fbpx

Koiran ruokinta taulukko on kätevä apu, kun on tarve arvioida sopiva ruokamäärä koiralle. Taulukko on helppo käyttää, sillä taulukossa näkyy koiran päivittäisen ruoka-annoksen arvioitu koko. Alla olevista taulukoista löydät sopivat ruokamäärät pennulle, isolle pennulle ja aikuiselle koiralle.

Vinkki: Jos punnitset taulukon mukaisen sopivan annoskoon, ruoan voi kaataa mittakannuun. Näin saat ruokamäärän delilitroina ja päivittäinen ruoka-annos on helpompi jatkossa annostella.

Taulukko koiranpennun ruokamäärään

Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Puppy penturuoalle.

koirapennun ruokinta taulukko

Ison pennun ruoka-annokset

Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Large Puppy penturuoalle.

pennun ruokinta taulukko

 

Koiran ruokinta taulukko

Alla oleva taulukko on tehty CLINIVET Adult Small, CLINIVET Adult Junior, CLINIVET Adult Large, CLINIVET Adult Senior, CLINIVET Adult Light, CLINIVET Adult Energy, CLINIVET Grain Free Chicken ja CLINIVET Grain Free Sensitive Fish -koiranruoille.

koiran ruokinta taulukko

Oikea ruokamäärä koiralle

Koska koiran energiantarve on aina yksilöllistä, koiran ruokinta taulukko on ohjeellinen ja oikea ruokamäärä koiralle vaihtelee. Jos koira laihtuu, kasvatetaan ruoka-annoksen kokoa ja jos koira lihoo, pienennetään päivittäistä ruoka-annosta.

Koiran ruoan tarve vaihtelee sen iän, koon, rodun, aktiivisuuden, lämpötilan ja monen muun tekijän mukaan. Eihän kaikki ihmisetkään syö saman verran ruokaa. Kylmä ja sateinen sää lisää myös energian tarvetta, sillä liikunnan lisäksi koira tarvitsee energiaa pysyäkseen lämpimänä.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

  Koiranpennun ruokamäärä kasvaa pennun mukana
  Koiran ruokamäärä vaihtelee
 Aikuisen koiran ruokinta
  Edullinen viljaton koiranruoka

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?