Labradorinnoutaja

labradorinnoutaja

Labradorinnoutaja on maailman suosituin koirarotu, joka on monipuolisinen käyttökoira ja uskollinen seurakoira, mikä tekee rodusta mainion perhekoiran.

Alkujaan labradorinnoutaja on jalostettu metsästyskoiraksi, jonka tehtävä on ollut rodun nimen mukaisesti noutaa vesilintuja sekä muuta pienriistaa. Sitä käytetään myös haavoittuneen riistan jäljestämisessä.

Labradorinnoutajan monipuolisten käyttöominaisuuksien vuoksi niitä käytetään opaskoirina, terapiakoirina, avustajakoirina sekä viranomaisten apuna esimerkiksi huume- ja rahakoirina sekä erilaisissa haju- ja etsintätehtävissä.

Käyttöominaisuuksista huolimatta suuri osa labradorinnoutajista elää perheissä tavallisina perhekoirina, seuralaisina ja lenkkikavereina.

Labradorinnoutajan luonne

Labradorinnoutaja on luonteeltaan ystävällinen, lapsirakas, iloinen ja uskollinen. Luonne, mukautuvaisuus, monipuolisuus sekä kätevä koko ovat syitä siihen, että rotu on niin suosittu kaikkialla maailmassa. Lisäksi labradorinnoutajan turkki on todella helppohoitoinen; pesu ja harjaus tarvittaessa riittää eikä trimmausta tarvita. Turkin värejä on kolme; musta, keltainen ja ruskea.

Labradorinnoutajan harrastukset

Labradorinnoutajan kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain. Koiranäyttelyiden, metsästyksen ja jäljestämisen lisäksi niiden kanssa voi käydä vaikkapa tottelevaisuus- tai palveluskoirakokeissa. Rodussa on sekä metsästyslinjaisia että näyttelylinjaisia koiria, jotka ovat eriytyneet niiden ominaisuuksien perusteella ja joiden ulkonäkö poikkeaa toisistaan paljon.

Rotu on kuitenkin sopeutuva eikä vaadi pakollisia harrastuksia. Olipa labradorinnoutaja sitten metsästyslinjainen tai näyttelylinjainen, se on joka tapauksessa niin aktiivinen rotu, että se kaipaa päivittäin liikuntaa ja mielekästä tekemistä, joten aktiivisuutta vaaditaan myös omistajilta. Liikunta auttaa myös labradorinnoutajan painoa pysymään kurissa, sillä rotu on tunnettu kaikkiruokaisuudestaan.

Labradorinnoutaja ja korkealaatuinen ruokavalio

Kuten kaikki koirat, myös labradorinnoutaja tarvitsee korkealaatuista rarvintoa voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Lisäksi aktiivisen koiran energiantarve tulee tyydyttää korkealaatuisella ravinnolla, joka sisältää paljon niveliä voitelevia aineita ehkäisemään nivelrikon syntymistä.

Ruokintasuosituksia

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin:

   Koiran nivelrikko on kivulias sairaus
Harrastuskoiran ruoka sisältää paljon energiaa
   Allergisen koiran ruokinta
   Hypoallergeeninen koiranruoka
  Tutustu myös muihin koirarotuihin

Lähetä kommentti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Mistä muusta aiheesta haluaisit lukea?

Onko sinulla käyttölinjainen tai näyttelylinjainen labradorinnoutaja? Lähetä meille siitä kuvia ja kerro tarinoita omasta koirastasi. Jaamme mielellämme kirjoituksia ja kokemuksia rodusta. Muista, että sinulla pitää olla oikeus lähettämiisi kuviin.

Yhteistyössä: lyderpetfood.fi