Cockerspanieli

Cockerspanieli

Cockerspanieli on englannista kotoisin oleva keskikokoinen spanieli, joka on alkujaan jalostettu lehtokurpan metsästykseen. Lehtokurpasta (engl, woodcock) juontaa myös rodun nimi. Cockerspanieli kutsutaan joskun myös englannincockerspanieliksi, jotta sitä ei sekoitettaisi sen pienempään serkkuun, amerikancockerspanieliin.

Nykyään cockerspanielit ovat suosittuja seurakoiria ja koska ne ovat lempeitä ja miellyttämisenhaluisia, ne ovat verrattomia perhekoiria. Pehmeäluonteinen cockeri on helppo koulutettava ja kätevän kokoinen koira, joten se sopii myös lapsiperheisiin.

Cockerspanielin turkki on pitkä ja näyttävä ja se vaatii pesua, harjausta ja säännöllistä trimmausta. Turkki voi olla joko yksivärinen tai kirjava ja värivariaatioita on useita.

Cockerspanielin luonne

Cockerspanieli on luonteeltaan seurallinen, vilkas, avoin ja utelias. Miellyttämisenhaluisena rotuna sitä on helppo kouluttaa, koska se on valmis tekemään lähes mitä vain saadakseen kehuja ja makupaloja. Spanielit ovat yleisesti tunnettuja hyvästä ruokahalusta, joten liian runsaita makupaloja kannattaa varoa, sillä kilot kertyvät helposti koiran vyötärölle. Cockerit eivät yleensä ole haukkuherkkiä, joten ne sopivat asumaan myös kaupunkiasunnoissa. Koska cockeri on jalostettu lintukoiraksi, monella yksilöllä on edelleen riistavietti tallessa eikä ole harvinaista, että ne haikailevat näkö- tai hajuetäisyydellä olevien lintujen ja pupujen perään.

Cockerspanieli harrastaa

Cockerin kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain. Esiintymisestä nauttiva, huomion keskipisteenä viihtyvä cockeri on loistava näyttelykoira, viihtyy sohvalla saippuaoopperaa seuraamassa, lähtee mielellään metsään jäljestämään, on nopeaoppinen tottelevaisuuskoulutuksessa ja ketterä agilitykoira.

Cockerspanieli ja korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös cockerspanieli tarvitsee korkealaatuista ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Lisäksi cockerin upea turkki tarvitsee ruokavalion, mikä sisältää runsaasti hyvälaatuisia rasvahappoja. Rasvahapot ravitsevat koiran ihoa ja turkkia ja hyväkuntoinen turkki on paljon helpompi hoitaa eikä se katkeile eikä mene takkuun niin helposti.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Omega3- ja omega6-rasvahappojen merkitys koiralle
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla amerikancockerspanieli? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi