Missä vika kun koira ei syö

koira ei syöKoira ei syö – Onko syytä huolestua? Koiran ruokahaluttomuuteen on useita syitä, joista monet syyt ovat onneksi harmittomia ja ohimeneviä, tilapäisiä paastopäiviä.

Tällaisia paastopäiviä pitävät esimerkiksi lemmensairaat uroskoirat, jotka haikailevat hyväntuoksuisten, juoksuaikaisten naapurin narttukoirien perään.

Koira ei syö koska sen vatsa on täynnä

Joskus saattaa käydä niin, koiran vatsan pieni koko yllättää koiran omistajan. Silloin koira ei syö yksinkertaisesti sen takia, että sen vatsa on jo täynnä. Etenkin pienen kääpiökoiran tarvitsema ravinnon määrä on todella pieni ja se saattaa yllättää koiran omistajan.

Tällainen pienen toy-kokoisen koiran ruoan tarve saattaa olla esimerkiksi ainoastaan 15-20 koiraruokanappulaa päivässä. Ja jos tuon ruokamäärän jakaa vaikka kolmeen osaan, koiran kolikon kokoiseen vatsaan pitäisi sopia keskimäärin vain kuusi ruokanappulaa kerralla. Jos koira saa varsinaisen ruoan lisäksi makupaloja, saattaa tosiaan olla, että ruoka-aikana koiran vatsa on ruoka-aikana jo valmiiksi täynnä.

Koira ei syö koska ruoka on pahaa

Jos koiralla on nälkä eikä sille maistu ruoka, saattaa olla, että tarjolla oleva ruoka on koiran mielestä pahaa tai koira tietää kokemuksesta tulevansa sairaaksi juuri kyseisestä ruoasta. Jos koira jättää aterioita väliin, vaikka se on selvästi nälkäinen, pitää tarkastaa, että koiralle tarjottu ruoka on varmasti maittavaa, korkealaatuista ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista.

Vinkki: Tällaisia herkullisista, korkealaatuisia täysravintoja ovat esimerkiksi CLINIVET Grain Free Chicken, CLINIVET Sensitive Fish ja kotimaiset Lyder koiranruoat.

Nirso koira ei syö

Koiran nirsoilu on myös varsin yleinen syy siihen, että ruoka-aikana ruoka ei maistu. Koira saattaa olla luonnostaan valikoiva tai sitten se on oppinut sellaiseksi. Koira on älykäs ja oppivainen eläin, joka oppii helposti sen, että jos se jättää ruoan syömättä, sen kuppiin laitetaan jotain “parempaa”.

Tästä epämiellyttävästä tavasta on helppo päästä eroon muutamassa päivässä siten, että koiralle määrätään ruoka-ajat ja ruoka tarjoillaan ainoastaan ruoka-aikana. Jos koira jättää ruoan syömättä, ruokakuppi otetaan pois ja ruokaa tarjoillaan seuraavan kerran seuraavana ruoka-aikana. Vähitellen koira oppii, että ruokaa on tarjolla vain ruoka-aikana eikä se voi itse päättää, mitä ruokaa se milloinkin haluaa syödä.

Koira ei halua syödä kuivaruokaa

Kaikki koirat eivät pidä lainkaan kuivaruoista. Moni koiranomistaja on huomannut, että vaikka koiralle tarjoaisi mitä tahansa kuivaruokaa, koira ei niistä pidä eivätkä syö niitä kovin innokkaasti. Tällaiselle koiralle kannattaa tarjoilla perinteisen kuivaruoan tilalla tai siihen sekoitettuna hyvälaatuista märkäruokaa.

Vinkki: Tällaisia herkullisista, korkealaatuisia märkäruokia ovat esimerkiksi kotimaiset Lyder Kalkkuna koiranruoka ja Lyder Possu koiranruoka.

Koiran ruokahaluttomuus voi johtua jostain sairaudesta

Koiran ruokahaluttomuus voi johtua myös jostain sairaudesta. Sairas koira jättää usein ruoan syömättä tai syö vain vähän ja saattaa olla apaattinen tai muuten sairaan oloinen. Kuten aina, sairas koira tarvitsee eläinlääkärin hoitoa.

Ruokasuositukset

  1. CLINIVET Adult Small on suussa sulava, vehnätön koiranruoka pienille koirille
  2. CLINIVET Grain Free Chicken on herkullinen, viljaton koiranruoka kaikille nuorille ja aikuisille koirille
  3. CLINIVET Sensitive Fish on hyvänmakuinen viljaton koiranruoka, joka sopii myös erittäin herkille koirille
  4. CLINIVET Adult Senior on vehnätön, maistuva koiranruoka seniori-ikäiselle koiralle
  5. Lyder suomalainen märkäruoka kaikille aikuisille koirille.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

 Mikä neuvoksi, kun vanha koira ei syö
 Miksi koira laihtuu vaikka se syö hyvin
 Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
 Koiran närästys ja oikea ruoka

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?