Kultainennoutaja

kultainennoutaja

Kultainennoutaja on luonteeltaan iloinen, avoin ja ystävällinen koirarotu, jonka takia se sopii hyvin seura- ja perhekoiraksi.

Labradorinnoutajan tavoin myös kultainennoutaja jalostettiin alun perin metsästyskoiraksi, jonka tehtävä on ollut rodun nimen mukaisesti noutaa vesilintuja sekä muuta pienriistaa. Sitä käytetään myös haavoittuneen riistan jäljestämisessä.

Monipuolisten käyttöominaisuuksien vuoksi rotua käytetään opaskoirina, terapiakoirina, avustajakoirina sekä viranomaisten apuna esimerkiksi huume- ja rahakoirina sekä erilaisissa haju-, pelastus- ja etsintätehtävissä.

Käyttöominaisuuksista huolimatta suuri osa kultaisista elää perheissä tavallisina perhekoirina, seuralaisina ja lenkkikavereina.

Kultainennoutaja ja kultainen luonne

Kultainennoutaja on luonteeltaan iloinen, avoin ja ystävällinen koirarotu. Nämä ominaisuudet tekevät siitä verrattoman perhekoiran. Lisäksi sen kätevä koko ja helppohoitoinen turkki sopivat hyvin monen seura- ja perhekoiran elämään. Vaikka kultaisella on näyttävä turkki, sen hoito ei ole vaikeaa. Pesu tarvittaessa ja säännöllinen harjaus riittävät turkin arkihoitoon. Kultainen on kuitenkin trimmattava rotu, jonka turkkia muotoillaan ja siistitään varsinkin näyttelyyn mentäessä.

Kultaisennoutajan harrastukset

Kultaisennoutajan kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain. Koiranäyttelyiden, metsästyksen ja jäljestämisen lisäksi niiden kanssa voi käydä vaikkapa tottelevaisuus- tai palveluskoirakokeissa. Rodussa on sekä metsästyslinjaisia että näyttelylinjaisia koiria, jotka ovat eriytyneet niiden ominaisuuksien perusteella ja joiden ulkonäkö poikkeaa toisistaan paljon.

Rotu on kuitenkin sopeutuva eikä se vaadi pakollisia harrastuksia. Olipa kultainennoutaja sitten metsästyslinjainen tai näyttelylinjainen, se on joka tapauksessa aktiivinen ja toimelias rotu, joka rakastaa ulkoilua ja liikuntaa, joten aktiivisuutta vaaditaan myös omistajilta. Liikunta auttaa myös kultaisennoutajan painoa pysymään kurissa ja mielen virkeänä.

Kultainennoutaja ja korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös kultainennoutaja tarvitsee korkealaatuista ravintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Lisäksi toimeliaan koiran energiantarve tulee tyydyttää korkealaatuisella ravinnolla, joka sisältää paljon niveliä voitelevia aineita ehkäisemään nivelrikon syntymistä.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
Harrastuskoiran ruoka sisältää paljon energiaa
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla käyttölinjainen tai näyttelylinjainen kultainennoutaja? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi