Koiran ruokinta taulukko

Koiran ruokinta taulukko on kätevä apu, kun on tarve arvioida sopiva ruokamäärä koiralle. Taulukot ovat helppo käyttää, sillä taulukoissa näkyvät erikseen kasvavan pennun, ison pennun ja aikuisen koiran päivittäisen ruoka-annoksen arvioitu koko. Näille kaikille, pennuille ja aikuisille koirille on omat taulukot.

Vinkki: Jos punnitset taulukon mukaisen sopivan annoskoon, ruoan voi kaataa mittakuppiin. Näin saat ruokamäärän desilitroina ja päivittäinen ruoka-annos on helpompi jatkossa annostella.

Pennun ruokinta taulukko

Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Puppy penturuoalle. CLINIVET Puppy sopii kaikille koiranpennuille, myös kääpiökoirille, sillä sen nappulakoko on erittäin pieni.

koirapennun ruokinta taulukko

Ison pennun ruokinta taulukko

Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Large Puppy penturuoalle. CLINIVET Large Puppy on kehitetty varta vasten isojen rotujen pennuille ehkäisemään isojen koirien tyypillisiä kasvuhäiriöitä kuten lonkkanivelen kasvuhäiriöitä (ns. lonkkavikaa).

ison pennun ruokinta taulukko

Aikuisen koiran ruokinta taulukko

Olipa koirasi iso tai pieni, aktiivinen tai vähemmän aktiivinen, CLINIVET tuotesarjasta löytyy sopiva ruoka kaikille koirille, myös erityistarpeisiin. Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Adult Small, CLINIVET Adult Junior, CLINIVET Adult Large, CLINIVET Adult Senior, CLINIVET Adult Light, CLINIVET Adult Energy, CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Grain Free Sensitive Fish -koiranruoille.

koiran ruokinta taulukko

Oikea ruokamäärä koiralle

Koska koiran energiantarve on aina yksilöllistä, koiran ruokinta taulukko on ohjeellinen ja oikea ruokamäärä koiralle vaihtelee. Siksi koiran painoa on hyvä seurata säännöllisesti ja jos koira laihtuu, kasvatetaan ruoka-annoksen kokoa ja jos koira lihoo, pienennetään päivittäistä ruoka-annosta.

Koiran ruoan tarve vaihtelee sen iän, koon, rodun, aktiivisuuden, lämpötilan ja monen muun tekijän mukaan. Eihän kaikki ihmisetkään syö saman verran ruokaa. Kylmä tai sateinen keli lisää myös energian tarvetta, sillä liikunnan lisäksi koira tarvitsee energiaa pysyäkseen lämpimänä.

Eniten ruokamäärään kuitenkin vaikuttaa se, mitä ruokaa koira syö, sillä koiranruokien sisältämissä energiamäärissä on suuria eroja. Nämä taulukot on tehty CLINIVET koiranruokia varten ja jos koira saa jotain muuta ruokaa, tarvittava ruoan määrä voi olla paljon suurempi.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiranpennun ruokamäärä kasvaa pennun mukana
  Koiran ruokamäärä vaihtelee
 Aikuisen koiran ruokinta
  Edullinen viljaton koiranruoka

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?