fbpx

koiranruokaKoiranruoka, joka sopii kaikille koirille. Onko sellaista? Monet koiranomistajat, joilla on monta koiraa, kaipaavat usein sellaista ruokaa, jota voisi tarjoilla kaikille koirille sen sijaan, että ruokakomero on täynnä koiranruokapusseja ja jokaiselle lemmikille on oma pussinsa.

Myös monet uudet koiranomistajat tuntevat usein navigoivansa koiranruokalabyrintissa, josta on mahdoton löytää ihan tavallista koiranruokaa, joka on korkealaatuista, edullista ja jokapäiväiseen käyttöön sopivaa ruokaa omalle koiralle.

Koiranruoka joka sopii kaikille koirille

Aivan kaikille koirille sopivaa koiranruokaa tuskin on saatavana, mutta sellaisia, jotka sopivat kaikille nuorille ja aikuisille koirille,  löytyy markkinoilta.

Esimerkiksi CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Sensitive Fish ovat sellaisia ruokia, jotka sopivat kaikenkokoisille, kaikenikäisille ja kaikenrotuisille koirille. Molemmat ovat täysin viljattomia koiraruokia, joten ne sopivat myös vilja-allergisille koirille. Lisäksi nämä ruoat ovat erittäin edullisia vaihtoehtoja.

Koiranpennuille sopivat ruoat

Kasvavat koiranpennut tarvitsevat aina juuri pennuille kehitettyä ruokaa, sillä kasvuiässä olevat koirien pennut ovat alttiita erilaisille kasvuiän kehityshäiriöille, jotka johtuvat heikkolaatuisesta tai ravinneköyhästä ravinnosta. Nämä kehityshäiriöt voivat johtua myös siitä, että pentu saa liikkaa ravinteita. Kasvaville pennuille tarkoitetuissa ruoissa on enemmän energiaa ja kaikki ravinteet oikeassa suhteessa pennun tarpeisiin nähden. Siksi korkealaatuinen aikuisten koirien ruoka ei ole korkelaatuista penturuokaa.

CLINIVET Puppy on kehitetty kasvavien pentujen erityistarvpeisiin ja CLINIVET Large Puppy isojen ja jättirotuisten koirien erityistarpeisiin sopiviksi.

Vanhalle koiralle sopiva ruoka

Kun koira ikääntyy, sen aineenvaihdunta hidastuu aivan samalla tavalla kuin ikääntyvän ihmisenkin. Lisäksi askel hidastuu, unen tarve lisääntyy ja liikkuminen vähenee. Tästä syystä vanha koira tarvitsee vanhalle koiralle sopivaa ruokaa eikä korkealaatuinen aikuisten koirien ruoka ole korkealaatuista seniori-ikäisten koirien ruokaa.

Koska ikääntyvät koira tarvitsee sille sopivaa ruokaa, CLINIVET Adult Senior on kehitetty vastaamaan varttuneiden koiraystävien muuttuneita ravitsemustarpeita.

Koiranruoka kaikille koirille

Koiranruoka, joka sopii kaikille koirille tarvitsee siis vielä lisäksi penturuoan ja senioriruoan täydentämään koirapentujen ja vanhojen koirien eritystarpeita.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Laadukas koiranruoka on koiran hyvinvoinnin perusta
  Ison pennun ruokintaan kannattaa panostaa
  Hyvä penturuoka on panostus koiran hyvinvointiin ja terveyteen
  Vanhan koiran ruoka on tehty hyvistä raaka-aineista