Amerikancockerspanieli

amerikancockerspanieli

Amerikancockerspanieli eli jenkki on kooltaan pienin 8-ryhmään kuuluva koirarotu. Monet tuntevat amerikancockerin Kaunotar ja Kulkuri -sadusta ja satumainen kaunis rotu onkin pitkän turkin ja lumoavan katseen vuoksi.

Suuret, ruskeat silmät, leveä kuono ja silmän tasolle kiinnittyneet pitkähapsuiset korvat tekevät amerikancockespanielista vastustamattoman suloisen. Anova, nälkäinen katse saa monet amerikancockerin omistajat heltymään aivan liian helposti antamaan lemmikilleen kohtuuttoman paljon makupaloja, mikä usein näkyy koiran vyötäröllä.

Amerikancockerin turkki on runsas ja vaatii paljon hoitoa näyttääkseen upealta. Turkki voi olla väriltään musta, suklaa (ruskea), punainen, buff (vaalea) tai kirjava. Nämä kaikki värit voivat olla myös tan-merkeillä, joiden paikat ja määrät on määritelty tarkasti rotumääritelmässä.

Amerikancockerspanielin luonne

Amerikancockerspanieli on luonteeltaan seurallinen, vilkas, avoin ja utelias. Ne ovat myös kuuluisia hyvästä ruokahalusta, joten mikäli ruokakuppiin joskus jää jotain tähteeksi, on syytä kaivaa kuumemittari esiin! Lempeä luonne tekee amerikancockerspanielista loistavan perhekoiran, mutta työlään turkkinsa vuoksi se ei koskaan ole saavuttanut suosituimpien koirarotujen kärkisijoja. Sosiaalisena rotuna amerikancockerspanieli ei viihdy yksin, vaan se osallistuu melkeinpä läheisriippuvaisena koirana kaikkiin perheen harrastuksiin.

Amerikancockerspanieli harrastaa

Amerikancockerin kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain. Esiintymisestä nauttiva, huomion keskipisteenä viihtyvä upeaturkkinen jenkki on loistava näyttelykoira, viihtyy sohvalla saippuaoopperaa seuraamassa, lähtee mielellään metsään jäljestämään, on nopeaoppinen tottelevaisuuskoulutuksessa ja ketterä agilitykoira.

Amerikancockerspanieli ja korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös amerikancockerspanieli tarvitsee korkealaatuista ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Lisäksi amerikancockerin vaativa turkki tarvitsee ruokavalion, mikä sisältää runsaasti hyvälaatuisia rasvahappoja. Rasvahapot ravitsevat koiran ihoa ja turkkia ja hyväkuntoinen turkki on paljon helpompi hoitaa eikä se katkeile eikä mene takkuun niin helposti.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Omega3- ja omega6-rasvahappojen merkitys koiralle
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla amerikancockerspanieli? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi