koira ei syöKoira ei syö – milloin on syytä huolestua? Koiran syömättömyyteen on useita syitä, joista monet syyt ovat harmittomia ja ohimeneviä, tilapäisiä ruokahaluttomuuttomuuksia.

Koira ei syö koska sen vatsa on täynnä

Joskus saattaa käydä niin, että omistaja huolestuu koiran ruokahaluttomuudesta, mutta koira ei syö sen takia, että sen vatsa on täynnä. Etenkin pienen kääpiökoiran tarvitsema ravinnon määrä on todella pieni ja se saattaa yllättää koiran omistajan. Tällainen ns. toykoiran ravinnontarve saattaa olla esimerkiksi ainoastaan 15-20 koiraruokanappulaa päivässä. Ja jos tuon ruokamäärän jakaa vaikka kolmeen osaan, koiran kolikon kokoiseen vatsaan pitäisi sopia keskimäärin vain kuusi ruokanappulaa. Jos koira saa varsinaisen ruoan lisäksi makupaloja, voi tosiaan olla, että ruoka-aikana vatsa on jo valmiiksi täynnä.

Koira ei syö koska ruoka ei ole laadukasta

Jos koiralla on nälkä eikä sille maistu ruoka, saattaa olla, että tarjottu ruoka on koiran mielestä pahaa tai se tietää kokemuksesta tulevansa sairaaksi juuri kyseisestä ruoasta. Jos koira jättää aterioita väliin ja sen selvästi nälkä, kannattaa tarkastaa, että koiralle tarjottu ruoka on maittavaa, korkealaatuista ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista.

Esimerkkejä tällaisista herkullisista, korkealaatuisista koiranruoista on CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Sensitive Fish.

Koira nirsoilee

Koiran nirsoilu on myös yleinen syy siihen, että ruoka ei maistu. Koira saattaa olla luonnostaan valikoiva tai sitten se on oppinut nirsoksi. Koira on älykäs ja oppivainen eläin, joka oppii helposti sen, että jos se jättää ruoan syömättä, sen kuppiin laitetaan jotain “parempaa”. Tästä epämiellyttävästä tavasta on helppo päästä eroon muutamassa päivässä siten, että koiralle määrätään ruoka-ajat ja ruoka tarjoillaan ainoastaan ruoka-aikoina. Jos koira jättää ruoan syömättä, ruokakuppi otetaan pois ja ruokaa tarjoillaan seuraavan kerran seuraavana ruoka-aikana.

Koiran ruokahaluttomuus voi johtua myös sairaudesta

Koiran ruokahaluttomuus voi johtua myös jostain sairaudesta. Sairas koira jättää myös usein ruoan syömättä tai syö vain vähän. Kuten aina, sairan koira tarvitsee eläinlääkärin hoitoa.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

 Mikä neuvoksi, kun vanha koira ei syö
 Miksi koira laihtuu vaikka se syö hyvin
 Herkkävatsainen koira ja sopiva ruoka
 Koiran närästys ja oikea ruoka