Koiran vähärasvainen ruokavalio

koiran vähärasvainen ruokavalio
Koiran vähärasvainen ruokavalio auttaa pitämään liiat kilot kurissa

Koiran vähärasvainen ruokavalio ei ole tarkoitettu ainoastaan ylipainoisille koirille, vaan se on monelle muullekin koiralle ihanteellinen vaihtoehto. Koiran vähärasvainen kevytruoka sopii painonhallinnan lisäksi myös muille koirille, jotka tarvitsevat esimerkiksi jonkin sairauden tai vaivan takia vähärasvaista ravintoa.

Toisin kuin usein luullaan, vähärasvaisen ruoan ei tarvitse olla epäterveellistä tai pahan makuista. Valitsemalla laadukkaista raaka-aineista valmistettu kevytruoan, myös laihdutusruoka voi olla terveellistä ja herkullista.

CLINIVET Adult Light ja kotimainen Lyder Light ovat vähärasvaisia maistuvia dieettiruokia koiralle.

Kenelle koiran vähärasvainen ruokavalio sopii?

  1. Koiran ylipainon hoitoon
  2. Koiran ylipainon ennaltaehkäisyyn
  3. Närästyksestä kärsivälle koiralle
  4. Löysästä ulosteesta kärsivälle koiralle
  5. Haima-ongelmista kärsivälle koiralle eläinlääkärin ohjeiden mukaan

Milloin koira tarvitsee vähärasvaista ruokaa?

Vähärasvainen ruokavalio on paikallaan, aina kun koiran vyötärölle on kertynyt ylimääräisiä senttejä. Ylipainoiset koirat ovat katukuvassa varsin tavallinen näky, sillä tutkimusten mukaan lähes puolet koirista kantaa mukanaan ylimääräisiä kiloja. Lihavuus heikentää koiran hyvinvointia ja altistaa koiran monelle vakavalle sairaudelle.

Kun koiran vanhenee, sen aineenvaihdunta hidastuu. Tästä syystä vähärasvainen ruoka seniori-ikäisille koirille on usein tarpeen, vaikka koiralla ei olisi nuoruusvuosina ollut paino-ongelmia. CLINIVET Adult Senior on vanhenevan koiran oma senioriruoka, joka sisältää vähemmän rasvaa kuin aikuisen koiran ruoat ja on kehitetty vanhenevan koiran erityistarpeisiin.

Vähäkalorinen koiranruoka saattaa olla tarpeen myös koiran sairastaessa tai toipilasaikana tai jos muusta syystä koiran liikkuminen ja energian kulutus on vähäistä. Yleisimpiä sairauksia ja vaivoja, jolloin koiralle suositellaan kevyttä ruokaa ovat haiman sairaudet, närästys, löysä uloste ja ripuli. Myös jonkin tapaturman tai onnettomuuden takia lepoon määrätty koira saattaa tarvita vähärasvaista ruokaa painon nousun ehkäisyyn.

Minkälainen on koiran vähärasvainen ruokavalio?

Kuten kaikki muutkin koiranruoat, myös kevytruoan tulee perustua korkealaatuiseen lihaan. Hyvälaatuisia lihoja ovat esimerkiksi kananliha ja kalanliha, sillä niistä koira saa terveellisiä lihaproteiineja.

Vähärasvaisen koiranruoan pitää sisältää myös hyviä, terveellisiä öljyjä ja rasvoja, sillä ne ovat ensiarvoisen tärkeitä koiran terveydelle ja hyvinvoinnille. Rasvojen tehtävä on esimerkiksi huolehtia koiran nivelten ja rustojen hyvinvoinnista, pitää ne liikkuvina ja terveinä myös vanhemmalla iällä.

Proteiinien ja rasvojen laadulla on suurempi merkitys koiran terveyteen kuin niiden määrällä. Hyviä, terveellisiä proteiineja, rasvoja ja öljyjä koira saa kananlihaa ja/tai rasvaisia kaloja sisältävistä koiranruoista.

Terveellinen ja maistuva koiran vähärasvainen ruokavalio

  1. CLINIVET Adult Light on markkinoiden vähärasvaisin koiran kuivaruoka, joka sopii kaikille aikuisille koirille
  2. Lyder Light on kotimainen, vähärasvainen erikoisruoka koiralle. Sitä voi tarjoilla joko sellaisenaan tai sekoitettuna CLINIVET Adult Light ruokaan.
  3. CLINIVET Adult Senior on kevyempi koiranruoka ikääntyville ja vanhoille koirille

Sen lisäksi, että nämä ovat kevyitä ja terveellisiä, ne myös erittäin hyvän makuisia ruokia!

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran ylipaino on terveysriski
  Koiran laihdutus
  Koiran laihdutuskuuri
  Omega-6 ja omega-3 rasvahappojen merkitys koirille

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Kotimaiset Lyder koiranruoat valmistaa: Lyder