koiran hampaiden harjaus

Koiran hampaiden harjaus pitää hammaskiven loitolla.

Koiran hampaiden harjaus on lisääntynyt viime vuosien aikana, kun tieto hampaiden puhdistuksen tärkeydestä on tavoittanut monet lemmikkien omistajat.

Miksi koiran hampaiden harjaus on niin tärkeää?

Hyväkuntoiset hampaat ja terve suu vaikuttavat kokonaisvaltaisesti koiran hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Likaiset, plakin ja hammaskiven peittämät hampaat ja tulehtuneet ikenet aiheuttavat koiralle jatkuvaa särkyä ja kipua ja vaikeuttavat koiran elämää ja altistavat sen monelle vakavalle sairaudelle.

Miten koiran hampaat harjataan?

Koiran hampaiden harjaus tulisi aloittaa heti kun maitohampaat vaihtuvat pysyviin hampaisiin. Hampaat harjataan päivittäin pienellä, koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja koirien omalla hammastahnalla. Kuten kaikki hoitotoimenpiteet, myös hampaiden hoito tulisi tehdä kiireettömästi, rauhallisessa ympäristössä. Hampaat harjataan kuten ihmisten hampaat, kaikki pinnat erikseen. Työn suorittamista helpottaa huomattavasti, jos koira on pennusta alkaen tottunut hoitotoimenpiteisiin ja siihen, että sen kuonoa ja suuta kosketellaan. Mutta totuttelua ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa!

Jos hampaiden harjaus ei onnistu?

Hyvista aikeista huolimatta koiran hampaiden harjaus ei aina onnistu. Yleisin syy epäonnistuneisiin yrityksiin on se, että koira temppuilee niin, että omistajan voimat tai huumorintaju loppuu kesken. Lisäksi pienten rotujen suut on niin pieniä ja leuat kapeita, että hammasharjalla on vaikea ylettyä hankaliin takahampaisiin. Myös erilaiset elämäntilanteet, kuten kiire, lomat, matkat tai sairaudet ovat tavanomaisia esteitä koiran hampaiden säännölliselle hoidolle.

Koiran hampaiden puhdistus onnistuu myös PetzLife hammasgeelin avulla, joka toimii ilman harjaamista. Hammasgeeli pitää tehokkaasti koiran hampaat puhtaana ja taistelee plakkia, hammaskiveä ja ientulehdusta vastaan sekä raikastaa hengitystä. Päivittäiseen käyttöön tarkoitettu PetzLife hammasgeeli sopii kaikille koirille. Geeli annostellaan suoraan koiran suuhun eikä harjaamista tarvita. Geeli leviää syljen mukana kaikkialle ikeniin ja hampaisiin, myös hankaliin takahampaisiin. Saatavana myös kätevänä suihkeena.

Tutustu myös artikkeleihin Koiran hampaiden hoito kotona säästää rahaaKoiran pahanhajuinen hengitysKoiran hammaskiven ehkäisy on helppoa ja edullista ja Koiran hampaiden pesu.

 • PetzLife Hammasgeeli - koirien ja kissojen hammaskiven hoitoon

  PetzLife Hammasgeeli – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
  39,90
 • koiran hammaskivi

  PetzLife Hammassuihke – Hammaskiven hoitoon

  Arvostelu tuotteesta: 4.94 / 5
  39,9079,80