla, eikä paino ala nopeasti nousta, on syytä tutkituttaa koira eläinlääkärissä.

Vanha koira laihtuu

Jos koira on jo iäkäs, sen painon putoaminen saattaa johtua ikääntymiseen liittyvistä ilmiöistä. Ikääntyvän koiran aineenvaihdunta hidastuu ja usein koiran lihaskunto alkaa heiketä. Tästä syystä seniori-ikäisen koiran ravinnossa tulisi olla paljon hyvälaatuisia proteiineja, joita vanheneva koira tarvitsee pysyäkseen hyväkuntoisena. Proteiinien määrä ei kuitenkaan koskaan korvaa proteiinien laatua ja siksi koiran ikääntyessä sille kannattaa tarjoilla hyvälaatuista, varta vasten seniori-ikäisille koirille tarkoitettua ravintoa, joissa proteiinien laatu on ensiluokkaista.

CLINIVET Adult Senior on seniori-ikäisten koirien oma ruoka, joka sisältää paljon korkealaatuisia proteiineja, jotka ehkäisevät tehokkaasti vanhan koiran lihasmassan heikkenemistä.

Kun koira laihtuu – onko se sairas?

Jos koira laihtuu siitä huolimatta, että sen ruokavalio on tarkistettu kuten aiemmin kerrottiin ja koiran loishäädöt ovat kunnossa, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Jos koiran laihtumiseen liittyy oksentelua, kipua tai muita oireita, koira tulee pikaisesti viedä eläinlääkäriin. Nämä oireet voivat johtua jostain sairaudesta, vaikkapa vakavasta suolisto- tai haimasairaudesta, eivätkä parane itsestään. Lisäksi ne ovat koiralle erittäin tuskallisia ja koiran tervedelle vaarallisia.

Hyvin imeytyvä koiranruoka

CLINIVET on laadukas koiranruokasarja ja siitä löytyy sopiva koiranruoka jokaiselle koiralle. Myös erityistarpeisiin. CLINIVET koiranruoat sisältävät prebiootteja, jotka tukevat ja tasapainottavat suolistobakteerikannan tervettä toimintaa ja parantavat ruoansulatusta. CLINIVET on myös erittäin hyvin imeytyvä koiranruoka. Ruoan hyvä imeytyvyys onkin erittäin tärkeää silloin, kun koira on menettänyt painoa.

Ruokasuositukset

  1. CLINIVET Grain Free Chicken on viljaton koiranruoka, joka imeytyy hyvin
  2. CLINIVET Sensitive Fish on hyvin imeytyvä, viljaton koiranruoka, joka sopii myös erittäin herkälle koiralle
  3. CLINIVET Adult Senior on vehnätön, hyvin imeytyvä koiranruoka seniori-ikäiselle koiralle

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Mitä ruokaa koiralle kannattaa antaa
  Minkälainen on paras koiranruoka?
  Koiran haiman vajaatoiminta etenee asteittain
  Mikä neuvoksi kun vanha koira ei syö

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?