Saksanpaimenkoira

saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira on yksi maailman tunnetuimmista koiraroduista. Vaikka sitä joskus kutsutaan susikoiraksi, siinä ei ole yhtään enempää sutta kuin missään muussakaan koirarodussa. Rotu on kotoisin Saksasta ja saksaksi se on Deutscher Schäferhund, joka takia meillä saksanpaimenkoiraa kutsutaan myös Schäferiksi.

Peloton ja vahvahermoinen saksanpaimenkoira on suosittu poliisin ja armeijan käytössä, mutta sitä käytetään myös vartiointi- ja suojelu- ja pelastustehtävissä sekä esimerkiksi huume- ja homekoirana. Se soveltuu myös vaikkapa malminetsintään tai rauniokoiraksi.

Monipuolisten työkoiran ominaisuuksien vuoksi saksanpaimenkoiraa voidaan kutsua työkoiraksi isolla T:llä, joka kyllästyy helposti ilman tekemistä. Palveluskoirana saksanpaimenkoira haluaa palvella ja tarvitsee aktiviteetteja.

Saksanpaimenkoiran luonne

Vastakohtana iloiselle, avoimelle ja ystävälliselle kultaisellenoutajalle, saksanpaimenkoiran luonne on vahvahermoinen ja peloton. Rohkeus ja itsevarmuus tekee siitä luotettavan vahti- ja suojelukoiran. Valppaan olemuksen lisäksi sen suurehko koko lisää katu-uskottavuutta. Saksanpaimenkoiralla on paksu ja tiivis turkki, joka työkoiralle soveltuvaan tapaan on hyvin helppohoitoinen. Pesu tarvittaessa ja harjaus riittävät pitämään turkin säänkestävänä.

Saksanpaimenkoiran harrastukset

Esimerkiksi jäljestäminen, haku ja viesti ovat suosittuja harrastuksia saksanpaimenkoiralle, joihin voi koko perhe yhdessä osallistua. Näihin liittyy myös kokeita, joihin voi osallistua, jos intoa riittää. Vaativana harrastuslajina pidetään suojelua (IPO), joka on haastava niin koiralle kuin omistajallekin. Kaikki saksanpaimenkoiran omistajat eivät kuitenkaan kilpaile ja käy kokeissa, mutta tarmokkaana ja työhaluisena rotuna saksanpaimenkoira vaatii myös omistajaltaan toimeliaisuutta, koska rodulla on paljon energiaa.

Saksanpaimenkoira ja korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös saksanpaimenkoira tarvitsee korkealaatuista ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Lisäksi toimeliaan koiran energiantarve tulee tyydyttää korkealaatuisella ravinnolla, joka sisältää paljon niveliä voitelevia aineita ehkäisemään nivelrikon syntymistä.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
Harrastuskoiran ruoka sisältää paljon energiaa
  Allergisen koiran ruokinta
  Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla saksanpaimenkoira? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood