Koiran hampaiden harjaus

koiran hampaiden harjaus
Koiran hampaiden harjaus pitää hammaskiven loitolla.

Koiran hampaiden harjaus on yleistynyt viime vuosien aikana, kun tieto koiran hampaiden puhdistuksen tärkeydestä on tavoittanut monet lemmikkien omistajat.

Miksi koiran hampaiden harjaus on niin tärkeää?

Hyväkuntoiset hampaat ja terve suu vaikuttavat kokonaisvaltaisesti koiran hyvinvointiin ja elämänlaatuun.

Likaiset, plakin ja hammaskiven peittämät hampaat ja tulehtuneet ikenet aiheuttavat koiralle jatkuvaa särkyä ja kipua ja vaikeuttavat koiran elämää ja altistavat sen monelle vakavalle sairaudelle.

Miten koiran hampaat harjataan?

Koiran hampaiden harjaus tulisi aloittaa jo pentuna kun maitohampaat vaihtuvat pysyviin hampaisiin. Hampaat harjataan päivittäin pienellä, koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja koirien omalla hammastahnalla. Kuten kaikki hoitotoimenpiteet, myös hampaiden hoito tulisi tehdä kiireettömästi, rauhallisessa ympäristössä. Hampaat harjataan kuten ihmisten hampaat, kaikki pinnat erikseen. Työn suorittamista helpottaa huomattavasti, jos koira on pennusta alkaen tottunut hoitotoimenpiteisiin ja siihen, että sen kuonoa ja suuta kosketellaan. Mutta totuttelua ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa!

Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa tehokkaasti hampaita ilman harjaamista. Nykyaikainen. Kokeilemisen arvoinen uutuus!

Jos koiran hampaiden harjaus ei onnistu?

Hyvista aikeista huolimatta hampaiden harjaus ei aina onnistu. Yleisin syy epäonnistuneisiin yrityksiin on se, että koira temppuilee niin, että omistajan voimat tai huumorintaju loppuu kesken. Lisäksi pienten rotujen suut on niin pieniä ja leuat kapeita, että hammasharjalla on vaikea ylettyä hankaliin takahampaisiin. Myös erilaiset elämäntilanteet, kuten kiire, lomat, matkat tai sairaudet ovat tavanomaisia esteitä koiran hampaiden säännölliselle hoidolle.

Oxyfresh hammasgeeli ja Oxyfresh hammassuihke ovat nykyaikaisia tuotteita koiran hampaiden puhdistukseen. Ne annostellaan suoraan koiran suuhun ja jätetään vaikuttamaan. Helppoa ja nopeaa!

Lisäksi on saatavana koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos, jota voi käyttää yksinään tai yhdessä geelin tai suihkeen kanssa tehostamassa vaikutusta.

Täsmätuotteet koiran hampaiden hoitoon kotona

  1. Oxyfresh hammasgeeli, annostellaan sormella koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  2. Oxyfresh hammassuihke, suihkutetaan suoraan pullosta koiran suuhun, ei tarvitse harjata
  3. Oxyfresh liuos, annostellaan koiran juomaveteen, ei tarvitse harjata

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaa
  Koiran pahanhajuinen hengitys
  Koiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista
  Koiran hampaiden pesu
  Onnistuuko koiran hammaskiven poisto kotona?

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?